Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

HOT Games

HOT Games
Ontwerper(s)

Osta, Costa

Review van Café

"Eerst een bakkie koffie, anders functioneer ik niet."

— Jeroen & Rianne

Eerst een bakkie koffie, anders functioneer ik niet. Mensen kunnen niet meer zonder koffie. Jij besluit daar gebruik van te maken en start je eigen bedrijf in het produceren, verwerken en leveren van koffie. Maar je bent niet de enige. Stijg jij boven al je concurrentie uit en begin je de beste koffiehandel ter wereld?

Café

Café is een kaartspel voor 1 tot 4 spelers. Het spel is ontworpen door Costa en uitgegeven door HOT Games. Het spel kan gespeeld worden vanaf 10 jaar en de spelduur ligt rond de 30 minuten.

Doel van het spel

In Café begin je je eigen koffiebedrijf. Je verwerkt koffiebonen tot koffie door de bonen te produceren, drogen, roosteren en vervolgens te leveren aan koffiebars. Door het leveren van de koffie kun je punten verdienen, degene die aan het eind van het spel de meeste punten heeft wint.

Hoe speel je Café?

Het spel bestaat uit 8 rondes waarin elke speler om de beurt acties mag uitvoeren. Elke ronde start met het uitbreiden van je handelsgebied. Je mag hiervoor 1 van de 3 kaarten kiezen open op tafel zijn neergelegd. Kaarten met een koffiesymbool kosten je 1 koffieboon uit eigen voorraad maar leveren wel een extra actiepunt op. De kaart die je kiest leg je in je handelsveld erbij en moeten minstens twee vakjes van een andere kaart overlappen.

Café

Nadat alle spelers hun handelsveld hebben uitgebreid mag je om de buurt acties gaan uitvoeren. Hoe meer koffiekopjes je in je handelsveld hebt liggen, hoe meer acties je mag uitvoeren. Er zijn 4 soorten acties mogelijk:

A. Produceren: Alle vakjes met een boonveld (A-veld) kunnen gebruikt worden om koffiebonen te produceren. Je mag dan een koffieboon, in dezelfde kleur als het vakje, uit de algemene voorraad pakken en op dit vakje leggen. Alle aangrenzende boonvelden worden dan geactiveerd en leveren ook bonen op.

B. Drogen: Hierbij neem je alle koffiebonen van dezelfde kleur en legt die op een droogveld (B-veld). Het veld dat je hiervoor wil gebruiken moet wel leeg zijn. Alle aangrenzende droogvelden worden ook geactiveerd en mogen benut worden voor een andere kleur bonen.

C. Roosteren: Hierbij neem je alle koffiebonen van dezelfde kleur die op een droogveld liggen en je legt deze op een roosterveld (C-veld). Ook hier geldt dat het vakje leeg moet zijn en alle aangrenzende roostervelden ook worden geactiveerd.

D. Leveren: Je pakt alle koffiebonen van een roosterveld verdeeld deze onder één of meerdere koffiebars (D-veld) of aan je eigen voorraad. De bonen blijven in de koffiebars liggen tot aan het eind van het spel, waar ze punten kunnen opleveren.

Café

Na het spelen van 8 rondes zijn de speelkaarten op en is het tijd om de punten te tellen. De speler met de meeste punten wint het spel.

Conclusie

Café is een spelletje wat je snel op tafel legt, makkelijk uitlegt aan anderen en snel wegspeelt. Het is een tactisch spel waarbij het goed is na te denken over je stappen zodat je een zo productief mogelijk handelsveld krijgt. Het is leuk dat je dit spel ook alleen kunt spelen en met een uitbreiding zelfs nog wat andere opties kunt toevoegen aan het spel.

Deze review van Café is geschreven door Jeroen & Rianne.
Lees alle reviews van Jeroen & Rianne

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Café is een spelletje wat je snel op tafel legt, makkelijk uitlegt aan anderen en snel wegspeelt."

— Jeroen & Rianne

Koop Café bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Café

Omschrijving van Café


Café is een Strategiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Café duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Café staat in het Engels bekend onder de naam Café. Café is ontworpen door Costa en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door PYTHAGORAS, Djama Games, Funbox Editora, HOT Games, Maldito Games, Rawstone & Sylex. .

Koop Café bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1667902891273", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000032948198","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Cafe","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.