Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

25 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Jumbo

Jumbo

Review van Bresk!

Het zal je maar overkomen: Ingesneeuwd in je wintersporthuisje! Dit overkwam Frans de Bouvere en zijn zoon Milan uit het Nederlandse dorpje Breskens (dan weten we gelijk waar de naam van dit spel vandaan komt). Beiden zijn ze fan van spellen en ze wisten wel raad met deze extra tijd en bedachten samen het spel Bresk. En dit werd een succes!

Bresk! Dobbelspel Jumbo

Bresk! zal liefhebbers van scrabble en kruiswoordpuzzels meteen aanspreken. Eenvoudig te leren maar je zal toch even flink in je eigen woordenschat moeten grabbelen.

Bresk! wordt in Nederland uitgegeven door Jumbo. Het kan met 2-5 spelers gespeeld worden door personen vanaf 10 jaar en een potje duurt zo’n 30 minuten.

Wat is het doel van Bresk?

Door middel van de gekregen of gedobbelde letters in combinatie met de spaties maak je zoveel en zo lang mogelijke woorden, dit levert uiteindelijk punten op per letter van een goed Nederlands woord, maar er zijn ook bonuspunten te verdienen voor degene die de meeste woorden heeft gemaakt of als je juist het langste woord hebt gemaakt.

Bresk! Dobbelspel Jumbo

Hoe speel je Bresk?

De actieve speler werpt de vierkante dobbelsteen, gooi je een:

  • 0 = je beurt is meteen voorbij
  • 1-3 = de actieve speler kiest 1-3 letter(s) of spatie(s)
  • Bresk! = de actieve speler werpt de alfabet-dobbelsteen. Het lege vakje telt als een spatie.

De letters die hieruit komen, noteert iedereen in het rechter vak op het scoreblad. De spaties worden ingevuld als een arcering. Met deze letters of spaties ga je woorden maken in het grotere linker vak, spaties kun je handig gebruiken om woorden mee af te sluiten.
Hier komt je eigen woordenschat aan bod! En een stukje wat je natuurlijk niet in de hand hebt is wat je tegenspeler(s) voor letters kiezen, want het kan natuurlijk zijn dat je die juist helemaal niet nodig hebt. En dan hebben we ook nog de alfabet-dobbelsteen!

Bresk! Dobbelspel Jumbo

Hoe scoor je punten?

Aan het einde van het spel kijk je per regel, zowel horizontaal als verticaal, hoeveel woorden je hebt kunnen maken en daarbij telt van elk bestaand woord elke letter als een punt, dit wordt in het grijze vakje genoteerd. Let op: woorden leveren pas punten op als ze goed zijn afgesloten met spaties.
Daarnaast krijgt degene die het langste woord heeft gemaakt 5 bonuspunten. Degene met de meeste woorden krijgt 3 bonuspunten. Alles bij elkaar opgeteld maakt je eindscore!

Bresk! Dobbelspel Jumbo

Conclusie

Bresk! Is een eenvoudig te leren spel, maar toch hebben we gemerkt dat je flink moet nadenken waar je je letters plaatst, zeker de letters die je nog even niet kunt gebruiken. Het werpen met de dobbelstenen is natuurlijk een onzekere factor, maar dat maakt het juist weer uitdagend! Kortom, toch weer een leuk origineel spel van Nederlandse bodem!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Bresk! is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Bresk! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Bresk!

Omschrijving van Bresk!


Bresk! is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Bresk! duurt gemiddeld 25 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Bresk! wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Jumbo. Je koopt Bresk! bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Bresk! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1594802288330", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9300000000060983","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Jumbo%20Bresk%21%20-%20Dobbelspel","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.