Blog Kinderspellen 2020 Cadeautips Top-10 Spellenbunker

Kinderspellen Cadeautips Top-10 van 2020

dinsdag 10 november 2020 AUTEUR: Mario Kerkhof LEESTIJD: 10 minuten

In 2020 zijn de kinderen veel vaker thuis dan normaal. Leuke uitjes naar het pretpark, dierentuin of de bioscoop zijn niet mogelijk of heel lastig. En het bezoekje aan opa en oma kun je misschien ook maar beter even uitstellen.

Maar gelukkig zijn er heel veel leuke kinderspellen. En de meeste zijn voor volwassenen ook nog eens heel leuk om mee te spelen ( of om stiekem zelf nog eens te spelen als de kinderen op bed liggen 😬).

Voor dit blog hebben de spellen-uitgevers uit Nederland & België hun 10 favoriete kinderspellen uitgezocht. En Spellenbunker vertelt je hoe die spellen zijn.

Lees ook de andere 3 blogs uit deze serie; de leukste partyspellen, 2-persoonsspellen & familiespellen van 2020.

Dit is de kinderspellen cadeau-tip top-10 van 2020:

 

Dragomino Bordspel Geronimo

Dragomino

Uitgekozen door Geronimo.

Ben jij de beste drakentrainer? Ga dan mee naar dit mysterieuze eiland en ga op zoek naar babydraakjes voordat de andere spelers ze ontdekken.

Een heel leuk en mooi vormgegeven spel. En die kleine draakjes zijn wel echt heel erg schattig!

Dragonimo is een kinderversie van het populaire spel Kingdomino. Een simpeler spel, maar voor de kleintjes toch erg spannend ( en voor de volwassenen stiekem toch ook wel heel leuk om mee te spelen). Een leuk spel om kinderen bekend te maken met strategie-spelletjes.

 

 

Dobble Collector Asmodee Kaartspel

Dobble collector

Uitgekozen door Asmodee België.

Dobble, ook wel bekend als Spot it!, bestaat 10 jaar. Daarom geven ze deze speciale Collector editie uit! Dobble is een heel leuk en supersnel kinderspel (hoewel wij het stiekem zelf ook nog weleens spelen als de kids op bed liggen🤓).

Het traint je geheugen en helpt vormen herkennen. Bovendien moet je zorgen dat je sneller bent dan je medespelers.

Op elk kaartje staan 8 symbolen. En op iedere andere kaart staat minimaal 1 symbool dat hetzelfde is, en die moet jij als eerste zien te vinden. Er zijn verschillende manieren om het spel te spelen, je kunt dus lekker variëren.

In deze Dobble Collector Box zijn 2 sets kaarten inbegrepen, Party & Griezelen. De griezelversie heeft blacklight, die kun je dus spelen in het donker!

 

 

Ubongo - Junior Bordspel

Ubongo Junior

Uitgekozen door White Goblin Games.

Grote kans dat je Ubongo al kent. Nu kun je het ook met de kids spelen met de Ubongo Junior editie, bomvol met vrolijke dieren puzzelstukjes.

In dit puzzelspel begint iedereen met 9 puzzelstukken en een stapel van 7 puzzelborden. Hoe sneller jij de puzzels oplost, hoe meer edelsten je verzamelt. Heb jij na 7 rondes de meeste edelstenen verzameld dan wordt je uitgeroepen tot de grote winnaar van Ubongo Junior!

 

 

Rollecate Bordspel

Rollecate

Uitgekozen door HOT Games.

Rollecate is een vlot spelletje, een echte race tegen de klok. Het is een kaartspel maar tegelijk ook een spel met dobbelstenen en tegels.

Deze historische stoomlocomotief kan niet wachten om eindelijk weer eens een een rondje in de buitenlucht te mogen rijden. Maar het spoor is nog helemaal niet af, help!

Jullie moeten er dus heel snel voor zorgen dat het spoor gelegd wordt en Rollecate niet ontspoort. Geluk en tactiek gaan hand in hand in dit spel.

Rollecate is door HOT Games aangedragen als kinderspel. Maar wij vinden hem met volwassenen ook erg leuk, dus volgens ons zeker niet per sé een kinderspel.

 

 

Similo - Sprookjes Kaartspel 999 Games

Similo Sprookjes

Uitgekozen door 999 Games.

Similo is een coöperatief spelletje waarin de spelers moeten raden welk personage door de spelleider is gekozen.

Er kunnen aanwijzingen gegeven worden door andere personagekaarten te gebruiken en aan te geven of ze overeenkomst hebben met het geheime personage of niet. Maar je mag niet praten.

Door het kleine formaat is dit spel ook handig mee op reis te nemen. Je kunt Similo sprookjes ook combineren met de andere spellen uit de Similo-reeks, voor nog meer uitdaging en plezier.

 

 

Geef Oma Een Kus Bordspel Kinderspel Identity Games

Geef oma een kus

Uitgekozen door Identity Games.

