Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 6 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Tucker’s Fun Factory

Tucker’s Fun Factory

Review van Bandido

Bandido is een leuk coöperatief kaartspel to-go. Zorg dat de bandiet deze keer niet ontsnapt en het wilde westen nog onveiliger gaat maken!

Spelverloop

Je pakt de beginkaart, waar de bandiet nog achter de tralies zit. Je hebt een makkelijke en moeilijke variant: met 5 of met zes uitgangen. Ieder speler begint met 3 kaarten en om de beurt leg je een kaart aan. De kaarten moeten precies passen; je mag geen uitgangen blokkeren. Jullie proberen samen zo veel mogelijk uitgangen met elkaar te verbinden en af te sluiten, zodat het Bandido niet lukt on via een onderaardse gang te ontsnappen. Je moet snel zijn, want hij is ontzettend snel en slim. Voor je het weet ben je hem kwijt!

Bandido - Kaartspel - Helvetiq / Tucker's Fun Factory

Als het je lukt om alle gangen met elkaar te verbinden en af te sluiten voordat de stapel leeg is, dan hebben jullie Bandido verslagen. Hij blijft achter de tralies. Zo niet, dan verliezen jullie het spel is is deze boef ontsnapt!
Dat lijkt simpel en ik dacht: dat doen we even. Maar dat valt nog vies tegen! De kaarten maken het je soms moeilijk om gangen de sluiten en dan komen er alleen maar meer uitgangen bij! Hopelijk heb je snel een paar doodlopende stukjes tunnel, dan maak je kans om Bandido te snel af te zijn en alles af te sluiten.

Conclusie

Bandido, uitgegeven voor Tucker’s Fun Factory en Helvetiq, is een leuk uitdagend kaartspelletje wat je al met kinderen vanaf een jaar of 6 kunt spelen. Geschikt voor jong en oud. Je hebt wel te maken met een redelijk grote geluksfactor, want het is grotendeels afhankelijk van de kaarten die je trekt of het lukt om Bandido’s ontsnappingspoging te verijdelen.

Bandido - Kaartspel - Helvetiq / Tucker's Fun Factory

Het kaartspel zit in een klein handig doosje, dus je kunt het makkelijk meenemen voor onderweg. Maar let er wel op dat je een grote tafel of iets dergelijks nodig hebt om alle kaarten op elkaar aan te sluiten. Dus de trein   is dan bijvoorbeeld niet aan te raden . Een spelletje duurt maar kort, ongeveer 10-15 minuten en dus je speelt al snel een paar potjes achter elkaar. Je speelt het met 1-4 personen. Het is prima alleen te spelen.

Als je ook in het bezit bent van Bandida, kun je de 2 kaartspellen met elkaar combineren.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Bandido is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Bandido bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Bandido

Omschrijving van Bandido


Bandido is een Familiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 6 jaar. Een spelletje Bandido duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Bandido wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Helvetiq & Tucker’s Fun Factory. Je koopt Bandido bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Bandido bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1594299960704", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000078612903","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Bandido","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.