Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games

Review van Bosbuit

"In Bosbuit zijn we allemaal een Knabbel of Babbel🐿️🥜"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

Ken je de figuren Knabbel en Babbel nog? Deze nieuwsgierige  en ondeugende eekhoorntjes waren zo dom nog niet. Hun enige doel in het leven was een zo groot mogelijke voorraad nootjes verzamelen om de winter door te komen tot grote ergernis van Donald Duck. 

Bosbuit

In Bosbuit zijn we allemaal een Knabbel of Babbel. Onze taak is dat de bosvriendjes in dit spel genoeg eten kunnen verzamelen om de winter door te komen. Heel toepasselijk zijn dan ook de herfstkleuren van dit spel aangezien dit het seizoen is waarin de dieren hun voorraden aanleggen. 

Bosbuit is een open-draft tegel-leg-spel, maar dan zijn de tegels kaarten. Je maakt vooral paden naar de buit, maar je moet je buit ook op kunnen bergen. Je kunt dit spel spelen met 2-4 spelers vanaf 10 jaar in ongeveer 20 minuten. Bosbuit is bedacht door Rodrigo Rego en geïllustreerd door Núria Aparicio, in Nederland uitgegeven door 999 Games

Bosbuit

Is de buit binnen?

Het doosje oogt al heel vrolijk aan de buitenkant maar ook aan de binnenkant is gedacht. Geen plastic zakje maar gewoon een knaloranje stoffen zakje om je speelstukken in op te bergen. Open het speelbordje en leg het speelstuk van de haan bij de haan. De druppels boven de geit (ik weet niet wat dat met een geit te maken heeft) en de holstenen boven het gordeldier. 

Schud de dierkaarten en padkaarten en leg deze in de buurt van het bordje. De spelers krijgen allemaal 1 dierkaart om mee te starten en er wordt 1 dierkaart onder het konijn gelegd. 3 padkaarten worden onder de haan, de geit en het gordeldier gelegd. Deze 4 kaartjes zijn het aanbod waar je uit kunt kiezen en wordt na elke ronde vernieuwd. Kies je de kaart onder de haan, dan ben je in de volgende ronde de startspeler. Kies je de geit dan krijg je een druppel, die kun je op een voedsel leggen op je dierkaart en zorgt voor een extra punt voor dat soort voedsel. Kies je voor het gordeldier dan krijg je een holsteen die je waarde verhoogt om je voedsel op te kunnen slaan. Je mag zelf kiezen op welke dierkaart je een druppel of holsteen plaats.

Bosbuit

Per speler heb je nu 1 startdier gekregen en daarom heen ga je een veld maken van 4 bij 4, 16 kaarten. De bedoeling is dat de paden naar je dier(en) leiden. Uiteindelijk krijg je aan het eind van het spel punten voor het dier zelf (bruin blaadje) en voor het voedsel dat het dier heeft verzameld. Het voedsel telt alleen op het pad dat naar het dier leidt. De waarde van het voedsel vind je in de hoeken van de dierkaart, plus een eventuele druppel extra. Wat ook belangrijk is, is om te kijken hoeveel voedsel je kan opslaan. Deze waarde vind je bij de afbeelding van de holsteen midden op je dierkaart. Staat hier bijvoorbeeld 4 dan kunnen alleen de eerste 4 voedsel worden geteld qua punten. Als je dit wilt opwaarderen heb je dus een holstenen nodig die je krijgt als je de kaart bij het gordeldier kiest. Je kan dus wel een hele lange sliert aan voedsel hebben op je pad, maar als je maar 3 voedsel op kunt slaan heb je hier dus helemaal niets aan. Daar komt dus een beetje tactiek en planning om de hoek kijken. Na de laatste ronde en dus de 16e kaart eindigt het spel en draai je het dierenbordje om om de scores te berekenen. 

Bosbuit

Conclusie 

Bosbuit is een lekker onschuldig en vermakelijk spel wat niet lang hoeft te duren omdat er veel snelheid in het spel zit plus dat er altijd evenveel rondes zijn, onafhankelijk van het aantal spelers. Het spel ziet er heel vrolijk uit en is leuk getekend in mooie kleuren, dit draagt echt bij aan het speelplezier. Met 2 personen al heel goed te spelen, met meer spelers klein tikkeltje moeilijker omdat je minder keus in kaartjes hebt. Het spel is ook voor nieuwe spelers snel uit te leggen en niet moeilijk. Wat ons betreft een aanrader!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Bosbuit is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Bosbuit bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Bosbuit

Omschrijving van Bosbuit


Bosbuit is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Bosbuit duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Bosbuit staat in het Engels bekend onder de naam Savernake Forest. Bosbuit wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. .

Koop Bosbuit bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.