Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games
Ontwerper(s)

Hetling, Karin

Review van Triggs

"Triggs een kaartspel in de lijn van Qwixx en Keer op Keer"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Mag het een kruisje meer of minder zijn? Liever meer, want bij Triggs moet je namelijk zo snel mogelijk je scoresheet vullen met kruisjes. De eerste die dat lukt heeft gewonnen.

Maar dat lukt natuurlijk niet zo maar. Dit is een kaart spel en dus moet je kaarten uitspelen om kruisjes te verdienen. Het blaadje waar je je kruisjes moet invullen heeft twaalf rijen, aflopend van 1 tot 12 . Bij de 1 en 2 hoef je maar twee vakjes af te kruisen en oplopend bij de 11 en 12 vijf stuks. In je beurt mag je de 5 kaarten die je in je hand hebt gekregen uitspelen. Door bijvoorbeeld een 4 neer te leggen mag je een 4 wegkruisen maar je mag daarbij, als je dat ook nog in je hand hebt, ook twee tweeën spelen, dat is ook 4 en je mag dan dus 2 kruisjes zetten bij de 4. Je mag maximaal 2 kaarten spelen om een getal te vormen dus ook 1 en 3. Lukt dit niet of wil je niets uitspelen mag je in je beurt ook in plaats daarvan uit de 3 trekstapels 2 kaarten pakken, twee trekstapels zijn open , 1 is er dicht.

Als je dit zo leest lijkt dit op een saai eenvoudig race spelletje met kaarten en kruisjes maar de twist is het volgende: kruis je van een cijfer het laatste vakje weg dan mag je willekeurig ergens anders nog een kruisje zetten en is dit toevallig ook het laatste vakje, mag je weer ergens anders een kruisje zetten, waardoor je dus een kettingreactie krijgt a la Clever. (zie de review van het spelletje Clever)

Deze regel zorgt ervoor dat je dus kunt versnellen, of gas geven, in deze kaartrace .

Triggs een kaartspel in de lijn van Qwixx en Keer op Keer, legt net zo makkelijk uit en speelt net zo makkelijk weg. Naast de kettingreacties heb je natuurlijk wel een flinke dosis geluk nodig, maar vanwege de redelijk korte speeltijd en omdat je niet veel nodig hebt om het spel klaar te zetten vinden wij dit helemaal niet erg. Triggs is een handmanagement game van Karin Hetling en wordt in Nederland uitgegeven door White Goblin Games.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Triggs is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Triggs bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Triggs


Triggs is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Triggs duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Triggs is ontworpen door Karin Hetling en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. .

Koop Triggs bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1692714318296", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000153324184","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"White%20Goblin%20Games%20-%20Triggs%20-%20Kaartspel","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.