Unboxing Video
Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

40 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:
Ontwerper(s)

Kiesling, Michael

Review van Azul – Zomerpaviljoen

Azul Zomerpaviljoen – Wat een geweldige variant van de klassieke Azul!

Je bent één van de meest getalenteerde vaklieden en je gaat prachtige bloempatronen maken met de gekleurde tegeltjes.

Spelverloop

Iedereen krijgt een eigen speelbord waarop je de patronen gaat leggen. In het midden van de tafel komen het scorebord en een aantal fabrieksschijven, afhankelijk van het aantal spelers.

Azul Zomerpavaljoen

De fabrieksschijven worden gevuld met tegeltjes en het scorebord met de jokerkleuren en bonustegels en dan kan het spel beginnen.

Het spel wordt gespeeld over 6 rondes. Iedere speler kiest om de beurt 1 kleur tegels van een schijf. Ligt er een joker, dan mag je die ook pakken. De overgebleven tegeltjes schuif je naar het midden van de tafel. Als je aan de beurt bent, mag je ook van het midden van de tafel pakken, maar ben je de eerste die dat doet, dan pak je ook de startspelerfiche. Je krijgt dan een paar strafpunten, maar het voordeel is dat je de volgende ronde mag beginnen.

Als alle tegels op zijn, gaat iedereen om de beurt zijn of haar tegels op de borden plaatsen en de betreffende punten scoren. Probeer dit zo slim mogelijk te doen. Een losse tegel plaatsen, levert 1 punt op. Maar kun je een tegel naast meerdere tegeltjes plaatsen, dan krijg je meer punten. 1 punt voor elke verbonden tegel, dus dat kan oplopen tot 6 punten per geplaatste tegel.

Azul Zomerpavaljoen

De bloemen hebben allemaal een eigen kleur, behalve die in het midden. Die moet juist gevuld worden met alle verschillende kleuren.

Lukt het je om de vlakken om een pilaar, standbeeld of naast een raam vol te leggen, dan krijg je als bonus extra tegels. Die mag je uitkiezen van het scorebord, waar de bonustegels open liggen.

Azul Zomerpavaljoen

Aan het einde van de ronde mag je maximaal 4 tegels meenemen naar de volgende ronde. De overige tegels die je niet hebt kunnen of willen plaatsen, ben je kwijt en daar krijg je een minpunt per tegel voor.

Voor de volgende ronde wordt alles aangevuld en kiezen jullie weer opnieuw tegels tot ze allemaal verdeeld zijn. Vervolgens ga je ze weer op je bordje plaatsen.

Na zes rondes is het spel afgelopen en ga je punten tellen. Elke volle bloem levert een aantal punten op. Ook als je bij alle bloemen hetzelfde getal hebt bedekt, krijg je extra punten.

Degene met de meeste punten is de winnaar!

Als je het spel vaak gespeeld hebt, kun je de achterkant van het speelbord gebruiken voor wat variatie. Je kunt bijvoorbeeld zelf de kleuren van de bloemen kiezen en je mag zelfs meerdere bloempatronen van dezelfde kleur maken.

Azul Zomerpavaljoen

Conclusie

Azul Zomerpaviljoen, uitgegeven door Asmodee en ontworpen door Michael Kiesling, komt direct in de plaats van de klassieke Azul in mijn lijstje met favoriete bordspellen. Deze variant is gewoon nóg leuker!

In dit familiespel probeer je patronen te maken door goed te plannen en spaar je voor de bloemen die jou het meeste opleveren. Houdt rekening met de verschillende jokerkleuren per ronde en vergeet vooral niet om je tegenstanders goed in de gaten te houden! Soms kan het beter zijn om een kleur te kiezen die voor jou iets minder gunstig is, maar waar je je tegenstanders mee kunt dwarsbomen.

Je speelt dit spel met 2-4 personen vanaf 8 jaar en het duurt ongeveer 30-45 minuten.

Verschil tussen Azul en Azul Zomerpaviljoen

  • Bij Azul Zomerpaviljoen heb je een vast aantal rondes te spelen, namelijk 6. Je weet van te voren waar je aan toe bent. In de klassieke Azul kun je nog wel eens verrast worden. Daar eindigt het spel op het moment dat een van de spelers een horizontale lijn van 5 tegels heeft volgemaakt. Soms kun je het spel dan ook rekken, door het vol leggen van die rij uit te stellen in je eigen voordeel.
  • Bij Azul Zomerpaviljoen maak je gebruik van jokerkleuren. In Azul niet. Die jokerkleuren zijn iedere ronde anders en geven een leuke extra dimensie aan het spel.
  • Bij Azul Zomerpaviljoen kun je bonustegels verdienen door de velden om een pilaar of standbeeld of naast een raam vol te leggen. Bij Azul heb je die mogelijkheid niet.
  • Bij Azul Zomerpaviljoen zijn de minpunten die je ontvangt voor de startspelerfiche en de tegels die je niet kwijt kunt, net even anders dan bij de klassieke Azul.
Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Azul – Zomerpaviljoen is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Azul – Zomerpaviljoen bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Azul – Zomerpaviljoen

Omschrijving van Azul – Zomerpaviljoen


Azul – Zomerpaviljoen komt uit de Azul Spelfamilie. Azul – Zomerpaviljoen is een Strategiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Azul – Zomerpaviljoen duurt gemiddeld 40 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Azul – Zomerpaviljoen staat in het Engels bekend onder de naam Azul: Summer Pavilion. Azul – Zomerpaviljoen is ontworpen door Michael Kiesling en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Next Move Games & Asmodee. Je koopt Azul – Zomerpaviljoen bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. . Azul – Zomerpaviljoen is genomineerd voor de Golden Geek Awards 2019 – Nominaties.

Koop Azul – Zomerpaviljoen bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.