Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid
Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games
Ontwerper(s)

Almes, Scott

Review van Blast

"Bij het spelletje Blast, verzonnen door Scott Almes, zit de galaxy in een doosje met 56 kaarten."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Slagen, daar draait het om  in het kaartspel Blast uitgegeven door White Goblin Games. Slagen, dat het lukt? Ook, maar ook slagen binnenhalen door de hoogste kaart of kaarten te spelen. Het galactische rijk is verdwenen, sorry, wat is er gebeurt? Geen idee, maar de planeten en de sterren zijn terug te halen door je kaarten goed uit te spelen, dus slagen binnen te halen. In ieder geval de laatste slag.

Blast white goblin games 2-persoons kaartspel team arlin slagenspel science fiction

Het spel

Bij het spelletje Blast, verzonnen door Scott Almes, zit de galaxy in een doosje met 56 kaarten.
Daarvan zijn er 12 Shrinkin, 12 Trashers, 12 Morphi en 12 Greedbots, deze klinken heftiger dan ze zijn. Er zijn ook 5 planeetkaarten en 7 sterkaarten.
De planeet en sterkaarten zijn punten, waarbij de speler die 7 punten heeft aan het eind van een ronde gewonnen heeft.

Blast white goblin games 2-persoons kaartspel team arlin slagenspel science fiction
Planeetkaart

Het spelverloop

Dit is een strijd voor 2 personen en er wordt hard getrokken aan de planeten. Elke planeet heeft een verschillende manier van slagen opbouw en de facties (de kaarten waarvan je er bij elke ronde 15 van in je hand krijgt) hebben waardes van nul tot tien en als je die op een goede manier uitspeelt komen de planeten letterlijk jouw kant op. Als je als eerste je hand leeg speelt verdien je een ster.

De factiekaarten die je in je hand hebt en kan uitspelen, hebben naast een waarde ook verschillende krachten. Bijvoorbeeld de shrinkin neemt een lagere waarde aan en bij de trasher mag je een kaart wegleggen. Dit geeft diepgang aan dit slagenspelletje (het spacy galaxy thema is natuurlijk ook heel diep) want buiten de waardes kan je dus ook die eigenschappen ten voordele van jezelf gebruiken. Elke ronde bestaat dus uit een reeks slagen en om nog meer diepgang te brengen wordt aan het begin van een nieuwe ronde bepaalt wie op dat moment de meeste planeten en sterren heeft. Het verschil met de tegenstander moet gecompenseerd worden door kaarten aan elkaar te geven. Diegene met de meeste sterren en planeten moet het verschil in punten aan kaarten met de hoogste waarde aan zijn tegenstander geven en hij of zij op zijn of haar beurt geeft de kaarten naar eigen keuze terug. Dit zorgt ervoor dat diegene met wat meer geluk in het spel niet kan uitlopen en blijft het spel tot het laatst spannend.

Blast white goblin games 2-persoons kaartspel team arlin slagenspel science fiction

De sfeer

Na het grote succes van The Crew is het slagenspel weer helemaal terug van nooit weg geweest. Vaak speel je slagenspelen met 4 of meer personen, denk aan klaverjassen of Tichu maar dit spel is voor 2 spelers en dat is fijn want dan hoef je niet steeds iedereen op te trommelen als je zin hebt in een slagenspelletje. Het duurt even voordat je door hebt wat Morphi’s en Creedsbots doen maar na een paar rondes gaat dat redelijk automatisch. Je hoogste kaarten weggeven is vaak frustrerend maar het zorgt er wel voor dat je tegenstander de volgende keer weer een spelletje met je wilt spelen.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Blast is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"dit spel is voor 2 spelers en dat is fijn want dan hoef je niet steeds iedereen op te trommelen als je zin hebt in een slagenspelletje"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Koop Blast bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Blast


Blast is een Familiespel dat door 2 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Blast duurt gemiddeld 30 minuten . Blast staat in het Engels bekend onder de naam Blast. Blast is ontworpen door Scott Almes en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. .

Koop Blast bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1667903302758", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000059069057","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Blast","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.