Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 7 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

HABA

HABA

Review van Vind 5

Even een spelletje tussendoor op een gezellige avond met je vrienden? Of wil je je nerdy gamebrein alvast opwarmen aan het begin van een spelletjesdag? Speel dan eens Vind 5: een snel, abstract dobbelspel.

Vind 5 wordt in het Nederlands uitgeven door HABA en is ontworpen door Jürgen Grunau. Je kunt Vind 5 spelen met 1-4 spelers. Hoe meer spelers, des te meer het draait om snelheid. Vanaf ongeveer 7 jaar kun je dit meespelen. Je kunt het spel ook solo spelen. Één potje duurt ongeveer 20 minuten. Eigenlijk heb je met Vind 5 twee spellen voor de prijs van één, want er zijn twee compleet verschillende manieren om het spel te spelen. Dat kan iedereen waarderen, toch?

Vind 5 HABA

Spelverloop

Het spel kent 6 verschillende symbolen. In het basisspel krijgt iedere speler krijgt een speelbord en een stift. Er zijn ook 5 dobbelstenen. Op je speelbord en op de dobbelstenen staan de 6 symbolen. Verder zijn er vormenkaartjes, een zandloper en een scorebord.

Het basisspel heeft 5 ronden. Iedereen speelt tegelijk. Aan het begin van een ronde gooi je de dobbelstenen. Je gaat vervolgens op zoek naar vormen van 5 velden op je bord, vormen die overeenkomen met de vormenkaartjes, én waarvan de velden exact overeenkomen met de symbolen op de dobbelstenen. Zoals op onderstaande afbeelding. Per ronde omcirkel je maximaal 5 vormen. Maak het jezelf niet te makkelijk, want de ene vorm is wel 4 punten waard, terwijl een ander maar 1 punt oplevert.

Vind 5 HABA

Op ieder moment mag iedere speler de zandloper voor zijn of haar bord zetten en omdraaien. Dit levert je een extra punt op deze ronde. Vanaf dat moment mag niemand nog correcties aanbrengen aan wat al is getekend. Als de zandloper doorgelopen is, roep je ‘Stop!’. Iedereen stopt dan direct met tekenen, zodat de punten kunnen worden geteld. Dit was de eerste ronde, en dit herhaalt zich nog 4 keer. De punten die je in de laatste ronde scoort tellen dubbel.

Vind 5 HABA

Conclusie

Vind 5 is een leuk dobbelspel voor tussendoor. Persoonlijk vind ik Vind 5 het leukste met 4 spelers, omdat dat je nóg meer zal motiveren snel de juiste vormen te vinden, voordat je medespelers zover zijn. Het doet me denken aan Railroad Ink, want daarbij gaat het ook om strategisch tekenen. En zoals in het begin gezegd, je krijgt er direct een tweede spelvariant bij, voor als je al bekend bent met het basisspel.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mat

Deze review van Vind 5 is geschreven door Mat.
Lees alle reviews van Mat

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Vind 5 bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Vind 5

Omschrijving van Vind 5


Vind 5 is een Familiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 7 jaar. Een spelletje Vind 5 duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Vind 5 wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door HABA. Je koopt Vind 5 bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Vind 5 bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.