Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-99 spelers

Leeftijd

Vanaf 12 jaar

Speelduur

5 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

Tucker’s Fun Factory

Tucker’s Fun Factory

Review van Black Stories – Uni Edition

Zoekend naar antwoorden in de duistere krochten van je brein kom je jezelf tegen en je schrikt.50 duistere raadsels in een doosje

In 2004 is Holger Bösch begonnen met het verzinnen van duistere raadsels en Bernhard Skopnik maakt leuke, het verhaal ondersteunende, en vaak juist op het verkeerde spoor brengende illustraties. In Nederland & België uitgegeven door Tucker’s Fun Factory.

Black Stories Uni Editition - Kaartspel - Tucker's Fun Factory

Het concept is duister maar simpel. Je speelt het spel met 2 of meer spelers. Iemand pakt een kaartje (en is voor dit kaartje de raadselmeester) en leest het raadsel voor, er is iets verschrikkelijks gebeurt, daarna leest de raadselmeester voor zichzelf de achterkant van het kaartje daarop staat wat er precies gebeurt is, hoe en waarom. Daarna gaan de anderen (het raadselvolk) met goed gerichte vragen er proberen achter te komen wat er nou precies gebeurt is. De vragen worden door de raadselmeester beantwoordt met een korte ja of nee.

Black Stories Uni Editition - Kaartspel - Tucker's Fun Factory

Hebben jullie dat ook? Dat je de mysterieuze krantenkoppen, zoals man bijt hond, slager met een arm draait de lekkerste ballen of kind bevalt van puppy het eerste leest? Die nieuwsgierigheid wordt bevredigd met dit spel. De samenwerking om in de juiste gedachtegang te komen is heel leuk en je leert vaak een andere kant van je medespelers kennen.

In de afgelopen jaren zijn er heel veel verschillende Black stories uitgekomen, sommigen met een specifiek thema. De thema’s helpen je om gerichter vragen te stellen en zijn bruikbaar voor verschillende soorten publiek. Zo zijn er ook kinderversies en een bijbel editie.

Black Stories Uni Editition - Kaartspel - Tucker's Fun Factory

Wij speelden de Uni editie. Raadsels over gebeurtenissen op en rond de universiteit. Het studentenleven geeft genoeg voer voor zwarte raadsels en nogmaals, zo’n speciale editie helpt om in een bepaalde richting te denken.

Wij hebben ons weer kostelijk vermaakt en ons hoofd gebroken op de donkere verhalen. Gaat je zoon dochter of kleinzoon kleindochter studeren dan is dit een heel leuk cadeau (hoewel we niet weten of ze dan noch naar de Uni durven te gaan). Zeker ook voor iemand die affiniteit met het studentenleven heeft (affiniteit dat leer je op de universiteit en dat rijmt)

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Black Stories – Uni Edition is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Black Stories – Uni Edition bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Black Stories – Uni Edition


Black Stories – Uni Edition komt uit de Black Stories Spelfamilie. Black Stories – Uni Edition is een Familiespel dat door 2-99 spelers gespeeld kan worden vanaf 12 jaar. Een spelletje Black Stories – Uni Edition duurt gemiddeld 5 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Black Stories – Uni Edition wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Tucker’s Fun Factory. Je koopt Black Stories – Uni Edition bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. . Black Stories – Uni Edition is genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar 2020 – Nominaties.

Koop Black Stories – Uni Edition bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

De Black Stories Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Black Stories Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.