Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Jolly Dutch Productions

Jolly Dutch Productions
Ontwerper(s)

Drent, Adrie

Review van Odd Shop

"Op zoek naar bijzondere objecten? Dan bent je hier aan het juiste adres."

— Jeroen & Rianne

Welkom in Odd Shop, dé winkel voor al je rariteiten. Op zoek naar bijzondere objecten? Dan bent je hier aan het juiste adres. Koop een authentiek pareltje en breid je kostbare collectie uit of gooi al je geld weg wanneer je aankoop een replica blijkt te zijn.

Odd Shop is een kaartspel voor 2 tot 6 spelers. Het is ontworpen door Adrie Drent en uitgegeven door Jolly Dutch. Het spel is bedoeld voor spelers vanaf 10 jaar en een spelletje kan 30 tot 80 minuten duren.

Doel van het spel

Tijdens het spel ben je een ware verzamelaar in een veilinghuis. Tijdens de veilingen koop je objecten om jouw collectie uit te breiden. Daarna kunnen spelers onderling met elkaar handelen. De speler met de meest waardevolle collectie wint.

Hoe speel je Odd Shop?

Het spel start door te kiezen hoeveel rondes je wil spelen. Dit bepaald hoelang het spel duurt.

Elke ronde bestaat uit het veilen van 5 objecten. Deze worden open op tafel gelegd met daaronder een echtheidskaart. Deze echtheidskaarten vertellen of een object authentiek of een replica is. Het kan zijn dat de echtheidskaart hier geen duidelijkheid over biedt, dan staat er een vraagteken op.

Voordat de veiling start heb je de mogelijkheid om een expert in te schakelen. Deze kosten 5 of 10 goud en geven je de mogelijkheid om de echtheidskaart van 1 of 2 objecten vast te bekijken.

Daarna start de veiling en mogen spelers gaan bieden op het eerste object, de eerste ronde doe je dit allemaal tegelijk. Elke speler moet bij elk object meebieden tenzij hun goud helemaal op is. Bij een gelijke bieding mogen spelers zichzelf terugtrekken of hun bod verhogen. De speler met het hoogste bod wint de veiling. Daarna ga je door naar het volgende object totdat ze alle 5 verkocht zijn.

De objecten

Na de veiling mag je met elkaar handelen, je kunt kiezen om eerst de echtheidskaart te openen maar dit hoeft niet. Handelen kan door objecten te ruilen maar ook door te verkopen of weg te geven. Na het handelen controleer je de echtheid van de objecten, als dit nog niet gebeurd is. De objecten leg je bij jezelf neer met de hoogste waarde boven als het een authentiek object is en met de lage waarde boven als het een replica blijkt. Indien dit onbekend is dan leg je een kaart zijwaarts neer.

Echtheidskaarten

De speler die het meeste goud overhoud mag nu de volgende ronde als laatste bieden. Het spel gaat zo door totdat je alle gewenste rondes hebt gespeeld. Dan is het tijd om de onbekende objecten te controleren. Per item wordt een echtheidskaart getrokken.

Goudkaarten

Tot slot is het tijd voor de puntentelling. Elke speler telt de waarde van al zijn objecten bij elkaar op. Daarnaast kunnen bonuspunten verdiend worden door een verzameling van meerdere objecten uit dezelfde categorie. De speler met de hoogste hoeveelheid punten wint het spel.

Conclusie

Wat wij heel bijzonder vinden aan dit spel is dat je zelf bepaald hoelang je het spel wil spelen. Als je maar weinig tijd hebt dan speel je gewoon minder rondes. Daardoor zal je dit spel sneller uit de kast halen dan als elk spel erg lang zou duren. Dit is echt ideaal.

Tevens is het ook een leuke toevoeging dat de echte waarde nog niet direct bekend is maar afhankelijk is van de echtheidskaarten. Dit maakt het anders dan andere veiling spelletjes.

Het is wel aan te raden om het spel met meerdere spelers te spelen. Het kan gespeeld worden met 2 spelers maar dan is er veel minder dynamiek dan wanneer je het met 6 spelers speelt.

Deze review van Odd Shop is geschreven door Jeroen & Rianne.
Lees alle reviews van Jeroen & Rianne

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Anders dan andere veiling spelletjes."

— Jeroen & Rianne

Koop Odd Shop bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Odd Shop

Omschrijving van Odd Shop


Odd Shop is een Familiespel dat door 2-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Odd Shop duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Odd Shop is ontworpen door Adrie Drent en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Jolly Dutch Productions. .

Koop Odd Shop bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.