Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:
Ontwerper(s)

Roubira, Jean-Lous

Review van Dixit

Zit je boordevol fantasie en creativiteit? Maak dan kennis met Dixit! Een geweldig gezelschapsspel met oneindig veel mogelijkheden om jouw fantasie tot leven te brengen. Laat je inspireren door de mooie illustraties op de kaarten van verschillende tekenaars, en leer zo jezelf kennen maar ook de gedachten van je tegenspelers…

Dixit Kaartspel Bordspel Asmodee Libellud

Een spelletje Dixit speel je met 3-6 personen vanaf 8 jaar in ongeveer 30 minuten. Het spel is bedacht door Jean-Louis Roubira, getekend door Marie Cardouat en uitgegeven door Libellud icm met Asmodee. Bij dit basisspel zitten 84 geweldige kaarten waar je flink mee uit de voeten kan. Heb je zin in iets anders, probeer dan eens 1 van de andere uitbreidingen, waardoor je weer 84 gloednieuwe kaarten voor je hebt, waar je je creativiteit in los kan laten gaan….

Dixit Kaartspel Bordspel Asmodee Libellud
Dixit is eenvoudig te leren en snel klaargezet wat zeker een groot voordeel is, maar zeker de mooie tekeningen trekken al snel aan. Kijk daarbij heel goed naar de tekeningen want elke tekening zit boordevol kleine details die je anders makkelijk over het hoofd ziet.

Hoe speel je Dixit?

De pionnen worden klaargezet en de kaarten geschud. Iedere speler krijgt 6 handkaarten. Tegelijkertijd bekijkt iedereen zijn kaarten, degene die als eerst iets bij een kaart bedenkt is de startspeler en is in dit geval de ‘verteller’, deze rol verschuift na iedere beurt.
De verteller kiest uit zijn handkaarten een kaart waar hij iets over gaat ‘vertellen’, dit kan werkelijk van alles zijn, 1 woord, een zin, een liedje, gezegde, spreekwoord, filmquote, van alles wat je te binnen schiet als je je kaart bekijkt. Laat je fantasie het overnemen!
Aan de medespelers de taak om een kaart uit hun hand in te leveren bij de verteller waarvan zij denken dat deze het meest in de buurt komt van de omschrijving.

Dixit Kaartspel Bordspel Asmodee Libellud

De kaart van de verteller wordt samen met de kaarten van de medespelers geschud en op tafel neergelegd.
De medespelers moeten nu met behulp van hun stem fiches bedenken wat de kaart van de verteller zou kunnen zijn…. Dit kan soms knap lastig zijn als de ingeleverde kaarten perfect bij de omschrijving passen!

Dixit Kaartspel Bordspel Asmodee Libellud

Hoe verdien je punten?

Nadat de stem fiches omgedraaid zijn en de verteller bekend heeft gemaakt welke kaart van hem was, worden de punten toegekend:

3 punten voor iedereen die de kaart van de verteller heeft geraden. Heeft iedereen de kaart van de verteller geraden of juist niemand? Dan krijgt iedereen (behalve de verteller) 2 punten
Heeft iemand gestemd op een andere kaart behalve die van de verteller? Dan krijgt die persoon 1 punt per stem.
Je ziet dus dat de omschrijving van de verteller niet te makkelijk en niet te moeilijk moet zijn, anders loop je je punten mis!

Dixit Kaartspel Bordspel Asmodee Libellud

Conclusie

Na oneindig veel spelletjes Dixit kunnen we terecht zeggen dat dit een spel naar ons hart is! Dixit is een heel uniek spel, waarbij je helemaal los kan gaan als het gaat om je fantasie. En dat maakt dat een spelletje Dixit nooit hetzelfde is. Leer zo je vrienden en hun gedachtegangen kennen maar je kan je er ook juist over verbazen! Dixit leidt gegarandeerd tot een leuke spelletjesavond en geeft zeker genoeg stof om over na te praten. Mocht je nog een beetje extra uitdaging willen dan is het ook leuk om een thema af te spreken, zodat je beschrijvingen van de kaarten binnen dit thema blijven, zoals bijvoorbeeld ‘vakantie’ of ‘film en tv’.

Veel speelplezier!! 

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Dixit is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Dixit bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Dixit

Omschrijving van Dixit


Dixit komt uit de Dixit Spelfamilie. Dixit is een Familiespel dat door 3-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Dixit duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Dixit is ontworpen door Jean-Lous Roubira en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Libellud & Asmodee. Je koopt Dixit bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. Dixit is winnaar van de As d’Or 2009 – Winnaars, Spiel des Jahres 2010 – Winnaar. Dixit is genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs 2010 – Nominaties.

Koop Dixit bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1594370570902", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=1004004011600635","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Dixit%20Basisspel%20-%20Bordspel","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.