Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 11 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games
Ontwerper(s)

Chvátil, Vlaada

Review van Codenames – Duet

Codenames Duet, in het Nederlands uitgegeven door White Goblin Games, is een leuke 2-persoons variant op het welbekende Codenames. Kruip in de rol van een geheim agent met een geheime missie ‍♀️ ‍♂️. Zorg dat je samen alle spionnen vindt voordat de huurmoordenaar jou vindt!

Codenames Duet Kaartspel White Goblin Games

Spelverloop

Je legt een veld van 5×5 vol met woordkaarten. Dit zijn codenamen. Jij probeert, samen met je mede-geheim agent, de 15 spionnen op te sporen die zich in de stad bevinden. Je begint in Praag, een drukke, toeristische stad. Allebei weten jullie de locatie van 9 spionnen (sommige kennen jullie dus allebei). Die locaties staan op de sleutelkaart. Met geheime codes (een woord en een getal) probeer je de ander te vertellen waar de spionnen zich bevinden. Als het jullie lukt binnen 9 beurten de 15 spionnen te vinden zonder gepakt te zijn door de huurmoordenaar, is de missie geslaagd.

Codenames Duet Kaartspel White Goblin Games

Maar eens een geheim agent, altijd een geheim agent. Na deze missie volgt er gewoon weer een nieuwe missie en nog één en nog één… jouw opdrachtgevers zien dat je goed bent in je werk en komen met steeds lastigere missies. Minder beurten om de spionnen op te sporen en minder fouten te maken… Lukt het jouw team om wereldwijd alle spionnen te lokaliseren?

Verschil

In deze variant werk je samen om de spionnen op te sporen en niet tegen elkaar. Wanneer je de opdracht goed hebt uitgevoerd, kun je steeds meer missies krijgen met ook zwaardere eisen. Je hebt een missieblok waarop je bijhoudt welke missies jij en je partner allemaal al gehaald hebben.

Codenames Duet Kaartspel White Goblin Games

Conclusie

Dit coöperatieve spel is erg leuk om te doen. Een potje is zo gespeeld en is niet moeilijk. Het vraagt wel een beetje creativiteit om met 1 woord, meerdere andere woorden (codenamen) te omschrijven. Maar je wordt steeds vindingrijker. En als je missie geslaagd is, ben je des te gemotiveerder om alle missies te voltooien!

Dus houd je van woordspelletjes, teamwork en uitdaging? Dan is dit spel echt iets voor jou!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Codenames – Duet is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Codenames – Duet bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Codenames – Duet

Omschrijving van Codenames – Duet


Codenames – Duet komt uit de Codenames Spelfamilie. Codenames – Duet is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 11 jaar. Een spelletje Codenames – Duet duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Codenames – Duet is ontworpen door Vlaada Chvátil en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. Je koopt Codenames – Duet bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. Codenames – Duet is winnaar van de International Gamers Awards 2018 – Winnaars & Golden Geek Awards 2017 – Winnaars.

Koop Codenames – Duet bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1594211320504", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000085412344","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Codenames%20-%20Duet","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};
var bol_sitebar={"id":"bol_1594211523007", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000115844178","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Codenames%3A%20Duet%20XXL","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.