Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-12 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games
Ontwerper(s)

Nikolic, Stefan

Review van Splitter

"Origineel bedacht en een grotere uitdaging dan je denkt"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

Je kent hem vast wel…de splitter. Superhandig als je je internet, TV, audio of wateraansluiting wilt opdelen in meerdere aansluitingen. Dit apparaatje is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Hoe goed ben jij eigenlijk zelf in splitten? Laat je skills maar eens zien in het nieuwe dobbelspel SPLITTER.

SPLITTER

Splitter is het gloednieuwe dobbelspel van White Goblin Games, bedacht door Stefan Nikolic. We hebben hem nu een paar keer gespeeld en hebben de smaak goed te pakken. Grappig om te zien hoe je met een scoreblad+potlood en 2 dobbelstenen al een leuk spel weet te maken. Het valt onder dezelfde categorie als Qwixx en Qwinto. Kortom, een echt Roll & Write spel. Even kort wat info op een rijtje…

  • Te spelen met 1-12 spelers, maar eigenlijk kun je het spelen met zoveel personen tegelijk als je wilt.
  • Vanaf 8 jaar en ouder
  • Een spel duurt gemiddeld 15 minuten
  • 2 verschillende scoreblokken voor meer uitdaging
  • Korte en makkelijke spelregels

Zo werkt SPLITTER

Wat is er dan gesplit in dit spel? Het scoreblad, en wel precies door de midden. Twee losse helften die op het einde weer één geheel gaan vormen. Ook de worp van de dobbelstenen wordt gesplit.

SPLITTER
Scoreblok B (links op foto) zorgt voor meer uitdaging maar doe eerst een paar keer A.

Kort samengevat wordt er steeds met de dobbelstenen gegooid en moet het resultaat verwerkt worden op het scoreblad. Je kunt niet passen. De startspeler begint en dan schuift de beurt steeds op. Maar in principe maakt het niet uit wie begint of gooit want bij elke worp noteren alle spelers tegelijk het resultaat op hun scoreblad. Punten worden gescoord door groepjes van dezelfde getallen te maken.

Het lijkt op het eerste gezicht heel eenvoudig maar er komt toch wel wat denkwerk bij kijken. Er is namelijk een belangrijke spelregel. Beide getallen van een worp met de dobbelstenen moet op één regel worden gezet en ook nog eens op gelijke afstand (symmetrisch) links en rechts van de middenlijn. Je mag zelf kiezen welk getal je links of rechts plaatst. Je zult zien dat je hierdoor tijdens het spel een paar keer voor een aardig dilemma komt te staan…keuzestress! Als het spel voorbij is verdwijnt de middenlijn en vormt je scoreblad weer één geheel.

Combinaties maken en punten scoren

Combinaties van groepjes dezelfde getallen leveren punten op. Hoe groter de combinatie, hoe meer punten die waard is. Een geldige combinatie wordt gescoord als dezelfde getallen horizontaal en/ of verticaal worden verbonden. Zo’n groepje getallen mag niet grenzen aan een groepje met dezelfde getallen. Diagonaal grenzend betekent niet verbonden.

Het puntensysteem is lekker makkelijk…

2️⃣2️⃣ = Twee punten

3️⃣3️⃣3️⃣ = Drie punten

4️⃣4️⃣4️⃣4️⃣ = Vier punten

5️⃣5️⃣5️⃣5️⃣5️⃣ = Vijf punten

6️⃣6️⃣6️⃣6️⃣6️⃣6️⃣ = Zes punten

Heb je een geldige combi weten te zetten in een veld met een ⭐️ dan worden je punten verdubbeld! Dus daar wil je natuurlijk een groepje vijven of zessen in kwijt.

Alle losse enen (1️⃣) die niet verbonden zijn met een andere zijn ook een punt waard.

SPLITTER
Een paar ingevulde scorebladen van ons als voorbeeld.

SPLITTER is een spelletje wat makkelijk op tafel komt en waar je direct mee kunt starten. Duurt niet lang en daarom perfect als opwarmertje voor een groter spel of juist als cooling down. Makkelijk mee te nemen op reis/vakantie en ook solo te spelen zonder dat er spelregels veranderen. Origineel bedacht en een grotere uitdaging dan je denkt. Speelt lekker vlot weg en het maakt niet uit met hoeveel spelers je dit spel speelt, de speelduur is altijd gelijk. Ook fijn dat iedereen tegelijkertijd de worp verwerkt op zijn eigen scoreblad, je hoeft niet op je beurt te wachten.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Splitter is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Splitter bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Splitter

Omschrijving van Splitter


Splitter is een Familiespel dat door 1-12 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Splitter duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Splitter staat in het Engels bekend onder de naam Splitter. Splitter is ontworpen door Stefan Nikolic en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Nürnberger-Spielkarten-Verlag & White Goblin Games. .

Koop Splitter bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.