Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Gamefantry, The

Gamefantry, The

Spelmakerij, De

Spelmakerij, De

Review van Afritoria

The Gamefantry, de uitgever van Afritoria, werkt zo veel mogelijk samen met personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een spelmaker en speluitgever met een nobel doel. Ze laten zien dat, in het geval van Afritoria, deze personen heel waardevol kunnen zijn en soms bijzondere spelinzichten hebben. Afritoria is bedacht, ontwikkeld en grafisch vormgegeven door de Spelmakerij, een plek opgezet door het Jagerhuis voor mensen met autisme.

Afritoria - kaartspel - the gamefantry

Het is natuurlijk een kleine stap van de heides op de Veluwe in Nederland naar de Afrikaanse wildparken in Serengeti, Ngorongoro, Masai Mara en Kgalagai. In dit kaartspel met 88 wildkaarten, verdeeld over 4 wildparken oftewel 4 kleuren, geldt ‘het recht van de sterkste’ of ‘leven en laten leven’, maar de underdog levert op het laatst de meeste punten op.

Afritoria - kaartspel - the gamefantry

Je hebt 6 kaarten in je hand, een markt met dieren waar je blind op kan bieden en dan kan je gaan. Elk kaartje heeft een dier met krachtpunten (die belangrijk zijn voor het bieden), een gebiedskleur en overwinningspunten. Je bod komt na het bieden op jouw stapel met overwinningspunten en het kaartje waar je op bied komt in je hand, waar je dan weer mee kan bieden.

Er zijn ook jachtopzienerskaarten en kaarten met stropers waar je op kan bieden en die iets op de markt kunnen afdwingen. Zijn de kaarten van de trekstapel op dan stopt het spel en de overwinningspunten op de kaarten die je gespaard hebt bepalen of je gewonnen hebt en of je de fauna beheerder van de Afrikaanse wildparken wordt.

Afritoria - kaartspel - the gamefantry

Laat je verrassen door de artiesten in het autismespectrum van de Spelmakerij. Voor iets meer dan een tientje heb je een kaartspelletje dat je met 2 tot 4 spelers kan spelen, dat makkelijk mee te nemen is en waar, denken wij, vooral jongelui veel plezier aan zullen beleven ( ja, ja, jong grut, wij ouwetjes denken jullie te kennen dus waarschijnlijk vinden jullie het niks of in ieder geval zeggen jullie gewoon om te narren dat jullie het niks vinden maar vinden jullie het stiekem wel leuk maar willen jullie dat niet toegeven aan die boomers).

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Afritoria is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Afritoria bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

In Afritoria trachten wilde dieren een plekje te veroveren in de Afrikaanse wildparken. Grote dieren kunnen de kleine dieren verjagen, maar de kleine dieren zijn meer punten waard. En dan kunnen ook nog jachtopzieners en stropers de verhoudingen ruw verstoren. Speel je op safe of neem je een risico voor meer punten? Het spel is ontworpen door Matthijs Vertegaal en de illustraties zijn aan de hand van Erik Jan Sijtsma.

Zie https://thegamefantry.nl/product/afritoria/

Omschrijving van Afritoria


Afritoria is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Afritoria duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Afritoria is ontworpen door Matthijs Vertegaal & Erik Jan Sijtsma en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door The Gamefantry & De Spelmakerij. .

Koop Afritoria bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671029326205", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000071077271","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Afritoria","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.