Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-99 spelers

Leeftijd

Vanaf 12 jaar

Speelduur

5 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Tucker’s Fun Factory

Tucker’s Fun Factory
Ontwerper(s)

Harder, Corinna

Review van Black Stories – Epic Fails

“Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…” Hoe vaak heb jij dit gespeeld? Komen de beelden van vroeger bij je terug? Zie je jezelf weer zitten als klein kindje, úrenlang opgesloten op de achterbank van de auto terwijl papa en mama om de beurt naar Italië, Frankrijk of Spanje rijden? Tja, tablets en mobiele telefoons waren er toen nog niet en je moest jezelf toch ergens mee bezig houden. Of ben jij zelf de papa of de mama die dit verplicht en tot in den treuren met je kinderen hebt moeten spelen. Want ja, alles beter dan dat ze uit verveling onderling ruzie gaan maken. Gelukkig, de tijden van ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ zijn voorbij! Maak kennis met: Black Stories. Ook dit is een raadspelletje, maar dan zoveel leuker! Die reis naar Spanje kan nu niet lang genoeg meer duren 😉

Black Stories Epic Fails kaartspel

Doel van het spel

Black Stories is in vele varianten uitgebracht. Zo is er een kindervariant: Black Stories Junior – Rainbow Stories, waarvan je op deze website ook een review kunt vinden. De meeste edities zijn echter voor volwassenen bedoeld. Zoals de naam al aangeeft bevat het gitzwarte raadsels die meestal geen ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ einde hebben. Het bijzondere aan deze editie ‘Epic fails’ is dat de verhalen bijna net zo bizar zijn als bij de verzonnen versies, maar nu ook nog eens allemaal echt zijn gebeurd! Zoals het doosje zelf zegt: ‘Al deze gevallen zijn rampzalig en om door de grond te zakken van schaamte!’ Doe dit vooral NIET na. Aan jou (en je team) de taak de raadsels te ontrafelen en erachter te komen wat er zich heeft voorgedaan.

 

Verloop van het spel

Eén persoon leest de voorkant van de kaart hardop voor. Hier wordt een bepaalde situatie geschetst. Voor zichzelf leest hij ook de achterkant waarop de oplossing staat. Jij, en eventuele medespelers, proberen te raden wat er is gebeurd. Je mag alleen vragen stellen die met ‘Ja’ of ‘Nee’ te beantwoorden zijn.

Voorbeeld van een kaart:
“Er reed een vrachtwagen door de straten. Vlak daarna zat alles onder het bloed”. Rara, wat is er gebeurd?

Black Stories Epic Fails kaartspel

Conclusie

Black Stories wordt uitgegeven door Tucker’s Fun Factory. Je kan dit spelen vanaf 2 spelers. Zit je met je vragen (toevallig) in de juiste richting dan kan je binnen enkele minuten de oplossing hebben. Maar de meeste verhalen zijn zo bizar dat dit meestal niet het geval is en je úren zoet kunt zijn.

Wij hebben al vele mysteries ontrafeld en hebben al uren en uren plezier beleefd aan Black Stories! Je kunt dit kaartspel met 2 personen spelen, maar de ervaring leert dat het met meerdere personen makkelijker en leuker is. Je moet heel creatief kunnen denken en niet in een tunnelvisie belanden. Doordat anderen andere gedachtensprongen maken dan jij, is met een groepje beter te doen om tot de juiste oplossing te komen.

Het leuke van Black Stories is ook dat je dit overal kunt spelen. Gewoon thuis op de bank, maar ook in de auto, wachtend op je bestelling in een restaurant of in de rij voor een attractie in een pretpark. Ideaal. Dus waar wacht je nog op? Hop, hop, hop naar de dichtstbijzijnde spellenzaak en haal een doosje Black Stories in huis! Je gaat hier geen spijt van krijgen…

Garcia & Menno Reviewers van Bordspellen

Deze review van Black Stories – Epic Fails is geschreven door Garcia & Menno.
Lees alle reviews van Garcia & Menno

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Black Stories – Epic Fails bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Black Stories – Epic Fails


Black Stories – Epic Fails komt uit de Black Stories Spelfamilie. Black Stories – Epic Fails is een Familiespel dat door 2-99 spelers gespeeld kan worden vanaf 12 jaar. Een spelletje Black Stories – Epic Fails duurt gemiddeld 5 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Black Stories – Epic Fails is ontworpen door Corinna Harder en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Tucker’s Fun Factory. .

Koop Black Stories – Epic Fails bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671032227790", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000039657998","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Black%20Stories%20Epic%20Fails","linkSubId":""};

De Black Stories Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Black Stories Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.