Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2 spelers

Leeftijd

Vanaf 7 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid
Uitgever:

Asmodee

Asmodee
Ontwerper(s)

Inman, Matthew

Lee, Elan

Review van Exploding Kittens – 2-Speler Editie

Heruitgave van Exploding Kittens

"Vage kitten kaarten, korte potjes en veel onverwachtse wendingen. Dit is pesten on steroids!"

Bitmoji chester

— Chester

Mijn katten en ik wisten het meteen. Exploding kittens, de kans om ons eindelijk op een andere manier te meten dan een half uur durende staring-contest.

De kaarten zijn geschud, de zintuigen op scherp. Sherwood (mijn kat) is er klaar voor, nu ik nog….

Ok alle gekheid op een stokkie, hoewel dat erg lastig word met een kaartspel als Exploding Kittens 2-speler editie. Normaal houd ik mijn reviews vrij serieus, maar van dit spel word je echt melig! En als je me niet gelooft kijk dan eens naar de volgende kaart.

Jep, dat bedoel ik dus. En dan wil je er daar ook nog 3 van hebben, zodat je kaarten kunt stelen van de ander.

Doel van het spel

Gelukkig heeft dit spel wel een doel! Om de beurt moet je een kaart van de stapel af halen, maar ergens in die stapel zit een manische kat die jou zal opblazen wanneer je deze kaart trekt. Niemand weet waar deze “exploding kitten” zich bevind. Wat er ook gebeurd, jij wilt deze kaart niet trekken. Iedere speler krijgt een hand met kaarten, welke hierbij (kunnen) helpen.

Wanneer je toch per ongeluk de Exploding Kitten-kaart trekt kun je deze kat afleiden met een laserpen, kattenkruidboterhammen of… nachtelijke winderigheid. Het word pas echt spannend als je deze hulp-kaarten al hebt gespeeld, of zijn gestolen door je tegenstander.

Gespeelde kaarten blokkeren, kaarten uit de hand van de ander stelen, beurten overslaan, de ander dwingen 2 kaarten te pakken, de bovenste 3 kaarten bekijken met een “Alziende Tovergeit”. Hoewel de kaarten en het thema vooral focussen op de lachspieren, zit het allemaal stiekem toch wel heel goed in elkaar. Het gaat ieder potje echt alle kanten op en het blijft vaak tot op de laatste kaart spannend!

Lekker simpel

Dit kaartspel is geschikt voor spelers van 7 jaar en ouder en is zoals de titel al doet vermoeden geschikt voor 2 spelers. De uitgever is Asmodee, bekend van o.a. Dixit en 7 Wonders. De regels zijn binnen 5 minuten geleerd, en een spelletje binnen 10 minuten gespeeld. Wanneer je dan net aan het kortste eind trekt is de verleiding dan ook groot om het toch nog een keer te proberen. Exploding Kittens is de meest succesvolle kickstarter campagne aller-tijden, dus zeker de moeite waard om eens te proberen!

Plus- en minpunten

+ Makkelijk te leren, dus de meeste mensen zullen het leuk vinden eens te proberen.

+ Hoge herhaal waarde door de korte en spannende potjes.                    

Misschien heb je niet altijd evenveel zin in een melig kaartspel

Bitmoji chester

Deze review van Exploding Kittens – 2-Speler Editie is geschreven door Chester.
Lees alle reviews van Chester

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"BOOOM! Opgeblazen. Nog een keer"

Bitmoji chester

— Chester

Koop Exploding Kittens – 2-Speler Editie bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Exploding Kittens – 2-Speler Editie


Exploding Kittens – 2-Speler Editie komt uit de Exploding Kittens Spelfamilie. Exploding Kittens – 2-Speler Editie is een Familiespel dat door 2 spelers gespeeld kan worden vanaf 7 jaar. Een spelletje Exploding Kittens – 2-Speler Editie duurt gemiddeld 20 minuten . Exploding Kittens – 2-Speler Editie staat in het Engels bekend onder de naam Exploding Kittens: 2-Player Version. Exploding Kittens – 2-Speler Editie is ontworpen door Matthew Inman & Elan Lee en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door ADC Blackfire Entertainment, Asmodee, Asmodee Spain, Exploding Kittens, Gém Klub Kft. & Rebel Sp. z o.o.. .

Koop Exploding Kittens – 2-Speler Editie bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1670851210137", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000114028954","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Spel%20-%20Exploding%20Kittens%20-%202%20spelers%20editie%20-%20NL","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.