Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 6 jaar

Speelduur

10 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games

Review van Beverbende

"Beverbende is een snel en erg leuk spelletje."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

— Mario

Leuk hoe spellen soms in de loop van de tijd opnieuw worden gethematiseerd en van naam veranderen om vervolgens een ware bestseller te worden. Zo ook Rat-a-Tat Cat, dat sinds 2002 onder de naam Beverbende in het Nederlands is uitgegeven door 999 Games. Hetzelfde spel, ander jasje, en al jaren lang een grote hit.

Beverbende, een spel met een hoge geluksfactor, een beetje bluf, en waarin je je geheugen scherp moet houden. Einde review. Nee hoor, het is een veel te leuk spelletje dat het verdient om nog wel een paar alinea’s over geschreven te worden.

Beverbende in het kort: Het spel bestaat uit 45 kaarten met waardes 0-9, waarvan waarde 9 het meest voorkomt, en verder nog een aantal speciale kaarten. Je moet met de minste punten overblijven aan het eind van het spel om Beverbende winnen

Iedere speler heeft vier kaarten blind voor zich liggen. Deze blijven het hele spel blind, maar alleen aan het begin van je allereerste beurt mag iedereen de buitenste 2 kaarten even bekijken. Kunst is nu om met deze 4 kaarten de laagste score te behalen.

Beverbende Kaartspel Review 999 Games Spellenbunker
De 4 kaarten liggen blind, of gesloten, voor je.

Omdat een potje nogal snel gaat spelen we het spel 6 maal, 6 rondes dus. Deze rondes noteren we op het Scorebklok, Na ronde 6 tellen we alles op. De speler die dan in totaal de laagste score heeft is de winaaar en mag zich het hoofd van de hele Beverberbende noemen. Maar om die positie te bereiken heb je dus wel 6 ronden je stinkende best moeten doen om vooral geen punten te scoren.

Je bent het hele spel voornamelijk jouw kaarten aan het ruilen met andere kaarten in de hoop op lagere getallen. Maar lager dan wat? In het begin weet je alleen de waardes van de buitenste 2 kaarten. Door te ruilen met een kaart uit het midden maak je het er niet altijd direct beter op, maar je weet tenminste wel welke kaart je hebt (en dan wel goed onthouden hè!).

Beverbende Kaartspel Review 999 Games Spellenbunker
Het scoreblock van Beverbende

Een Speelbeurt

Je hebt verschillende acties waar je uit kunt kiezen. Je mag een kaar trekken van de trekstapel of van de ‘open’ aflegstapel. Deze ruil je met een van jouw kaarten. Je mag ook een kaart van de stapel trekken en dan beseffen ‘m niet nodig te hebben, deze leg je direct op de aflegstapel. Trek je een speciale kaart dan mag je deze spelen maar je mag m ook direct afleggen.

Beverbende Kaartspel Review 999 Games Spellenbunker
De aflegstapel

De 3 speciale kaarten zijn: Ruilen, Spieken & Twee keer trekken. Hele handig kaarten.

  • Ruilen: ruil 1 van jouw gesloten kaarten met die van een medespeler.
  • Spieken: je mag heel even een van je eigen kaarten bekijken.
  • 2x Trekken: trek een kaart en kies of je deze speelt of niet. Kies je m niet te spelen dan mag je dus nogmaals een 2e kaart trekken en spelen.

Op het moment dat 1 van de spelers een goed gevoel heeft over zijn 4 kaarten, dan roep je “laatste ronde”. Iedere andere speler (behalve jijzelf dus) komt nog 1 keer aan de beurt. Je telt en noteert de punten en gaat door naar de volgende ronde. Bij deze telling ruil je speciale kaarten met de trekstapel. Punten worden genoteerd en op naar de volgende ronde.

Beverbende Kaartspel Review 999 Games Spellenbunker
Aan het einde van iedere ronde tel je de waardes van jouw 4 kaarten.

Conclusie

Beverbende is een snel en erg leuk leuk spelletje. Hoewel de regels heel eenvoudig zijn, is het nog helemaal niet zo makkelijk om te winnen. Geluksfactor speelt een grote rol, maar tactiek speelt een bijna even grote rol. En als het even kan dan moet je proberen om een beetje bijhouden wie wat en waarom er geruild wordt door je medespelers.

Kortom. Leuke game voor op vakantie, met kinderen vanaf een jaar of 8, of gewoon even snel tussendoor. En het is ook nog eens een prima filler game.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

Deze review van Beverbende is geschreven door Mario.
Lees alle reviews van Mario

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Beverbende, een spel met een hoge geluksfactor, een beetje bluf, en waarin je je geheugen scherp moet houden."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

— Mario

Koop Beverbende bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Beverbende

Omschrijving van Beverbende


Beverbende is een Familiespel dat door 2-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 6 jaar. Een spelletje Beverbende duurt gemiddeld 10 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Beverbende staat in het Engels bekend onder de naam Rat-a-Tat Cat. Beverbende wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt Beverbende bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Beverbende bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.