Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Warsch, Wolfgang

Review van Clever

Uitgekookt, mooi woord vind ik dat. Uitgekookt wordt omschreven als: doen waar je het meeste voordeel van hebt, of: je gerechten mislukken steeds en je bent er helemaal klaar mee, maar dat is niet van toepassing op het spelletje Clever.

Clever is Yahtzee tot de macht 3. Dobbelen en een kaart invullen en punten scoren. Maar bij Clever kun je sparen voor extra’s. En doe je dat invullen uitgekookt dan levert je dat heel wat op.

Een doosje met 6 dobbelstenen en scoreblaadjes met verschillende keuzevakken in verschillende kleuren. Je gooit om de buurt 3x en bij elke worp mag je 1 dobbelsteen uitkiezen. De dobbelstenen hebben verschillende kleuren en die kleuren komen overeen met vakken op je scoreblad. Je vult soms een getal in of je vinkt iets af. Er zit wel een addertje onder het gras bij je keuze want kies je een dobbelsteen dan gaan  alle dobbelstenen met een lagere waarde uit je worp. Natuurlijk wil je hoge ogen gebruiken maar het kan zijn dat je dan geen dobbelstenen over hebt voor je volgende worp. Na 3 worpen gaan de overgebleven dobbelstenen en de stenen met de lagere waardes naar de andere spelers en die mogen dan daaruit 1 dobbelsteenwaarde kiezen om in te vullen.

Na een aantal buurten is het spel voorbij en telt iedereen zijn punten. Diegene met de meeste punten  wint (suprice!) en dan kun je ook nog je score vergelijken met een lijstje in de uitleg. Want je kan wel denken dat je uitgekookt hebt gespeeld maar dat lijstje werkt ontnuchterend en zorgt ervoor dat je het de volgende keer toch anders gaat aanpakken.

Je kan het spel in je eentje spelen of tot 4 spelers en is ontworpen door Wolfgang Warsch en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games.

Dobbelen en puzzelen is een gouden combinatie. Het invullen van de verschillende velden van het scoreblad is een uitdaging en de geluksfactor is lager dan dat je zou verwachten bij een dobbelspel. Wij vinden het fijn om uitgekookt te zijn en beginnen weer handenwrijvend aan een nieuw potje Clever.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Clever is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Clever bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Clever

Omschrijving van Clever


Clever komt uit de Clever Spelfamilie. Clever is een Strategiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Clever duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Clever staat in het Engels bekend onder de naam That's Pretty Clever. Clever is ontworpen door Wolfgang Warsch en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt Clever bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. Clever is winnaar van de Golden Geek Awards 2018 – Winnaars. Clever is genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs 2019 – Familieprijs Nominaties, Speelgoed van het Jaar 2019 – Nominaties, Kennerspiel des Jahres 2018 – Nominaties.

Koop Clever bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.