Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-8 spelers

Leeftijd

Vanaf 7 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Geronimo Games

Geronimo Games

Review van Disc Cover

"Disc Cover creëert een gezellige, ontspannen sfeer."

Garcia & Menno Reviewers van Bordspellen

— Garcia & Menno

Ga er maar eens lekker voor zitten. Wijntje erbij. Borrelplankje. En een heerlijk muziekje op de achtergrond. Voel je de sfeer? Dit is wat je je moet voorstellen bij een ‘spelletje’ Disc Cover. Zet het traditionele idee van een spel maar even uit je hoofd en geniet van een heerlijk ontspannen avondje met vrienden/familie.

Doel van het spel

Bij Disc Cover hoef je je niet druk te maken om het uitdenken van strategieën, slimmer en sneller zijn dan je tegenstander en het verzamelen van de meeste punten. Disc Cover zet een hele ontspannen sfeer neer. Het doel van het spel is vooral het hebben van een gezellige avond. Bij Disc Cover gaan we muziek luisteren. Bij het nummer dat we horen kiezen we een platenhoes die we er het beste bij vinden passen. Daarna is het vooral leuk om naar elkaars verhalen te luisteren. Waarom vind jij die plaat bij dat nummer horen? Wat zie je in de tekening? Wat hoor je in de muziek? Dus eigenlijk hoe werkt de fantasie van de ander. En oh ja, er zijn wat punten te verdienen, maar eigenlijk doen die er niet toe.

Spelvoorbereiding

Om Disc Cover te kunnen spelen heb je een mobiel apparaat met internet nodig. Je kan de QR-code scannen die in het spelregelboekje staat. Je komt dan uit op een voorgeselecteerde playlist. Je kan natuurlijk ook een eigen playlist gebruiken.

Als voorbereiding leg je de 4 vinylkaarten in volgorde op tafel. De platenhoeskaarten worden geschud en gedekt ernaast gelegd. Iedere speler neemt een keuzeschijfje. En ook de puntenfiches worden klaargelegd.

Hoe speel je Disc Cover?

Eén van de spelers start een willekeurig nummer uit de playlist. Tip: zet de playlist op shuffle. Vervolgens worden er 4 platenhoeskaarten opengedraaid. Bij elke vinylkaart komt 1 platenhoeskaart te liggen.

Nu gaan we lekker naar de muziek luisteren. Ondertussen bekijk je de prachtige afbeeldingen op de platenhoezen. Met je keuzeschijfje draai je naar het nummer van de platenhoes die je het beste bij de muziek vind passen.

Als het nummer is afgelopen (maar je mag hem natuurlijk ook eerder stopzetten) draait iedereen zijn keuzeschijf om. Nu wordt duidelijk wie op welke hoes heeft gestemd. Het leukst is om dan met elkaar in gesprek te gaan. Hoe beleef je een bepaald muzieknummer? Wat hoor je er in? Wat zie je in de afbeelding? Enz.

Puntentelling

Als één platenhoes de meeste stemmen kreeg, dan worden er zoveel punten toegekend als er spelers voor die hoes kozen.
Bij een gelijke stand tussen 2 of meer platenhoezen, moeten de spelers samen beslissen welke hoes uiteindelijk de punten krijgt.

Verloop

Je gekozen platenhoes wordt op tafel gelegd. De andere hoezen worden weggehaald. Dit was 1 ronde en dezelfde stappen worden nu weer opnieuw gedaan. Het spel duurt 9 ronden. Aan het einde van het spel liggen er dus 9 platenhoezen open op tafel met op elke hoes een aantal punten.

Met de keuzeschijf laat je zien voor welke platenhoes je hebt gekozen

Einde van het spel

Als er na 9 ronden 9 platenhoezen op tafel liggen, worden de punten die hierbij horen opgeteld. In het spelregelboekje staat een overzichtje van een bepaald puntenaantal met een bijbehorende score. Bv. <10 punten staat voor een ‘kakafonie’. Maar haal je als groep >23 punten dan waren jullie een ‘perfecte harmonie’.

Aan het einde van het spel liggen er 9 gekozen platenhoezen met hun punten op tafel

Conclusie

Disc Cover is ontworpen door Roberto Fraga en Juan Manuel Rivero en wordt in Nederland uitgegeven voor Blue Orange/Geronimo Games. Disc Cover is een familiespel welke door 3-8 spelers kan worden gespeeld vanaf 7 jaar. Het is een vlot spelletje waar zo’n 20 minuten voor staat.

Disc Cover is niet wat je standaard in gedachten hebt wanneer je een spelletje gaat spelen. Je doet dit spel als groep, al hebben ze ook een competitieve variant uitgedacht waarbij ieder voor zich speelt. Toch is dit niet het type spel wat je gaat spelen op een fanatieke spelavond. Er valt niks te winnen of te verliezen. Dit spel verzorgt gewoon een gezellige, rustige avond. De makers geven dan zelf ook al aan dit spel tijdens het aperitief of een lekkere maaltijd te ‘spelen’ en de muzieknummers helemaal te laten afspelen. Het spel duurt dan langer, maar maakt de avond nog gezelliger! Wij zijn het daar helemaal mee eens.

Overigens vinden wij de plantenhoezen erg mooi ontworpen! Wij denken dat deze kaarten ook best gebruikt zouden kunnen worden voor een spelletje Dixit.

Al met al is Disc Cover echt een uniek spel. Wij denken dat het niet iedereen zal aanspreken, maar wij vinden het een mooie toevoeging in onze spellencollectie.

De prachtige plaatjes kunnen wat ons betreft ook prima voor een spelletje Dixit worden gebruikt
Garcia & Menno Reviewers van Bordspellen

Deze review van Disc Cover is geschreven door Garcia & Menno.
Lees alle reviews van Garcia & Menno

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Maak je vooral niet druk, maar relax en geniet."

Garcia & Menno Reviewers van Bordspellen

— Garcia & Menno

Koop Disc Cover bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Disc Cover


Disc Cover is een Familiespel dat door 3-8 spelers gespeeld kan worden vanaf 7 jaar. Een spelletje Disc Cover duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Disc Cover staat in het Engels bekend onder de naam Disc Cover. Disc Cover is ontworpen door Roberto Fraga & Juan Manuel Rivero en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Geronimo Games & Blue Orange. .

Koop Disc Cover bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.