Details

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

999 Games

999 Games
Taal

Nederlands

Review van De Crew

Jullie zijn in opleiding voor Astronaut en worden binnenkort op missie gestuurd. Wetenschappers geloven dat er een nieuwe, 9e, planeet bestaat. Jouw team gaat op avontuur in de ruimte om deze planeet te ontdekken.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen… Wat een heerlijk spelletje! Nog niet overtuigd 😀? Lees dan verder voor onze mini-review.

De Crew Cooperatief Kaartspel 999 Games Winnaar Kennerspiel des Jahres Spellenbunker

De Crew van 999 Games is een coöperatief kaartspel. Het is een slagenspel, dus de Klaverjassers onder ons hebben een lichte voorsprong. In 50 missies proberen jullie het spel te voltooien. De missies beginnen vrij simpel, maar al snel komen er allerlei moeilijkheden en beperkingen op je pad die de missies veel uitdagender maken.

Anders dan de slagenspellen die je kent moet je in dit spel niet per sé zelf de slagen winnen, maar moet je er juist aan meehelpen dat het juiste crew-lid de slag binnenhaalt.

De Crew Cooperatief Kaartspel 999 Games Winnaar Kennerspiel des Jahres Spellenbunker

Je werkt samen als team, het is dan ook niet voor niets een coöperatief spel. Communicatie is in dit spel zeer beperkt. Je weet welke opdrachten jouw crewleden hebben, en ieder crewlid mag per missie 1 hint geven over 1 kaart in zijn bezit. Maar daar houdt de communicatie dan ook op.

Het zal dan ook zeker gaan gebeuren dat missies mislukken en je de missie één of meerdere malen opnieuw moet starten. Heel leuk is dan ook het logboek waarin je per missie kan bijhouden hoeveel pogingen jullie nodig hebben gehad. En ook heel handig is dat je dit logboek meerdere keren kunt gebruiken. Dus ga je dit spelletje opnieuw doen, of met een andere vriendengroep spelen, dan is er ruimte genoeg om 6 verschillende scores bij te houden.

De Crew Cooperatief Kaartspel 999 Games Winnaar Kennerspiel des Jahres Spellenbunker

Het is een spel voor 3-5 spelers vanaf 10 jaar. Maar er zijn ook extra regels toegevoegd voor een 2-speler-spel. Één missie van De Crew duurt een kleine 20 minuten.

Zoals we al begonnen is De Crew een heerlijk spelletje. En je kunt hem spelen zowel als filler game, door even snel 1 of 2 missies te spelen… of je gaat het grote Avontuur aan en je speelt de hele avond door. De Crew is ook nog eens heel aantrekkelijk geprijsd, dus waar wacht je nog op?

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

Deze review van De Crew is geschreven door Mario.
Lees alle reviews van Mario

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

De Crew koop je natuurlijk lokaal:

Lokale Spellenwinkels

Of steun Spellenbunker en koop bij een van deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Crew, de

Omschrijving van De Crew


De Crew is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje De Crew duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . De Crew staat in het Engels bekend onder de naam The Crew: The Quest for Planet Nine. De Crew wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt De Crew bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. De Crew is winnaar van de Golden Geek Awards 2019 – Winnaars, Nederlandse Spellenprijs 2020 – Kennersprijs Winnaar, Speelgoed van het Jaar 2020 – Winnaars, Spellenbunker Spel van het Jaar 2020 – Familiespellen Winnaar. De Crew is genomineerd voor de Kennerspiel des Jahres 2020 – Nominaties.

De Crew koop je natuurlijk lokaal:

Lokale Spellenwinkels

Of steun Spellenbunker en koop bij een van deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

20 minuten

Speel ook deze Spellen

Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Crew, de.

Wingspan Bordspel

Wingspan

Review door Sil & Laura
Unlock! - Star Wars Escape Game

Unlock! – Star Wars

Kolonisten van Catan, De - Kosmonauten Bordspel

Kolonisten van Catan, De – Kosmonauten

Sherlock - Last Call Kaartspel GDM Games

Sherlock – Last Call

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.