Welk kind wil dat nou niet, zo’n lekkere warme, natte zoen van oma! Waarschijnlijk weten de meeste kids niet hoe snel ze zich achter de gordijnen moeten verstoppen als oma naar ze op zoek is voor een dikke smakkerd.

In dit grappige kaartspel vertellen jullie aan oma wat voor geweldige dingen je allemaal hebt gedaan.

En oma is zo trots op wat jullie allemaal gedaan hebben dat ze zich niet meer kan inhouden en je een natte pakkerd geeft.

Als jij als eerste 3 natte zoenen van oma hebt ontvangen ben je de pineut en verlies je het spel.

 

Black Stories Junior Red Stories Tuckers Fun Factory Kaartspel

Red Stories

Uitgekozen door Tuckers Fun Factory.

Black Stories heb je misschien weleens van gehoord. Maar al die bloederige (maar ondertussen wel erg grappige) verhalen zijn niet zo geschikt voor de kinderen.

Daarom is er nu Red Stories met 50 mysteries speciaal voor kinderen. Geen moorden en losse lichaamsdelen in dit spel, maar supergrappige raadsels over spionnen, detectives en andere politie zaken.

1 speler is de hoofdinspecteur en leest de voorkant van de kaart voor aan de andere spelers. Die andere spelers zijn de speurneuzen en moeten dan gaan raden wat er precies gebeurd is.

 

 

Monza 20th Anniversary Bordspel Kinderspel HABA

Monza – 20th Anniversary

Uitgekozen door HABA.

Het autoracespel Monza laat alweer 20 jaar de hartjes van onze kleine coureurs sneller kloppen. En daarom heeft HABA deze speciale editie uitgebracht!

3, 2, 1… en het licht springt op groen. Alle kleine ‘Max-jes’ hebben in Monza een supersnelle auto. En je hebt natuurlijk ook al een strategie hoe je de race gaat beginnen.

Maar heb jij ook het geluk met dobbelen? Wanneer haal je in? En op welke baan ga je rijden? Uiteindelijk telt er in dit race spel maar 1 ding, wie komt er als eerste over de finishlijn?

 

BeepBeep Intrafin Kinderspel

Beep! Beep!

Uitgekozen door Intrafin.

Je geniet van een ritje met je auto door het bos. Je kijkt naar de bomen, de mooie herfstkleuren en als je goed kijkt zie je af en toe een paddestoel.

En dan zie je ineens een een schattige kleine rode eekhoorn op de weg lopen. Op de weg lopen?! Beep! Beep! Je toetert als een gek, want je wilt ‘m natuurlijk niet raken.

In dit supersnelle spelletje ben je op zoek naar de juiste kaarten om een dier te kunnen redden. Vervolgens sla je op de rubberen auto, Beep! Beep!

 

 

Foto kaartspel Dixit - basisspel

Dixit NL

Uitgekozen door Asmodee Nederland.

In Dixit kun je je fantasie de vrije loop laten gaan. Wees creatief in het verzinnen van een zin bij een afbeelding op de kaart.

De verteller kiest een kaart in zijn hand en verzint daarbij een woord of een zin. Alle andere spelers kiezen uit hun hand ook een kaart die pas bij dat woord of die zin. Alle gekozen kaarten worden nu geschud en daarna op tafel gelegd. En nu moet iedere speler gaan proberen te kiezen welke kaart van de verteller is.

Heb je goed gekozen, dan krijg je punten. Heeft een andere speler voor jouw kaart gekozen dan krijg je ook punten. Als verteller krijg je ook punten als spelers jouw kaart hebben gekozen. Maar als alle spelers voor jouw kaart hebben gekozen, dan heb je het te makkelijk gemaakt en kun je fluiten naar je punten.

In het basispel zitten 84 speelkaarten met heel veel fantasievolle mooie, leuke, lieve, schattige & grappige tekeningen. Deze kaarten zitten vol met details, dus je kunt ze gerust vaker gebruiken en er weer hele andere woorden of zinnen bij verzinnen.

Maar als je toch toe bent aan meer kaarten dan zijn er heel veel kaartensets voor Dixit beschikbaar, waaronder de allernieuwste uitbreiding op Dixit, Mirrors.

Dixit speel je met maximaal 6 personen. Wil je met meer personen spelen, kies dan de Odyssey editie van Dixit om met maximaal 12 personen te kunnen spelen.

Asmodee heeft Dixit uitgekozen voor in deze lijst met kinderspellen. Maar hoewel het zeker leuk is voor kinderen vanaf een jaar of 8, is het zeker ook zeer geschikt voor volwassenen!

 

 


We hopen je met dit blog te hebben geïnspireerd voor leuke kinderspellen cadeautjes. En dat mag natuurlijk ook gewoon een cadeautje voor jezelf zijn! Hier vind je alle kinderspellen.

De spellen staan op willekeurige volgorde. Een groot deel van de spellen in dit blog hebben we van de uitgevers ontvangen voor review. Maar we zijn niet gesponsord of betaald voor deze spellen.

Geinteresseerd? Ga dan naar een van de Spellenwinkels in Nederland en België of

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.