Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 12 jaar

Speelduur

75 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Tucker’s Fun Factory

Tucker’s Fun Factory
Ontwerper(s)

Colovini, Leo

Review van De Verlaten Bibliotheek

Ook zo verzot op escaperooms? Verslaafd aan de adrenalinekick die het geeft als je bijna uit die kamer bent maar de tijd is ook bijna op? Wij als escaperoom liefhebbers hebben met een vast clubje vrienden al flink wat escaperooms uitgeprobeerd in de regio. En daarna volgt altijd een uitgebreide nabeschouwing…

Met het escaperoomspel De Verlaten Bibliotheek hoef je zelfs helemaal niet de deur uit! Gewoon lekker warm in je eigen huis met een drankje en een chipje erbij, ideaal toch?!

De Verlaten Bibliotheek is bedacht door Leo Colovini, geïllustreerd door Folko Streese en uitgegeven door Tucker’s Fun Factory. Je kan De Verlaten Bibliotheek spelen met 1-4 spelers vanaf 12 jaar. Hoelang duurt het? Tja, dat ligt natuurlijk aan je team, je creativiteit en je puzzel knobbel… Maar goed, normaal gesproken zou je zo’n 60-75 minuten bezig zijn. Hou er wel rekening mee dat je je ook even van tevoren moet inlezen met je team in de spelregels voordat je echt gaat beginnen. En het is natuurlijk het leukste als je dit pas gaat doen als je ook daadwerkelijk gaat spelen.

Nee we gaan natuurlijk helemaal niks verklappen over de inhoud van dit spel, dat zou echt ten koste gaan van je plezier. Wat we wel kunnen vertellen is dat dit spel goed in elkaar zit! Thema ‘bibliotheek’ is ook erg leuk, en komt ook helemaal terug in de illustraties. De puzzels zijn gevarieerd in moeilijkheidsgraad. De ene zie je meteen en het andere lijkt maar niet te lukken. Daarom is het ook wel het leukste (denken wij) als je dit met 3 of 4 spelers kan spelen om een beetje het teamgevoel erin te houden. De Verlaten Bibliotheek creëert dan ook echt het escaperoom-gevoel! Zeker als je er zichtbaar een timer bij zet.

Wij hebben De Verlaten Bibliotheek met 4 spelers gespeeld en een hele leuke avond gehad. Hebben we het binnen de tijd gehaald? Nee, helaas. Ondanks dat wel veel plezier gehad! Zeker nu met de lockdown ideaal omdat je niet naar een escaperoom kunt gaan, dan maar de escaperoom naar je eigen huis halen Wij denken dat het eventueel ook prima online te doen is. Jammer genoeg maar 1 keer te spelen, maar wij hebben er een doorgeefspel van gemaakt, met een briefje erbij waarop iedereen kan vertellen wat ze ervan vinden en of ze het binnen de tijd gehaald hebben.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van De Verlaten Bibliotheek is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop De Verlaten Bibliotheek bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Een uitdagend escaperoomspel

De Verlaten Bibliotheek is een Escape Room vol codekrakers. Jullie zitten vast want de uitgang zit op slot. Je bent in een ruimte met om je heen verschillende sloten met cijfercombinaties. Kom achter de codes door puzzels op te lossen, en open zo de sloten. Alleen door goed samen te werken kun je uit deze verlaten bibliotheek ontsnappen. Door de aanwijzingen op te volgen en de puzzels samen op te lossen ontsnappen jullie uiteindelijk uit De Verlaten Bibliotheek. Je hebt 75 minuten om te ontsnappen.

Omschrijving van De Verlaten Bibliotheek


De Verlaten Bibliotheek is een Strategiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 12 jaar. Een spelletje De Verlaten Bibliotheek duurt gemiddeld 75 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . De Verlaten Bibliotheek is ontworpen door Leo Colovini en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Tucker’s Fun Factory. Je koopt De Verlaten Bibliotheek bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop De Verlaten Bibliotheek bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1612529411076", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9300000013065021","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"De%20Verlaten%20Bibliotheek","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.