Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games
Ontwerper(s)

Gruhl, Ken

Review van Cahoots

Cahoots van White Goblin Games is een lekker vrolijk en luchtig kaartspel. Het doel is om alle opdrachten te halen voordat de kaarten op zijn. En dat kan nog best eens een uitdaging zijn.

Spelverloop

Om te beginnen schud je de twee verschillende stapels kaarten en geef je alle spelers 4 kleurenkaarten in hun hand. Er komen ook vier kaarten op tafel. Daarna bepaal je hoeveel opdrachten jullie deze ronde moeten halen en leg je er ook vier van open. Hoeveel dat er moeten zijn, is afhankelijk van het aantal spelers en ook van het niveau dat jullie hebben. Beginners hoeven er gelukkig nog niet zo veel af te ronden. Maar als dat voor jullie te makkelijk is geworden, kunnen jullie jezelf uitdagen en zelfs proberen expert te worden. Op een van de gekleurde kaarten die open op tafel liggen, moet je een kaart leggen van dezelfde kleur of met het hetzelfde getal. Door de juiste kaarten op de juiste stapel te leggen, probeer je een of meer van de opdrachten af te maken.

Cahoots Cooperatief Kaartspel White Goblin Games

Dat klinkt eenvoudig, maar er zit natuurlijk wel weer een addertje onder het gras: je moet een beetje kunnen rekenen én je mag niet communiceren over de kaarten die je in je hand hebt. Dus het kan zo maar zijn dat iemand een kaart neerlegt, waardoor jij een opdracht niet kan afmaken. Waar je wel over mag praten, is bijvoorbeeld welke opdracht je af kan maken, of op welke stapel jij iets wil leggen. Dat helpt, maar je tegenspelers zijn verplicht een kaart op te leggen en als je pech hebt, hebben ze niks nuttigs en moeten ze misschien toch een kaart leggen op de stapel waar ze ‘vanaf moesten blijven’….

Cahoots Cooperatief Kaartspel White Goblin Games

Een opdracht kan bijvoorbeeld zijn: ‘Om en om hebben de kaarten een even getal. De andere kaarten hebben een oneven getal.’ Of: ‘Alle kaarten zijn roze.’ Of: ‘De totale waarde van de oranje kaarten is 9.’ Als jullie alle opdrachten hebben voltooid voordat de kaarten op zijn en je geen kaart meer op handen hebt die je kunt spelen, is het spel afgelopen.

De spelregels bevatten ook nog een paar varianten: de Stille Cahoots ( helemaal niet praten) of de Snelle Cahoots ( met een timer). Speel je met kleine kinderen, dan kun je een Mini Cahoots spelen.

Cahoots Cooperatief Kaartspel White Goblin Games

Conclusie

Dit kaartspel is een heel leuk familiespel voor jong en oud. Het is coöperatief, maar je bent wel beperkt, omdat je niet overal over mag communiceren. Als je niet hebt kunnen winnen, wil je graag nog een potje doen om het deze keer wel goed te doen. Als je wel hebt kunnen winnen, dan willen jullie het natuurlijk wat moeilijker maken en het volgende level ook halen!

Cahoots Cooperatief Kaartspel White Goblin Games

De kaarten, ontworpen door Ken Gruhl, zien er lekker vrolijk en kleurrijk uit. De opdrachtenkaarten hebben leuke vriendelijke monsters op de kaart en omdat het er wel 54 zijn is elk potje net weer even anders. Bij ons gaat deze nog regelmatig op tafel komen
Je speelt het met 2-4 spelers vanaf 8 jaar en een potje duurt ongeveer 20 minuten.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Cahoots is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Cahoots bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Cahoots

Omschrijving van Cahoots


Cahoots is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Cahoots duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Cahoots is ontworpen door Ken Gruhl en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. Je koopt Cahoots bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Cahoots bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1606236336812", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9300000003627154","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Cahoots","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.