Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Menzel, Michael

Review van De Avonturen van Robin Hood

"Bij het spel zit een prachtig boekwerk en deze is niet alleen mooi maar ook functioneel."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Wat is Robin Hood zonder zijn merry men. Little John (die helemaal niet zo little is) en Will Scarlet, ze hebben elkaar nodig om te kunnen stelen van de rijken en dan de buit te verdelen onder de armen (niet die van hunzelf maar van de armlastige natuurlijk).

Het spel De avonturen van Robin Hood is uitgegeven door 999games en van de maker van de legenden van Andor, Michael Menzel, en is een coöperatief spel waar je de avonturen van Robin Hood en zijn maten met jouw maten en matinnen meemaakt met een spelbord dat tijdens het spelen veranderd.

Bij het spel zit een prachtig boekwerk en deze is niet alleen mooi maar ook functioneel, je hebt het nodig om de verhalen te kunnen volgen die zich op het spelbord afspelen. Het zijn dan wel de avonturen van Robin Hood maar het is ook een spel. Je moet plannen, overleggen. Want ook al staat het verhaal vast, het is niet zeker of jij en je maten het lukt het verhaal af te maken.Robin hood strategiespel coöperatief kosmos galakta team arlin

Het spel

Met een korte inleiding, hoe de speelstukken zich over het bord verplaatsen en hoe je het bord moet uitzetten, kan je gelijk beginnen aan het eerste avontuur. Door te beginnen met het startavontuur wordt je met behulp van het boek bij de hand genomen en leer je spelenderwijs hoe dit spel in elkaar steekt. Dat is fijn want weinig mensen vinden het fijn om eerst te luisteren naar een ellenlange uitleg voordat je aan een spel kan beginnen. Langzaam maar zeker moet je keuzes gaan maken, merk je bijvoorbeeld welke tegenwerkende krachten er zijn en ontdek je de verborgen bijzonderheden van het bord. Maar tijdens het spel leer je ook de karakters kennen en wat hun verleden is en hoe hun band met elkaar is. Net als in een echt verhaal maar dan als spelavontuur.

De sfeer

Alles ziet er prachtig en verzorgt uit. Mooie speelstukken en artwork. Micheal Menzel is game designer èn illustrator en dat resulteert in prachtige games. Dit spel is toegankelijk en uitdagend tegelijk en zal een grote groep spelers aanspreken, professionals en amateurs en alles wat daar tussen zit (en dat is een grote groep).Robin hood strategiespel coöperatief kosmos galakta team arlin

We hebben het boek gelukkig nog niet uit en er wachten ons nog wat spannende avonturen.
We raden jullie zeker aan ook de uitdaging aan te nemen om de rol te spelen van Robin Hood, Maid Marian, Little John en Will Scarlet en te verdwalen in het Sherwood Forest van 1193.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van De Avonturen van Robin Hood is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Mooie speelstukken en artwork."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Koop De Avonturen van Robin Hood bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Omschrijving van De Avonturen van Robin Hood


De Avonturen van Robin Hood is een Strategiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje De Avonturen van Robin Hood duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . De Avonturen van Robin Hood staat in het Engels bekend onder de naam The Adventures of Robin Hood. De Avonturen van Robin Hood is ontworpen door Michael Menzel en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door KOSMOS & 999 Games. .

Koop De Avonturen van Robin Hood bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671033940344", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000073914043","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Robin%20Hood%20Bordspel","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.