Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

2-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Intrafin Games

Intrafin Games
Ontwerper(s)

Pujadas, Eloi

Review van Wanted 7

In dit spel waan je jezelf in het Wilde Westen tijdens de ‘Gold Rush’. De belangen van invloedrijke personen staan op het spel en hun eigendommen worden bedreigd. Ze hebben dringend de behoefte aan hulp (lees: beveiliging). En jij mag hierbij helpen! Waar vindt je de hulp van schietgrage cowboys? In de saloon natuurlijk. En daar speelt dit spel zich dan ook af. Onder invloed van bier, whisky, poker en revolvers wordt bepaald wie de snelste revolverheld is. De winnaar zal jou eigendommen mogen beschermen.

Wanted 7 Bordspel

Doel van het spel

Het doel van het spel is om binnen 4 rondes zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen. Punten scoor je gedurende de rondes, maar ook tijdens de eindafrekening. Tijdens de rondes krijg je de mogelijkheid om jouw kaarten in te zetten om verschillende zitplekken in de saloon aan de pokertafel te bemachtigen. Is het je gelukt om een plek aan de tafel te bemachtigen, dan ontvang je hier aan het einde van de ronde punten voor. Verzamel hierbij zoveel verschillende scherpschutters als mogelijk is; deze leveren punten op in de eindafrekening. Wie na 4 rondes de meeste punten heeft, wint het spel.

Wanted 7 Bordspel

Verloop van het spel

Afhankelijk van het aantal spelers, ontvang je een aantal kaarten. De kaarten bevatten een waarde van 1 tot en met 5. Hoe hoger de waarde, des te sterker de kaart. Kaarten worden om de beurt op een plek aan de pokertafel gelegd. Kaarten kunnen hierbij op een lege plek worden gelegd, maar ook op de kaart van een ander (indien jouw kaart hoger is). De kaarten 1 tot en met 3 vragen om extra uitleg, aangezien deze een speciale actie bevatten. De kaart met de waarde 1 (met het symbool bier OF whisky) kan aan één kant van de tafel altijd bovenop een andere kaart worden geplaatst (als uitzondering). Op de kaart met waarde 2 staat een revolver symbool. Afhankelijk van welke richting de revolver op wijst, kan deze de eerstvolgende plek ‘leegschieten’. De kaart 3 bevat het symbool kaarten/poker. Wanneer je deze kaart bovenop een andere kaart legt, kies je een andere ‘vrije’ plek aan tafel waarnaar je de hele stapel verplaatst.

Wanted 7 Bordspel

Wanneer iedereen zijn laatste kaart heeft neergelegd, worden de punten toegekend. Ligt jouw kaart bovenop, dan ontvang jij de meeste punten. Bovendien ontvang je het fiche van die plek met daarop een scherpschutter (iedere ronde worden nieuwe fiches aan de beschikbare plekken aan de pokertafel toegekend). Na 4 rondes worden er tot slot punten weggegeven voor het aantal en de verschillende fiches met scherpschutters. Wie dan na 4 rondes de meeste punten heeft, wint het spel.

Conclusie

Wanted 7 is een spel van Eloi Pujadas, uitgegeven door GDM. Het spel is geschikt voor 2-6 spelers vanaf 8 jaar en duurt zo’n 20 minuten. Wanted 7 is een eenvoudig en snel (past goed bij het thema!) spel voor tussendoor. Zeker wanneer je al een biertje op hebt! Het spel wordt pas interessant met 4 of meer spelers. Bij het neerleggen van de eerste kaart kom je erachter dat het een spel is enkel gericht op het elkaar dwarszitten. En dat is natuurlijk hartstikke leuk! De spelregels zijn kort en bondig en daardoor is het spel snel te leren. Hoewel de kwaliteit van de onderdelen wat matig is, voldoet het aan de eenvoud van het spel. Wij zijn in ieder geval (gematigd) enthousiast over dit schietgrage spel!

Garcia & Menno Reviewers van Bordspellen

Deze review van Wanted 7 is geschreven door Garcia & Menno.
Lees alle reviews van Garcia & Menno

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Wanted 7 bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Wanted 7

Omschrijving van Wanted 7


Wanted 7 is een Familiespel dat door 2-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Wanted 7 duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Wanted 7 is ontworpen door Eloi Pujadas en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Intrafin Games & GDM Games. Je koopt Wanted 7 bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Wanted 7 bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.