Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-8 spelers

Leeftijd

Vanaf 14 jaar

Speelduur

35 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Asmodee

Asmodee

Review van Unstable Unicorns

Unicorns…Ja die schattige eenhoorns met roze haren, gehuld in tonnen glitters en hartjes. Zet ze tegenover je beste vrienden, die vrienden die altijd voor je klaar staan bij wie je altijd terecht kunt, geen kilometer is te ver en geen uur te laat…..Voor wie ga je?? In dit spel, serieus?! …. UNICORNS NATUURLIJK!!

Unstable Unicorns

Ja ja, waar eens goede vriendschappen ontstonden bij het spelen van spelletjes, zorg dit spel er juist voor dat je vriendschap wordt beproefd! Maar goed, een goede vriendschap is wel bestand tegen een stootje toch??

Unstable Unicorns

Ja, in Unstable Unicorns gaat het echt tussen je vrienden OF het verzamelen van de unicorns. In een aantal ronden gaat het erom wie de gevraagde 7 unicorns het eerste in zijn stal heeft. Maarrr… Dit gaat niet zonder de nodige hindernissen…Want je medespelers houden je goed in de gaten en net als je denkt dat je er met de winst vandoor gaat is je stal weer een stuk leger…

Unstable Unicorns

Unstable Unicorns is een spel bedacht door het bedrijf TeeTurtle en uitgegeven door Asmodee. Er is zelfs een website voor eventuele extra informatie: UnstableUnicorns.com, maar de meest relevante uitleg vind je al in het bijgesloten boekje. Een potje duurt tussen de 30 en 60 minuten en je speelt het met 2-8 personen vanaf 8 jaar. Er zijn ook wat aanpassingen voor als je met 2 spelers gaat spelen. In 2019 is dit spel trouwens winnaar geworden van de People’s Choice Award!

Unstable Unicorns

Unstable Unicorns in ‘t kort…

Leg het spel klaar zoals beschreven zodat iedereen 5 handkaarten heeft, een overzichtskaart en 1 babyeenhoorn in je stal (oftewel de ruimte voor je). In het midden ligt de stapel babyeenhoorns (babykamer), een trekstapel en een aflegstapel.

Unstable Unicorns

Hopelijk heb je vanochtend alle kleuren van de regenboog aangetrokken, want degene die het kleurrijkst is, is natuurlijk het schattigst en mag beginnen . Iedere beurt bestaat uit 4 fasen:

 

Begin van de beurt-fase: Als er kaarten in je stal liggen met erop: ‘Als deze kaart aan het begin van je beurt in je stal ligt…’ Dit effect wordt uitgevoerd.

Kaartentrekfase: Dit spreekt waarschijnlijk wel voor zich.

Actiefase: Speel een effect kaart, een eenhoornkaart of trek een nieuwe kaart van de stapel. Hier gaat wel wat tijd in zitten hoor, want zowat op elk kaartje staat een tekst die je even goed moet lezen voor je m kan spelen, maar op den duur zal dit waarschijnlijk wel wat sneller gaan als je de kaarten een beetje kent…

Einde van de beurt-fase: Je legt kaarten af tot je maximaal 7 kaarten in je hand hebt. Dit is ook wel lastig, want bij acties krijg je extra kaarten, dus het is kiezen geblazen!

Unstable Unicorns

Als een speler 7 unicorns in zijn stal heeft (of 6 bij 6-8 spelers) dan eindigt het spel en heeft diegene gewonnen. Is de trekstapel al eerder op dan wint degene die dan de meeste unicorns in zijn stal heeft. Gelijkspel? Dan tel je de letters van de namen van de unicorns in je stal, degene met de meeste letters wint. Is er dan nog geen winnaar, dan verliest iedereen!

Wat vinden we van Unstable Unicorns?

Het deed ons gelijk wel een beetje denken aan Exploding Kittens, zo’n zelfde soort doosje en kaarten vol met maffe unicorns in dit geval. Alleen in dit spel komt er toch nog een klein beetje strategie om de hoek kijken, wat wij persoonlijk dan weer een leuke aanvulling vinden. Hoe staan je medespelers ervoor en waar kun je dus het beste je negatief-effect kaart kwijt bijvoorbeeld…Of wanneer is het beste moment om je ‘stop’-kaart te spelen. Kortom niet zomaar klakkeloos kaarten neerleggen, maar wat doelgerichter.

Het is een spel voor 2-8 personen. Speel je met 2 personen dan moeten er aardig wat kaarten uit het spel voor de juiste balans. Het nadeel van zo weinig spelers is wel dat je constant elkaar aan het pesten bent in plaats van dat je de ‘schade’ een beetje kan verdelen over andere spelers. Ben je met het maximale aantal spelers dan ben je wel veel aan het wachten op anderen. Heeft iemand bijvoorbeeld 8 of 9 kaarten in zijn handen en die moeten allemaal eerst gelezen worden….en dat keer 8… Snap je? Het prettigst zit je zo rond 3-6 spelers.

Unstable Unicorns is wel echt een pest- en treiterspel. Daar moet je wel van houden. Het zorgt in ieder geval wel voor genoeg interactie! Je hoeft niet bang te zijn voor een saaie avond Wij houden er wel van en onze vrienden gelukkig ook (en dat zijn nog steeds onze vrienden ) De plaatjes op de kaarten zijn echt heel grappig en natuurlijk zijn de baby-unicorns supercute! Je neemt het ook nog eens makkelijk mee en speluitleg is vrolijk en overzichtelijk! Veel speelplezier!

 

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Unstable Unicorns is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Unstable Unicorns bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Unstable Unicorns

Omschrijving van Unstable Unicorns


Unstable Unicorns is een Familiespel dat door 2-8 spelers gespeeld kan worden vanaf 14 jaar. Een spelletje Unstable Unicorns duurt gemiddeld 35 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Unstable Unicorns wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Asmodee. Je koopt Unstable Unicorns bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Unstable Unicorns bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.