Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Sing, Thomas

Review van De Crew - Missie Diepzee

De Crew – Missie Diepzee heeft veel weg van, hoe kan het ook anders?, De Crew – Op weg naar de 9e planeet. Maar het werkt net eventjes wat anders. 

De Crew - missie diepzee
Inhoud

Doel

De Crew is een coöperatief slagenspel. Het is je doel om samen met jouw teamleden de opdrachten te vervullen. Elke ronde verschillen de opdrachten en hoe verder je komt, hoe moeilijker, en hoe meer opdrachten je moet vervullen. Heb je missie 1 volbracht? Dan ga je door naar missie 2 en uiteindelijk kom je bij missie 32.

Begin van het spel

De 40 speelkaarten worden opgedeeld onder de deelnemers. Afhankelijk van de missie die je speelt worden opdrachtkaarten opengedraaid. De speler met de onderzeebootkaart met de waarde 4 is de kapitein (startspeler).

De crew - speelkaarten
Speelkaarten, in vier kleuren nummer 1 tot en met 9 en de onderzeebootkaarten nummer 1 tot en met 4.

De kapitein moet als eerste beslissen of hij de opdracht accepteert. Als hij past moet de volgende spelers de opdracht aannemen of passen. Let wel, iemand moet de opdracht accepteren voordat iedereen de gepast heeft. Zijn er evenveel of meer opdrachten dan deelnemers, dan moet iedereen één of meerdere opdrachten accepteren.

Slagen winnen

Een slag winnen is eigenlijk heel simpel. Leg jij de hoogste kaart van de gevraagde kleur neer, dan is de slag voor jou. Je moet altijd meelopen en als je de gevraagde kleur niet hebt, mag je een onderzeebootkaart neerleggen of een kleur naar keuze. Als je een onderzeebootkaart neerlegt ’troef je’ en is de slag voor jou.

Opdrachten

Afhankelijk van het aantal spelers en de missie die je wilt volbrengen leg je een aantal opdrachtenkaarten open.

De crew - deepzee - opdrachtenkaarten achterkant
Stel je bent bij missie 3 en je speelt met drie spelers. Dan zou de linkerkaart voldoende zijn voor deze missie.
Ben je met je team bij missie 4, dan pak je de linker- en de middelstekaart.

Doordat de cijfers op de achterkant van de opdrachtenkaart gelijk moeten zijn aan de missie die je wilt voltooien, moet je soms eventjes op zoek naar de juiste kaarten. Je begint gewoon bovenaan de stapel en legt de kaarten die je niet kan gebruiken even opzij, totdat de cijfers overeenkomen met je missie.

De Crew - missie diepzee - opdrachtkaarten
Opdrachtkaarten

De opdrachten verschillen erg van elkaar. Als je er eventjes niet uitkomt wat een opdracht precies inhoudt, kan je de handleiding raadplegen daar staat duidelijk uitgelegd wat er van je verwacht wordt. Maar meestal is de uitleg op de opdrachtenkaarten al duidelijk genoeg.

Communicatie

Nu lijken deze opdrachten niet zo moeilijk, maar het lastige aan dit spel is dat je maar beperkt mag communiceren. Je mag met je sonarfiche per missie éénmaal een hint geven. Je kan dan een kaart opendraaien en met behulp van het fiche aangeven of dit je enige kaart in deze kleur is, door het fiche in het midden te leggen. Of je kan aangeven dat dit je hoogste of laagste kaart is door het fiche aan de boven- of onderkant van de kaart te leggen.

Conclusie

Omdat ik De Crew – op weg naar de 9e planeet al eens gespeeld heb, was het niet zo ingewikkeld om dit spel te begrijpen. Al kan ik me wel goed voorstellen dat als je het spel nog nooit hebt gespeeld de spelregels wat overweldigend zijn, want helaas bevat de uitleg heel veel tekst. Echter het is wel de moeite waard om je even door de regels heen te worstelen. De crew is echt een leuk spel en eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld. Het is wel handig als je medespelers een beetje vooruit kunnen denken, want dan zal het je sneller lukken om de missies te voltooien. Je kan op een avond een aantal missies spelen, je voortgang bijhouden en een andere keer weer verder spelen waar je gebleven bent.

Het leuke aan dit kaartspel is dat je simpel begint en de uitdaging steeds groter wordt. Maar omdat je met elkaar speelt, raak je ook steeds beter op elkaar ingespeeld.

De Crew – Missie Diepzee is bedacht door Thomas Sing en wordt in Nederland en België uitgegeven door 999 Games. Je speelt met 3-5 spelers, maar er is ook een speciale uitleg voor 2 spelers. Vanaf tien jaar kan een kind al meespelen.

 

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van De Crew - Missie Diepzee is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop De Crew - Missie Diepzee bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Omschrijving van De Crew - Missie Diepzee


De Crew - Missie Diepzee is een Strategiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje De Crew - Missie Diepzee duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . De Crew - Missie Diepzee staat in het Engels bekend onder de naam The Crew: Mission Deep Sea. De Crew - Missie Diepzee is ontworpen door Thomas Sing en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door KOSMOS, 999 Games, Galakta, Giochi Uniti & Iello. .

Koop De Crew - Missie Diepzee bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.