Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 7 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Jumbo

Jumbo

Review van 1000 km – Mario Kart

"Mooi moment om het scherm eens uit te laten en een bordspel op tafel te leggen"

— Mandy

1,2,3… start! Wie kent ze niet: Mario, Luigi, Todd, Browser, Prinses Peach en Yoshi?! Race tegen deze welbekende personages in dit 1000km racespel. Maar pas op, onderweg kan een bom, een blauw/rood schild, een banaan of een rood stoplicht voor vervelende vertraging zorgen.

1000km is een spel van Jumbo dat voor het eerst werd uitgegeven in de jaren ‘50 van de vorige eeuw. Het is een eenvoudig uit te leggen spel dat tot op de dag van vandaag nog veel verkocht wordt en nu in een wel hele leuke versie verkrijgbaar namelijk met Mario Kart! Het is niet noodzakelijk om het spel van Nintendo te kennen maar doe je dat wel, dan is het wel heel leuk om alle onderdelen te herkennen. Dat bied een mooi moment om het scherm eens uit te laten en een bordspel op tafel te leggen!

De welbekende karakters spelen een grote rol in dit racespel

Het spel

De voorbereiding is eenvoudig: leg het parcours midden op tafel, schud de kaarten, geef elke speler 6 kaarten en leg de overige kaarten in de kaarthouder.

Je beurt begint door een kaart van de stapel te pakken, hierna speel je een van je kaarten door deze open voor je neer te leggen of, in het geval van een aanvalskaart, bij een tegenspeler. Is het niet mogelijk een kaart te spelen dan leg je een kaart naar keuze op de aflegstapel. Om een kilometerkaart te kunnen spelen moet je eerst een groen stoplicht hebben gespeeld. De volgende beurt kun je een kilometerkaart spelen.

Kilometerkaarten

Kort gezegd zijn er 4 soorten kaarten

  1. Kilometerkaarten, hiermee kom je vooruit in de race met 25, 50, 75, 100 of zelfs 200km
  2. Aanvalskaarten, hiermee leg je je tegenspeler een beperking op. Zolang de tegenspeler geen verdedigingskaart kan spelen kan hij/zij geen kilometerkaart spelen.
  3. Verdedigingskaarten, hiermee kun je aanvalskaarten opheffen.
  4. Beschermingskaarten, hiermee ben je tot het eind van het spel beschermt tegen een bepaalde aanval.

Meesterzet

Kun je een aanvalskaart opheffen met een beschermingskaart? Roep dan meteen “meesterzet” en leg de beschermingskaart neer. Hierna ben je meteen aan de beurt en komt de beurt van eventuele spelers die tussen jou en degene die de aanvalskaart heeft neergelegd zitten te vervallen.

Conclusie

Een leuk spel voor kinderen die wat meer uitdaging aan kunnen, omdat het geen standaard spel is met een dobbelsteen die bepaald hoeveel stappen je vooruit gaat. Het is geen must om Mario Kart te kennen maar uiteraard maakt de herkenning het wel leuker. En hoe meer zielen, hoe meer vreugde gaat bij dit spel wel op. Het kan met maximaal 6 personen gespeeld worden, waardoor je meer keus hebt bij wie je een aanvalskaart neerlegt. 

Het kan soms even duren voor een speler een groen stoplichtkaart heeft zodat hij kan beginnen met de race, of een verdedigingskaart om een aanval op te heffen, maar het komt niet vaak voor dat je helemaal geen actie kunt uitvoeren. Uit de spelregels hebben wij niet goed begrepen of je een tweede aanvalskaart mag neerleggen bij een tegenspeler, maar in de praktijk kan je iemand wel heel lang stilleggen als je meerdere aanvalskaarten toeschuift. Dat is eenvoudig op te lossen door af te spreken dat als iemand een aanvalskaart heeft liggen er geen tweede aanvalskaart bijgelegd mag worden.

Voor iedere speler is er een informatiekaart waarop je precies kunt zien welke verdedigings- of beschermingskaart je nodig hebt tegen welke aanvalskaart. Heel handig om naast je te hebben liggen zodat je niet elke keer de spelregels erbij hoeft te pakken.

Informatiekaart, deze lees je van boven naar beneden, er is een groen stoplicht (verdedigingskaart) nodig om het rode stoplicht (aanvalskaart) op te heffen, en een ster kan je beschermen tegen de aanval van een rood stoplicht of bananenschil.

Deze review van 1000 km – Mario Kart is geschreven door Mandy.
Lees alle reviews van Mandy

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Race het 1000km parcours met Mario, maar pas op voor vallende bananenschillen"

— Mandy

Koop 1000 km – Mario Kart bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over 1000 km – Mario Kart

Omschrijving van 1000 km – Mario Kart


1000 km – Mario Kart is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 7 jaar. Een spelletje 1000 km – Mario Kart duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . 1000 km – Mario Kart wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Jumbo. .

Koop 1000 km – Mario Kart bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.