Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

4-12 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Sarrett, Peter

Review van Time’s Up! Family

"Lekker luchtig spelletje voor tussendoor waar je gegarandeerd een leuke tijd mee hebt"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

De tijd vliegt! Ja daar kom je bij dit spel ook snel achter, want de tijd is echt zo op…Wij deden vroeger het ‘propjesspel’, geen idee of dit ooit een officieel spel was. Iedereen bedacht een paar personen, schreef ze op papiertjes, en maakte het tot een propje. Dit werd allemaal in een grote kom gedaan en per team behandeld in 3 ronden. Eerst omschrijven, daarna 1 woord en als laatste uitbeelden. Elke keer met dezelfde propjes in de kom. Toen we de omschrijving aan het lezen waren van Time’s up family herkenden we dit concept meteen! Alleen nu een officieel spel met een zandloper, echte kaarten en een speluitleg.

Time's up Family
Je hebt niet altijd veel onderdelen nodig om een leuk spel te kunnen spelen. Een stapel kaarten + een zandloper en je hebt genoeg.

Hoe werkt het nu precies?

De stapel kaarten wordt geschud en er worden 30 kaarten uitgehaald. Hier gaan we mee spelen. Deze kaarten worden verdeeld onder de spelers. Nu is het een beroep op je fotografisch geheugen. Je mag namelijk je kaarten bekijken en proberen te onthouden. Woorden die je niet kent mag je ruilen met de overige kaarten. Dit vinden we trouwens heel kindvriendelijk! Maar voor volwassenen kan het ook nog wel eens handig zijn.

Na het bekijken worden alle kaarten weer verzameld en geschud op 1 stapel. Nu ga je met je team in 3 ronden zoveel mogelijk punten scoren. Je hebt elke keer 40 seconden de tijd om zoveel mogelijk kaarten te behandelen, daarna schuift de stapel naar het volgende team.

Ronde 1: Je gaat het woord omschrijven zonder woorden te gebruiken die erop rijmen of die een vertaling zijn. Je team mag net zo lang raden tot het goede antwoord gegeven wordt.

Ronde 2: Je hebt nu 1 woord wat je mag gebruiken. Het is daarom essentieel om goed te luisteren in de eerste ronde. De rest van je team mag maar 1 antwoord geven.

Ronde 3: Uitbeelden. Je mag daarbij geluiden gebruiken en neuriën. De rest van je team mag maar 1 antwoord geven.

Per ronde worden de punten bijgehouden en er volgt natuurlijk een winnend team.

Time’s up family groene versie is een spel voor 4-12 spelers vanaf 8 jaar en duurt ongeveer een half uur. De bedenker is Peter Sarett. In Nederland is dit spel uitgegeven door Repos Production. Deze uitgever ken je misschien van de razend populaire 7 Wonders spellen. In de Time’s Up serie bestaat er nog een andere family-variant, namelijk de oranje. Verder heb je ook nog een Party en Kids versie.

Time's up Family
Met 220 kaarten en 440 woorden kun je voorlopig vooruit!

Conclusie

Lekker luchtig spelletje voor tussendoor waar je gegarandeerd een leuke tijd mee hebt. Het is heel leuk dat dezelfde woorden gebruikt worden in alle 3 de ronden, maar dan weer op een andere manier. Daardoor moet je even in je geheugen graven. Welke woorden zaten er ook alweer in??

De herspeelbaarheid is heel groot want er zitten flink wat kaarten in, waarbij je ook nog per kaart voor de oranje versie kan gaan of de groene. Voor de echte die-hard-fans zijn er daarnaast ook nog meer varianten te verkrijgen. Het voordeel van de family-versie is dat je niet bang hoeft te zijn voor dubbelzinnige woorden in de stapel. Gewoon een veilig spel.

Heel handig vonden wij het stoffen zakje. Voor ons als reizigers nemen we zo nu en dan spellen mee in plastic Ikea zakjes omdat de doos dan te groot is. In dit geval zit er al een fijn zakje bij. Ideaal!

Kortom een heerlijk spel à la 30 Seconds maar dan met 40 seconden 😉

 

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Time’s Up! Family is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Time’s Up! Family bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Time’s Up! Family


Time’s Up! Family komt uit de Time's Up! Spelfamilie. Time’s Up! Family is een Familiespel dat door 4-12 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Time’s Up! Family duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Time’s Up! Family staat in het Engels bekend onder de naam Time's Up! Family. Time’s Up! Family is ontworpen door Peter Sarrett en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Asmodee, Asterion Press, Kaissa Chess & Games, MINDOK, R&R Games, Rebel Sp. z o.o. & Repos Production. .

Koop Time’s Up! Family bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671179059920", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9200000079884470","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Time%27s%20Up%21%20Family%20-%20Partyspel","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.