Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

3-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Savi, Arif Nezih

Review van Wombat Kombat

"Gezellig spel waarbij je zo veel mogelijk poep verzamelt"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

— Das

Zo veel mogelijk 💩 verzamelen, dat is je doel in Wombat Kombat. Probeer de wombats van je tegenstander te verslaan door ervoor te zorgen dat die van jou sterker zijn en de meeste 💩 verzamelen. Ja, deze schattige beesten kunnen écht meedogenloos zijn, vooral als het om 💩 gaat!

Wombat Kombat prototype

Spelverloop

Je bent Wombat-generaal en probeert je leger van wombats zo sterk mogelijk te maken. Iedereen krijgt een aantal kaarten op hand, met wombats, jagers, voedsel of acties en daarna ga je om de beurt kaarten trekken en acties afhandelen.

Wombat Kombat prototype

Tijdens je beurt mag je een van de volgende acties doen:

  1. Leg een set van gelijke wombats neer. Dan moet jou set wel groter zijn dan die van de overige spelers. Voor je tegenstanders worden het dan minpunten.
  2. Voedsel neerleggen of een roofdier inzetten. Daarmee kun je een set van jezelf uitbreiden of die van je tegenstander verkleinen.
  3. Vecht met een tegenspeler. Dit is een wat meer complexe actie. Degene met de hoogste aanval- of verdedigingswaarde wint en, hoe kan het ook anders, verdient extra 💩  Van je eigen wombats uit dit gevecht kies je 1 kaart en die leg je op je ‘Glorius Wombats’ stapel. De rest neem je terug op handen. Van je tegenstander neem je 1 wombat op hand. De rest van de kaarten neemt de verliezer weer op handen. Daarna neem je 3 poep van je tegenstander en als laatste mag je ook nog met de Event-dobbelsteen rollen en de bijbehorende Event-kaart omdraaien. Deze kaarten hebben effect op het verdere verloop van het spel of op de eindtelling.

Wombat Kombat prototype

Aan het einde van je beurt leg je een kaart af en dan is de volgende speler aan de beurt.

Als de kaarten op zijn of als iemand vijf sets met wombats heeft kunnen neerleggen, is het spel afgelopen. Wie de meeste poep heeft verzamelt, wint het spel.

Wombat Kombat prototype

Conclusie

Dit kaartspel voor 3-6 spelers, uitgegeven door NeoTroy Games, is in principe vrij eenvoudig. De regels zijn makkelijk te begrijpen, ook al zijn ze in het engels, en het is heel overzichtelijk. Een spelletje duurt ongeveer 30 minuten.

In het begin duurde het spelen wat langer, vooral om even uit te pluizen wat er precies allemaal gebeurt bij een gevecht. Dat is de enige actie waar heel veel bij gebeurt. Maar als je dat eenmaal door hebt, kun je daarna lekker vlot doorspelen.

Het is een spel waar aan aardige dosis geluk bij komt kijken. De sterkte van je leger wordt vooral bepaald door de kaarten die je trekt. En als je net hebt ingezet op een event-card die bijvoorbeeld invloed heeft op de eindtelling, dan wordt die ineens weer vervangen door een heel andere kaart en kun je het roer weer omgooien. Maar dat kan natuurlijk ook heel leuk zijn!

Wombat Kombat prototype

De artwork van de kaarten is heel leuk, daar is veel aandacht aan besteed.

P.S.: Dit spel is een prototype, dus het kan zijn dat de definitieve versie afwijkt van deze versie.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Wombat Kombat is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Makkelijk te leren en leuk om te spelen"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

— Das

Koop Wombat Kombat bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Wombat Kombat


Wombat Kombat is een Strategiespel dat door 3-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Wombat Kombat duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Wombat Kombat staat in het Engels bekend onder de naam Wombat Kombat. Wombat Kombat is ontworpen door Arif Nezih Savi en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door NeoTroy Games. .

Koop Wombat Kombat bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.