Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

4-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 12 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Identity Games

Identity Games

Review van De Verraders

"Het spannende tv-programma 'De Verraders' speelt zich nu af in jouw eigen woonkamer met dit bordspel."

Mervin en Ginger Bitmoji

— Mervin & Ginger

Ben jij een getrouwe of de verrader? Hoe is jouw pokerface? Kan jij liegen als het moet? Wat doe jij als het nacht is? Of vertoont er iemand anders opvallend gedrag? Het spannende tv-programma ‘De Verraders’ speelt zich nu af in jouw eigen woonkamer met dit bordspel.

De Verraders, bekend van het RTL tv-programma,  is uitgegeven als bordspel door Identity Games. Het spel duurt ongeveer een uur en kan gespeeld worden met 4-6 spelers vanaf 12 jaar. Het heeft in 2023 ‘de speelgoed van het jaar’- prijs gewonnen.

In De Verraders voer je met elkaar missies uit om de gezamenlijke pot met zilver zo vol mogelijk te krijgen. Maar helaas is er een verrader in jullie midden. Deze verrader voert geheime opdrachten uit om er uiteindelijk zelf met de winst van door te gaan. Probeer te ontdekken wie deze verrader is en ga hierover in gesprek met je medespelers. Zit je op het goede spoor? Dan kan je wel eens je leven verliezen in de nacht. De verrader ziet jou mogelijk als een bedreiging en zal je proberen te ‘vermoorden’ tijdens de nacht en daarmee wordt jouw persoonlijke zilverstapel kleiner. Een coöperatief spel? Ja. Maar kun je elkaar vertrouwen? Nee.

De Verraders, bordspel. Identity Games. Review door Mervin en Ginger

Het spelverloop

Het spel wordt gespeeld in 4 rondes, van elk 4 fases. Er zijn in dit spel 6 verschillende avonturen te spelen met elk hun eigen opdrachten.

Fase 1: Missie

De spelers voeren gezamenlijk een missie uit. Sommige missies hebben een tijdslimiet. Als de missie is behaald dan winnen ze zilver voor de gezamenlijke pot. Na het lezen van de missie is er een blinddoekmoment. Alle spelers zetten een blinddoek op en slaan met 1 hand ritmisch op de tafel om de geluiden die de verrader maakt niet te kunnen horen. Gedurende 20 seconden krijgt de verrader de tijd om op zijn rolkaart de geheime opdracht te lezen. Je kan zelf een stopwatch aanzetten of de QR-code uit het boekje scannen voor muziek van ‘De Verraders’.

Wat kan een geheime opdracht zijn van de verrader? Zijn doel is nooit om de missie te saboteren. Ook hij wil de gezamenlijke pot zo vol mogelijk hebben. Stel dat de missie is om zoveel mogelijk voorwerpen te verzamelen die beginnen met een verschillende letter. Dan kan het bijvoorbeeld de opdracht zijn van de verrader om tijdens deze missie 3 rode voorwerpen te verzamelen.

Fase 2: Ronde Tafel

Nu ga je met elkaar in gesprek om te bespreken of iemand verdacht gedrag heeft vertoond tijdens het uitvoeren van de missie. Vervolgens stem je op een verdachte door zijn of haar naam op te schrijven op het stembriefje. De speler met de meeste stemmen verliest 2 zilver.

Fase 3: Wapenkamer

Nu speel je niet samen, maar individueel. De speler die deze opdracht wint, krijgt een beloningskaart. Een beloningskaart kan je zilver opleveren of het kan een schild of een dolk zijn. Een schild kan je inzetten wanneer je in de nacht vermoord bent. Die maakt de moord vervolgens ongedaan. Een dolk kan je tijdens de ronde tafel fase inzetten. Je stem telt dan dubbel.

Fase 4: Nacht

In de nacht, wanneer iedereen zijn blinddoek weer om heeft, kan de verrader iemand vermoorden. Dit mag alleen als hij de geheime opdracht met succes volbracht heeft tijdens de missie. Is dit niet het geval of wilt hij niemand vermoorden dan wordt de dolk gedraaid naar het ‘GEEN MOORD’ vak. Wijst de dolk naar een speler, dan verliest die speler 2 zilver en mag hij de volgende ronde tafel niet mee discussiëren of stemmen.

