Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

40 minuten

Moeilijkheid
Uitgever:

Jumping Turtle Games

Jumping Turtle Games
Ontwerper(s)

Klaverstijn, Arvid

Review van Dieren Circus

"Steel de show met dit snelle kaartspel"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

Komt dat zien! Komt dat zien! Als klein kind was je toch ook gelijk enthousiast als je wist dat er een circus in de stad was? De grote tent, de dieren, de hele show!

Nu heb je de mogelijkheid om aan een miniatuur-versie deel te nemen…het gezellige kaartspel: Het ongelooflijke dierencircus! Dit kaartspel is bedacht door Arvid Klaverstijn en te spelen met 2-5 spelers vanaf 8 jaar. Het spel is uitgegeven door Jumping Turtle Games. Een potje duurt gemiddeld 30 minuten, beetje afhankelijk van het aantal spelers.

Dieren Circus

Doel van het spel

Speel je allerbeste circusdieren slim in de circusring en zorg dat jouw scorestapel steeds groter wordt. Maar hou je medespelers in de gaten! Weet je de meeste punten binnen te halen dan win je Het ongelooflijke dierencircus.

Dieren Circus
Alle kaarten worden toegelicht

Spelverloop

Iedereen speelt met een eigen set van 22 kaarten in een spelerskleur. Deze kaarten schud je goed en leg je voor je neer, dit vormt je trekstapel. Je pakt hiervan 3 kaarten om mee te starten in je hand.

Dieren Circus
Een mogelijke starthand

Een beurt ziet er verder als volgt uit:

  1. Je pakt 1 kaart van je persoonlijke trekstapel (heb je 1 of 0 kaarten in je hand dan pak je 4 kaarten).
  2. Je speelt een kaart in de Ring. Hoe doe je dat?
  • De waarde (cijfer bovenaan de kaart) moet altijd hoger zijn dan de kaart die er al ligt.
  • De vaardigheid (kader) gaat altijd voor de waarde van de kaart. Hiermee kun je bijvoorbeeld soms toch een kaart spelen die je qua waarde niet had mogen spelen.
  • Kun je geen kaart spelen in de Ring dan zijn alle kaarten uit de Ring (stapel) voor degene die als laatste zijn kaart heeft gespeeld, die komen dus op zijn of haar scorestapel terecht. Helaas pindakaas voor jou dus!
  • Jij mag dan wel weer een nieuwe Ring starten als actieve speler.

Zo gaat het spel verder tot het moment dat iemand wint en een andere speler geen kaarten meer in zijn trekstapel heeft. Hou elkaar dus goed in de gaten!

Je gaat nu je kaarten tellen in je scorestapel. Elke kaart = 1 punt. De hond staat voor 3 minpunten en de giraf voor 3 pluspunten. Heb je de meeste punten, dan win je het spel.

Dieren Circus

Conclusie

Wat meteen opvalt zijn de vrolijke kaarten, daar is gelukkig veel aandacht aan besteed. Als je de kaarten goed bekijkt, zie je dat er ook redelijk wat humor in verwerkt is. Spel speelt vlotjes weg en je hoeft niet enorm je hersens te kraken, ook wel eens lekker. Gedurende het spel zie je snel dat kaarten over en weer worden gespeeld. Bij bepaalde kaarten mag je bijvoorbeeld kaarten bij een medespeler wegpakken. Zo kan het zijn dat het spel ineens een andere wending krijgt, wat een leuk detail is in het spel.

Zelf moesten we tijdens het spelen een beetje denken aan het spel Guillotine. Je moet daar ook constant je kaartjes lezen om te kijken wat je moet spelen. Dat zie je in dit spel ook terug. Speel je het wat vaker, dan worden de kaarten wat bekender voor je.

Dieren Circus

Dit spel kan vanaf 2 spelers gespeeld worden, maar wordt leuker vanaf 3 spelers. Klein nadeeltje vonden wij de ietwat oversized doos, voor een stapeltje kaarten, had wel ietsje kleiner gemogen 😉. Ook de speluitleg bevat veel tekst, waarbij je misschien in eerste instantie denkt…Poeh… Toch is de speluitleg uiteindelijk wel heel duidelijk geschreven, met wat voorbeelden en veel gestelde vragen.

Al met al een leuk spelletje voor tussendoor!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Dieren Circus is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Dieren Circus bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Dieren Circus


Dieren Circus is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Dieren Circus duurt gemiddeld 40 minuten . Dieren Circus staat in het Engels bekend onder de naam Animal Circus. Dieren Circus is ontworpen door Arvid Klaverstijn en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Jumping Turtle Games & Korea Boardgames. .

Koop Dieren Circus bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.