Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-16 spelers

Leeftijd

Vanaf 12 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Tucker’s Fun Factory

Tucker’s Fun Factory

Review van Activity

Het beste/leukste uit een aantal bekende partyspellen (zoals bijvoorbeeld 30 Seconds of Party & Co) is samengebracht in Activty. Zo moet je in 2 tot 4 teams je teamleden termen laten raden door deze te omschrijven, tekenen of uitbeelden.

Begin jaren 90 werd dit partyspel door Piatnik in het nederlands uitgegeven. Nu, bijna 30 jaar & veel internationale prijzen verder, brengt Tucker’s Fun Factory hem samen met Piatnik opnieuw uit.

Activity Partyspel Piatnik Tucker's Fun Factory

 

Niet moeilijk zou je zeggen. Dat klopt. Maar erg lastig is het soms wel . Probeer jij nou maar eens een fles ketchup uit te beelden, of teken het dames dubbelspel. Of wat dacht je van het omschrijven van een geboortegolf .

Dit spel zorgt voor hilarische situaties en een hoop gezelligheid. Extra leuk zijn de ‘open rondes’. Dan mogen de andere teams ook meeraden en dus de punten afpakken.

Activity Partyspel Piatnik Tucker's Fun Factory

Maar op het moment van schrijven van deze review zitten we midden in de 2e Corona-golf wat grote groepen onmogelijk maakt. Gelukkig zijn er mogelijkheden om tóch samen te spelen via video conferencing:

Hoe speel je Activity via videobellen?

Activity, maar ook heel veel andere (party)spellen kun je spelen door gebruik te maken van videobellen. Wij gebruiken graag Zoom, maar er zijn talloze alternatieven. 1 persoon is de quizmaster. Deze persoon richt zijn camera op het speelbord zodat iedereen kan zien wat de tussenstand is (wij gebruiken hiervoor een telefoonstatief).
De Quizmaster loopt ook over het speelbord met de pionnen voor alle teams.

Activity Videobellen via zoom Partyspel Tucker's Fun Factory Piatnik
Videobellen via Zoom

Maar het belangrijkste werk van de quizmaster is dat hij/zij steeds een foto maakt van een nieuwe speelkaart en deze doorstuurt (via bijvoorbeeld Whatsapp) naar de speler die aan de beurt is.

Deze persoon omschrijft, tekent of beeldt het woord uit voor de camera. En het team gaat raden. Dit is natuurlijk chaotisch en de techniek laat je weleens in de steek als iedereen door elkaar aan het roepen is waardoor niet iedereen goed te verstaan is, maar erger je hier niet aan en zorg er met z’n allen voor dat dit alleen maar de lol vergroot. Je bent tenslotte een partyspel aan het spelen en geen serieuze expertgame.

Conclusie

Activity is leuk met een groep, daarom is het ook een partyspel. Het heeft de beste elementen uit een aantal bekende partyspellen en vooral de toevoeging van de open ronde maakt het spel uniek. Verwacht van dit spel niet al te veel diepgang. Maar wel een heleboel lol ! Hoe groter de groep, hoe leuker Activity is.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

Deze review van Activity is geschreven door Mario.
Lees alle reviews van Mario

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Activity bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Activity


Activity is een Familiespel dat door 3-16 spelers gespeeld kan worden vanaf 12 jaar. Een spelletje Activity duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Activity wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Tucker’s Fun Factory. .

Koop Activity bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671033562114", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000013065027","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Activity","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.