De Verraders, bordspel. Identity Games. Review door Mervin en Ginger

Eindspel

Wanneer er 4 ronden voorbij zijn, start het eindspel. De verrader onthult zichzelf en vertelt wat zijn geheime opdrachten waren. De verrader krijgt 2 zilver voor elke succesvolle moord. Wanneer de getrouwen besluiten dat hij een opdracht niet succesvol heeft uitgevoerd dan krijgt de verrader daar geen 2 zilver voor. De onterecht vermoorde getrouwe krijgt dan die 2 zilverstukken. En daarnaast krijgt deze getrouwe ook nog 2 zilver uit de pot. Getrouwen krijgen zilver voor het aantal keer dat ze op de verrader gestemd hebben tijdens de ronde tafel.

De 2 spelers met het meest persoonlijke zilver spelen de finale. Ze schrijven los van elkaar het woord ‘Verraad’ of ‘Trouw op op een briefje. Hebben ze beiden trouw opgeschreven dan winnen ze allebei. Heeft 1 speler verraad opgeschreven dan wint hij. Hebben beide spelers verraad opgeschreven dan wint de speler die op de 3e plek was geëindigd. Er kunnen scores berekend worden en bijgehouden worden in een lijst. Wanneer je meerdere spellen speelt kan er dus gekeken worden naar wie de hoogste score heeft behaald. De winnaar(s) krijgt/krijgen namelijk ook het zilver uit de gezamenlijke pot.

Conclusie

Dit is echt een heel leuk familie– en partyspel. De opdrachten die je moet doen zijn heel gevarieerd. Soms moet je rondlopen in het huis om een opdracht uit te voeren en soms speel je aan tafel en heb je je mobiele telefoon/internet nodig. Je verveelt je geen moment met dit spel. Wat wij heel leuk vinden is dat je bij een ‘moord’ niet meteen uit het spel ligt. Het heeft zeker effect op het spel, maar je kan nog steeds meespelen en hoeft niet 45 minuten te wachten tot de andere spelers klaar zijn met het spel en je weer met iets mee mag doen. Het is best spannend om in 20 seconden als verrader te lezen wat je geheime opdracht is, je blinddoek zonder te veel geluid op en af te doen, en daarna een pokerface hebben alsof er niks gebeurd is. Vervolgens tijdens de ronde tafel richt je natuurlijk alle aandacht op een andere speler, bluf je en van binnen lach je je rot dat de medespelers het helemaal met je eens zijn en ook die andere persoon (een getrouwe) verdenken. Je kan elkaar heerlijk in de maling nemen met dit spel en opgaan in je rol. Maar ook als getrouwe moet je jezelf kunnen verdedigen als je onterecht verdacht wordt en moet je heel alert zijn op subtiel opvallend gedrag van de mogelijke verrader. In plaats van het boekje lezen kan je ook de uitlegvideo van het spel bekijken. Deze pauzeer je dan elke keer als dat gezegd wordt zodat je spelenderwijs door de instructies geloodst wordt. Dit hebben wij gedaan en vonden we ontzettend fijn. Zo hoef je niet eerst het boekje door te spitten voor je kan beginnen met spelen en je zit meteen helemaal in de sfeer van De Verraders. Al met al vinden wij dit spel dus echt een aanrader.

Het einige minpunt vinden wij hoe de doos verpakt was. Aan alle vier de zijden zat een plastic sticker die er heel moeilijk afging en karton van de doos meenam. Dit was onvermijdelijk en erg zonde want de doos beschadigt zo makkelijk. Een tip is om de verzegeling door te snijden om de doos te openen en niet eraf te halen. Het nadeel is dat je dan stickers op je doos blijft houden.

 

 

Mervin en Ginger Bitmoji

Deze review van De Verraders is geschreven door Mervin & Ginger.
Lees alle reviews van Mervin & Ginger

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Een coöperatief spel? Ja. Maar kun je elkaar vertrouwen? Nee."

Mervin en Ginger Bitmoji

— Mervin & Ginger

Koop De Verraders bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over De Verraders

Omschrijving van De Verraders


De Verraders is een Strategiespel dat door 4-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 12 jaar. Een spelletje De Verraders duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . De Verraders wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Identity Games. .

Koop De Verraders bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.