Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-8 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

25 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Jolly Dutch Productions

Jolly Dutch Productions

Review van Boogie Beasts

Nog nooit de kans gehad om te skydiven? Met dit partyspel kun je alvast ervaring opdoen: solospringen of springen in formatie, alles kan. Maar let op dat je sprong niet mislukt, want dat zou jammer zijn, toch?

Boogie Beasts - Kaartspel - Jolly Dutch Productions

Spelverloop

Iedereen kiest een team van 7 springers uit de vrolijke sets karakterkaarten. In het midden zet je de zandlopers neer, zodat ze voor alle spelers goed zichtbaar zijn. Daaromheen leg je de verschillende formatiekaarten, afhankelijk van het aantal spelers. Iedereen krijgt 6 figuur- en/of effectkaarten of te wel springkaarten.

Boogie Beasts - Kaartspel - Jolly Dutch Productions

Dan begint de vliegtuigfase. In de tijd dat de grote zandloper loopt, ga je overleggen waar jij je springers gaat inzetten en je onderhandelt over het verdelen van de springkaarten. En vergeet je solosprong niet!

Op de formatiekaarten staat met hoeveel springers je een sprong mag maken. Zijn er meer, dan mislukt je sprong en ben je zo plat als een pannenkoek. Zijn het er te weinig? Dan kun je de kaarten met lage prioriteit meetellen. Hopelijk zal je sprong dan alsnog slagen. Maar je mag bluffen! Kun jij je tegenstanders zo bespelen dat jij er met de beste sprongen/punten vandoor gaat?

Vervolgens speel je de jumpfase, zolang als de kleine zandloper loopt. Iedereen gaat nu springen en legt zijn/haar kaarten gesloten neer op de formatiekaarten of voor je solosprong. Je mag maar 1 karakterkaart per formatie spelen, maar aan de springkaarten zit geen limiet.

Als laatste volgt de juryfase. De jumpmaster gaat elke sprong controleren en noteert de punten die iedereen deze ronde verdiend heeft.
Het spel bestaat uit vier rondes. Wie na vier rondes de meeste punten heeft gehaald, is de winnaar en mag zich de Boogie Beast kampioen noemen!

Boogie Beasts - Kaartspel - Jolly Dutch Productions

Conclusie

Boogie Beasts, uitgegeven door Jolly Dutch, is een partyspel met een vrolijke, speelse uitstraling. Je speelt het met 3-8 spelers vanaf 10 jaar en een potje duurt ongeveer 20-40 minuten. Dit spel is totaal verschillend van de 2 andere spellen van deze Nederlandse uitgever, Chartered – The Golden Age en Herrlof.

Boogie Beasts - Kaartspel - Jolly Dutch Productions

Als je van bluffen houdt is dit echt een aanrader! Bij dit spel komt een beetje tactiek kijken, maar vooral flink wat bluf en ook een aardige dosis geluk. Klein minpuntje: de regels moest ik wel een paar keer lezen voor ik het goed begreep, maar het is absoluut geen moeilijk spel.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Boogie Beasts is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Boogie Beasts bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Boogie Beasts

Omschrijving van Boogie Beasts


Boogie Beasts is een Familiespel dat door 3-8 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Boogie Beasts duurt gemiddeld 25 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Boogie Beasts wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Jolly Dutch Productions. Je koopt Boogie Beasts bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Boogie Beasts bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1596049202972", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9300000004957622","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Boogie%20Beasts","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.