Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Jolly Dutch Productions

Jolly Dutch Productions
Ontwerper(s)

Trouerbach, Vicky

Review van Click! The Great Wall

"Klein doosje met grootse inhoud"

Garcia & Menno Reviewers van Bordspellen

— Garcia & Menno

Wie kent ‘m niet? De Chinese muur. Ruim 21.000 km aan steen bedoelt om het Chinese Keizerrijk te beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolken. Deze muur kent een lange geschiedenis. Men denkt dat het eerste stuk muur dateert uit de 7e eeuw v.Chr. Maar ben je er ook geweest? Dat is helaas voor maar weinig gelukkigen weggelegd. Degenen die dit geluk wel hebben, vergeten natuurlijk niet om deze once-in-a-lifetime-trip uitgebreid vast te leggen. En dat is precies wat we in Click gaan doen! Foto’s, foto’s en nog meer foto’s. Wie maakt de mooiste?

Doel van het spel

In Click gaan we foto’s maken en daarmee punten verzamelen. Aan de hand van compositiekaarten gaan we figuren op de Chinese muur in een specifieke volgorde proberen neer te zetten. We gebruiken hiervoor onze actiekaarten, waarmee we de volgorde kunnen beïnvloeden. Lukt het je om de figuren op de muur in dezelfde volgorde te krijgen als op de compositiekaart staat aangegeven, dan maak je snel een foto. Je hebt hiermee je compositiekaart vervuld en dit levert je een aantal punten op. Aan het einde van het spel wint degene met de meeste punten.

Compositiekaarten

 

Het spel klaarleggen

Elke speler krijgt 5 handkaarten: 3 actiekaarten en 2 compositiekaarten.

Op tafel komt te liggen: 3 open muurkaarten met de rest van de stapel muurkaarten gedekt ernaast.  Gedekt de stapel actiekaarten. 3 open compositiekaarten en de rest er gedekt naast. En een stukje  van de Chinese muur, bestaande uit 4 kaarten.

Niet veel werk allemaal, dus je kan lekker snel beginnen.

Beginopstelling
Verschillende soorten actiekaarten

Hoe speel je Click?

Je volgt elke beurt 4 stappen:

*Als er riksja’s in het spel zijn (dit is niet altijd het geval) verplaats je deze één plek naar rechts
*Je kiest één muurkaart (één van de 3 die open liggen of een dichte van de stapel) en legt deze links of rechts van de muur aan
*Je speelt een actiekaart, waarmee je de volgorde van de figuren op de muur verandert
*Je vult je hand weer aan tot 3 actiekaarten

Zowel tijdens je eigen beurt als die van een ander mag je een foto maken. Liggen de figuren op de muur in dezelfde volgorde als op jouw compositiekaart? Roep dan snel ‘Click’ en maak de foto. Het stukje muur waar je de foto van hebt gemaakt, wordt dan verwijderd. De compositiekaart heb je vervuld en dit puntenaantal heb je vast in de pocket. Je vult je hand weer aan tot 2 compositiekaarten.

Van de 3 open compositiekaarten die op tafel liggen, mag alleen de speler die aan de beurt is een foto maken. Het spel eindigt wanneer deze 3 kaarten weggespeeld zijn of wanneer de stapel compositiekaarten op is. Degene met de meeste punten wint.

Stukje muur en de riksja die eroverheen rijdt

Speciale kaarten

In de set muurkaarten zitten 3 soorten speciale kaarten: torens, riksja’s en draken.

*Toren
Deze kaart mag niet worden verplaatst of worden verwijderd met een actiekaart

*Riksja
Wanneer de riksjakaart wordt omgedraaid, wordt hij meteen op de meeste linkse muurkaart geplaatst. Als er een riksja ligt mag hier geen foto van worden gemaakt. Ook deze maart mag niet worden verplaatst of verwijderd. Bij de volgende persoon die aan de beurt is, verplaatst de riksja naar rechts. Zo ‘rijdt’ hij over de hele muur.

*Draken
Draken moeten kloppend op de foto. Dus kop, middenstuk, staart. Niet twee staarten, 2 koppen of eerst een staart en dan een kop enz. Dit is heel logisch wanneer je de kaarten ziet liggen.

Speciale kaarten: de toren, de riksja en de draak

Conclusie

Click! Is verzonnen door Vicky Trouerbach en wordt uitgegeven door Jolly Dutch. Het kan met 2-4 personen worden gespeeld en er staat 30 minuten voor.

30 minuten? Voor zo’n klein kaartpelletje? Wij konden het ons niet voorstellen toen we dit kleine doosje zagen. Zo, daar hebben we ons in vergist. Misschien dat we nog wel langer bezig zijn geweest. Het is echt een uitdaging om de figuren op de muur in de juiste volgorde te krijgen. Zeker omdat de andere spelers kaarten weghalen en verplaatsten die jij net daar had neergelegd. Zo werk je elkaar eigen continue tegen. Het spelletje is dus veel lastiger en uitdagender dan wij in eerste instantie hadden gedacht.

Verder ziet het artwork er leuk uit, is het snel klaar te leggen en makkelijk en snel uit te leggen. Allemaal elementen wij waar van houden. Click! was nóg leuker geweest als alle kaarten unieke tekeningen hadden. Klein verbeterpuntje 😉 Maar als dat alles is…

Garcia & Menno Reviewers van Bordspellen

Deze review van Click! The Great Wall is geschreven door Garcia & Menno.
Lees alle reviews van Garcia & Menno

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Je werkt elkaar continue tegen, dat maakt het uitdagend"

Garcia & Menno Reviewers van Bordspellen

— Garcia & Menno

Koop Click! The Great Wall bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Click! The Great Wall

Omschrijving van Click! The Great Wall


Click! The Great Wall is een Strategiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Click! The Great Wall duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Click! The Great Wall staat in het Engels bekend onder de naam Click! The Great Wall. Click! The Great Wall is ontworpen door Vicky Trouerbach en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Jolly Dutch Productions. .

Koop Click! The Great Wall bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.