Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

4-12 spelers

Leeftijd

Vanaf 12 jaar

Speelduur

40 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Sarrett, Peter

Review van Time’s Up! Party

"Leuk partyspel!"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

— Sam

Ben je opzoek naar een leuk partyspel voor een grotere groep? Dan is Time’s Up! Party wellicht wat voor jou en je vrienden. 

Time's Up Party
Inhoud

Spelvoorbereiding

Time’s Up! Party speel je in teams, je speelt met 2, 3 of 4 verschillende teams. Van te voren spreek je af of je met de blauwe of gele kant van de kaartjes gaat spelen. Het spel wordt gespeeld met 40 kaarten in drie verschillende rondes. Deze 40 kaarten komen elke ronde weer terug.

Time's up Party
Kaarten

Verschillende ronden

  1. In de eerste ronde beschrijft een speler de begrippen aan zijn teamgenoten. Elke keer als een begrip geraden wordt, pakt de speler een nieuwe kaart. Hij doet dit net zolang totdat zijn tijd op is. Hierna is het volgende team aan de beurt. Je speelt net zolang door totdat alle 40 kaarten geraden zijn.
    Bij het beschrijven moeten de spelers zich wel aan een aantal regels houden, ze mogen bijvoorbeeld geen synoniemen gebruiken, niet vertalen en geen deel van het woord gebruiken.
  2. De kaarten van de vorige ronde worden goed geschud en vervolgens wordt weer één voor één een kaart gepakt. De speler die aan aan de beurt is, mag 1 woord gebruiken om het begrip te omschrijven. Per keer mag er maar 1 keer geraden worden, is het fout? of is de tijd op? dan is het andere team aan de beurt. De speler die omschrijft mag deze ronde, in tegenstelling tot de eerste ronde, kaarten die moeilijk zijn even aan de kant leggen en een andere kaart spelen. Je speelt weer net zolang totdat alle 40 kaarten gespeeld zijn.
  3. De 40 kaarten worden weer goed geschud en nu moet de speler die aan de beurt is een begrip uitbeelden, hij mag hierbij neuriën en geluid maken, maar niet praten.

Punten

Na elke ronde wordt geteld hoeveel kaarten elk team heeft geraden. Na de derde ronde, worden de scores van elke ronde bij elkaar opgesteld. Het team met de meeste punten wint 🥳!

Time's up party
Scoreblad

Conclusie

Time’s Up! Party is echt een leuk spel met een grote groep, je hebt gegarandeerd een gezellige avond als je dit partyspel erbij pakt. Het is leuk dat elke ronde net iets moeilijker wordt. Het is daarom goed om te proberen te onthouden welke begrippen er allemaal voorbij zijn gekomen. Dit kan je bijvoorbeeld in de derde ronde helpen.
De begrippen op de kaartjes zijn goed te doen! Fijn is ook dat alle spelers in het begin een stapel kaartjes krijgen en de kaarten die zij moeilijk vinden, mogen afleggen. Dit zorgt ervoor dat je zelfs een beetje rekening kan houden met de andere spelers, je kan eventueel de moeilijke begrippen eruit halen als je met jongere spelers speelt.

Time’s Up! Party is bedacht door Peter Sarrett en wordt uitgegeven door Asmodee/Repos Production. Speel met 4-12 spelers vanaf een jaar of 12 in ongeveer 40 minuten, natuurlijk afhankelijk hoe fanatiek iedereen speelt. Ondertussen zijn er al heel wat versies van Time’s Up! uitgegeven, dus voor elk soort gezelschap is een variant beschikbaar.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van Time’s Up! Party is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"De begrippen op de kaartjes zijn goed te doen!"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

— Sam

Koop Time’s Up! Party bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Time’s Up! Party


Time’s Up! Party komt uit de Time's Up! Spelfamilie. Time’s Up! Party is een Familiespel dat door 4-12 spelers gespeeld kan worden vanaf 12 jaar. Een spelletje Time’s Up! Party duurt gemiddeld 40 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Time’s Up! Party is ontworpen door Peter Sarrett en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Asmodee, Crómola, Morapiaf, Rebel Sp. z o.o. & Repos Production. .

Koop Time’s Up! Party bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

De Time's Up! Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Time's Up! Spelfamilie

Time's Up! Family spel doos box Spellenbunker.nl

Time’s Up! Family

Review door Remon & Chantal
Time's Up! Party Edition spel doos box Spellenbunker.nl

Time’s Up! Party Edition

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.