Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-8 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games
Ontwerper(s)

Chvátil, Vlaada

Review van Codenames – Disney

Wat heeft Cars met Simba en Pinokkio gemeen? Of wat is de overeenkomst tussen Ariel, Viaina en Crush? Probeer de link te ontdekken en zo snel mogelijk al jullie kaarten te vinden.

Codenames - Disney

Voor de echte Disneyfans heeft White Goblin Games nu Codenames Disney in het Nederlands uitgegeven. Een leuke variant op het welbekende spel. Wint jouw team de race om als eerste al jullie Disneykaarten te lokaliseren?

Spelverloop

De basis van het spel is hetzelfde als in de klassieke Codenames (zie review).
In dit spel kun je 2 varianten spelen en je kunt kiezen uit woorden of plaatjes.

Codenames - Disney
Tekst naar boven

Als je nog niet zo veel ervaring hebt met Codenames, begin je met het basisspel. Je legt 16 kaarten willekeurig op tafel in een vierkant van 4 x 4 en pakt de makkelijke sleutelkaart. In deze variant kun je de boel niet opblazen met de ‘einde van het spel’-kaart, want die doet nog even niet mee.

Codenames - Disney
Plaatjes naar boven

Als je hier goed in geworden bent, kun je de moeilijkere versie erbij pakken. Dan heb je een speelveld van 5 x 5 en wel de ‘einde van het spel’- kaart (in de klassieke versie is dit een bom). Wanneer iemand die kaart aanwijst, is het spel onmiddellijk afgelopen en wint het andere team. Als dat niet gebeurt, wint het team dat als eerste alle Disneyschatten heeft gevonden.

Codenames - Disney

Het gaat erom dat je in 1 woord, probeert meerdere kaarten met elkaar te linken. Jouw medespelers proberen dan te ontdekken welke kaarten je bedoelt. Klopt de kaart die je aanwijst? Dan komt er een afdekkaart op van jullie kleur, maar heb je de verkeerde aangewezen, dan help je misschien je tegenstanders wel een stapje vooruit.

Codenames - Disney

Conclusie

Codenames Disney is lastiger dan je denkt! Laat je niet misleiden door de schattige Disneyplaatjes, want het is soms echt lastig om een link te vinden tussen 2 of meer plaatjes. We verwachtten dat het met de woorden makkelijker zou zijn. Dat zijn we ook al gewend van de klassieke versie, maar ook dat viel nog even tegen! Er zit meer uitdaging in dan je op het eerste gezicht zou denken.
Als je van Disney houdt is dit een leuke versie om erbij te hebben. Maar mijn voorkeur gaat toch meer uit naar de klassieke Codenames en ook naar de Codenames Duet.

Je speelt het spel met 2-8 spelers vanaf 8 jaar en een potje duurt ongeveer 15 minuten.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Codenames – Disney is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Codenames – Disney bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Codenames – Disney

Omschrijving van Codenames – Disney


Codenames – Disney komt uit de Codenames Spelfamilie. Codenames – Disney is een Familiespel dat door 2-8 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Codenames – Disney duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Codenames – Disney is ontworpen door Vlaada Chvátil en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. Je koopt Codenames – Disney bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Codenames – Disney bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1594211896761", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000084472603","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Codenames%3A%20Disney%20Family%20Edition","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.