Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Review van Unlock! 9 Legendarische Avonturen

"'Legendarische avonturen' neemt je mee in de wereld van Sherlock Holmes, Robin Hood en een spannende autorace"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

Unlock! In het Nederlands: Ontgrendelen. Ohhh dat doen we even, je draait de sleutel om en… Dat klinkt makkelijk, maar helaas werkt het niet altijd zo. Dat ontdek je vanzelf wel in de escaperoom spellen van Unlock. Deze variant: ‘Legendarische avonturen’ neemt je mee in de wereld van Sherlock Holmes, Robin Hood en een spannende autorace. Maak je klaar voor (tenminste) 3,5 uur hersen krakend vermaak!

Unlock 9 - Legendarische avonturen

Unlock is een escaperoom spel en is dus coöperatief. Het spel is bedacht door Cyril Demaegd en uitgegeven door Space Cowboys. Je kunt de escaperooms spelen met 1-6 personen vanaf 10 jaar en duurt ongeveer 60 minuten. Van de serie Unlock zijn inmiddels enorm veel varianten beschikbaar dus voorlopig ben je wel even zoet.  

De spellen werken samen met een app, die beschikbaar is voor IOS en Android. Dit werkt echt geweldig, en om helemaal in de sfeer te komen kun je een spannend muziekje op de achtergrond laten afspelen. Je ziet hier ook makkelijk de tijd aflopen, dit kan trouwens ook frustrerend zijn! Kies je voor een hint dan kost je dit minuten, dus goed overleggen met je team. Natuurlijk kun je de timer op pauze zetten om je team te voorzien van wat versnaperingen of een toiletbezoekje, maar voor de sfeer moet je dit proberen zo min mogelijk te doen. 

De speelkaarten hebben allemaal kleuren en daarvan wordt een duidelijke uitleg gegeven in de speluitleg. Groene kaarten zijn bijvoorbeeld machines en daar heb je de app voor nodig en rode kaarten moeten altijd met blauwe kaarten gecombineerd worden. Om een beetje feeling hiermee te krijgen zit er een demospel van 10 minuten in de doos. We raden aan om deze eens lekker uit te gaan proberen. 

Dus zet alles klaar wat je nodig hebt 🍻🍷🍫en laad je telefoon goed op…. Druk op ‘start’ en…..Succes!!

In deze doos zitten 3 escaperooms in 3 verschillende moeilijkheidsgraden. We gaan je natuurlijk niets verklappen over de inhoud hiervan, dat zou het speelplezier bederven maar even iets in het kort om de sfeer te proeven van het verhaal: 

Actieverhaal: Een race tegen de klok om de schurk genaamd Stella te vinden. Erg leuk bedacht met leuke extraatjes!

Unlock 9 - Legendarische avonturen

Robin Hood: Dood of levend: Maar natuurlijk liever levend, zorg er met je team voor dat je Robin Hood kunt vinden en bevrijden.

Unlock 9 - Legendarische avonturen

Sherlock Holmes, De zaak van de verschroeide engelen. Werk samen met de beroemde detective en los deze ingewikkelde moordzaak op.

Unlock 9 - Legendarische avonturen

Wat vinden wij ervan? 

Wij houden gewoon heel erg van escaperooms, lekker samen nadenken en puzzelen en de spanning die het met zich meebrengt is verslavend! En wij vinden dit perfect overgebracht in de escaperooms van Unlock. Zeker in combinatie met de app, want dat zorgt voor heel veel verrassende wendingen en mogelijkheden. Dit was onze tweede ervaring met Unlock, al eerder hadden we ‘heldhaftige avonturen’ gespeeld en nu dus deze. Maar zeker niet de laatste, we zijn heel erg benieuwd naar de overige avonturen. Sommige puzzels lijken even iets te ver gezocht maar daarom ben je ook met een team, iedereen denkt op een andere manier en zoekt andere oplossingen. Samen kom je er meestal wel uit.

Wij zijn van mening dat de escaperooms het beste te spelen zijn met 3-4 personen. Dan heb je net even een mening extra dan met 2 spelers maar niet zoveel als met 6. Iedereen kijkt ook naar dezelfde kaarten op tafel, dus met meer personen zou dit een wat drukke ervaring kunnen zijn. 

Je proeft echt goed de sfeer van de avonturen en de spanning naarmate de tijd vordert. Daarna moet je ook echt even bijkomen en lekker afsluiten met een spelletje regenwormen ofzo 😉

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Unlock! 9 Legendarische Avonturen is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Unlock! 9 Legendarische Avonturen bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Unlock! 9 Legendarische Avonturen


Unlock! 9 Legendarische Avonturen is een Strategiespel dat door 1-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Unlock! 9 Legendarische Avonturen duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 2.5 ster(ren) . Unlock! 9 Legendarische Avonturen staat in het Engels bekend onder de naam Unlock!: Legendary Adventures. Unlock! 9 Legendarische Avonturen is ontworpen door Mathieu Casnin, Cyril Demaegd & Dave Neale en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Asmodee, Asmodee China & Space Cowboys. .

Koop Unlock! 9 Legendarische Avonturen bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Speel ook deze Spellen

Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Unlock! 9 Legendarische Avonturen.

It's a Wonderful World Geronimo Games Bordspel

It’s a Wonderful World

Review door Mario
Qwuzzle spel doos box Spellenbunker.nl

Qwuzzle

Parks Bordspel

Parks

Review door Garcia & Menno
K2: Lhotse spel doos box Spellenbunker.nl

K2: Lhotse

Binnenkort review

Uitbreiding

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.