Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

2-3 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Ravensburger

Ravensburger
Ontwerper(s)

Hall, Prospero

Review van Disney Villainous: Evil Comes Prepared

"Villainous with lions, lhama's and a rat... I mean mouse, a big mouse... sorry Ratigan"

— Kimber

Intro

Na het succesvolle Disney Villainous en Disney Villainous: Wicked to the Core is er nu de tweede uitbreiding Disney Villainous: Evil Comes Prepared van uitgever Ravensburger. Hierin speel je met drie gloednieuwe Disney-schurken en probeer je ditmaal op beestachtige wijze de overwinning naar je toe te trekken.

Villainous Evil comes Prepared 3
Disney Villainous: Evil Comes Prepared

De slechteriken

In deze uitbreiding kunnen de spelers de keuze maken uit de volgende Disney-schurken:

  • Yzma uit de film ‘The Emperor’s New Groove’ met als doel: versla Kuzco met Kronk.
  • Scar uit de film ‘The Lion King’ met als doel: begin je beurt met ten minste 15 Kracht in de Succes-stapel.
  • Ratigan uit de film ‘The Great Mouse Detective’ met als doel: begin je beurt met The Robot Queen in Buckingham Palace.

Net als het basisspel bevat deze uitbreiding ook handige overzichtskaarten en schurken Handboeken. Op deze manier weet je precies welke slechterik welke opdracht uit moet voeren en wanneer je hier een stokje voor moet steken. Ook zal je zien dat deze uitbreiding weer genoeg leuke en unieke toevoegingen heeft voor urenlang speelplezier.

Laten we meteen kijken naar de meeste unieke slechterik van deze uitbreiding, namelijk: Yzma. Haar hoofddoel is om Kuzco te verslaan samen met haar ietwat simpele handlanger Kronk. Maar in plaats van een enkele aflegstapel voor haar Lot-kaarten heeft zij er vier, waarvan elk gekoppeld is aan vier bekende locaties uit de film. Ze moet dus eerst achterhalen in welke stapel Kuzco zich verstopt. Vervolgens moet ze Kronk gebruiken om hem te verslaan maar als Kronk te machtig wordt, kan hij zich tegen je keren.

Villainous Evil comes Prepared 5
Speel als Yzma uit de film The Emperor’s New Groove

Scar is de makkelijkste slechterik van de drie op mee te spelen maar daardoor ook tegelijk de minst interessante. Zijn doel is in principe eenvoudig: verzamel 15 Kracht in je Succes-stapel. Om dit te bereiken moet hij eerst Mufasa zien uit te schakelen en daarna een aantal andere helden om zo aan de benodigde Kracht te komen. Hier roept hij voornamelijk de hulp van zijn hyena’s bij in. Zodra dit gelukt is regeert hij over Pride Rock en heeft hij gewonnen.

Villainous Evil comes Prepared 6
Speel als Scar uit de film The Lion King

Ratigan is een van de leukste schurken uit deze uitbreiding om mee te spelen. Dit komt namelijk omdat zijn doel tijdens het spel kan veranderen. Zijn missie begint met het doel om de Robotkoningin naar Buckingham Palace te krijgen. Maar tijdens het spel kan dit veranderen naar het verslaan van Basil. Een leuke toevoeging die ook overeenkomt met het plot van de film. Ook heeft hij heeft een geheim hol dat geen iconen heeft die de helden kunnen blokkeren. Dit vormt dus een goede stortplaats voor de helden die je zo wanhopig proberen tegen te houden.

Villainous Evil comes Prepared 7
Speel als Ratigan uit de film The Great Mouse Detective

Spelonderdelen en Spelverloop

Hoe het spel precies gespeeld moet worden is voor degenen die het basisspel in hun bezit hebben inmiddels natuurlijk gesneden koek. Maar ben je nieuw in de wereld van de Disney Villains en wil je graag weten uit welke onderdelen het spel bestaat en hoe het precies gespeeld moet worden, klik dan hier voor de review van het basisspel. Daar vind je alle benodigde informatie terug onder de kopjes: ‘Spelonderdelen’ en ‘Spelverloop’.

Villainous Evil comes Prepared 4
Spelcomponenten van Disney Villainous: Evil Comes Prepared

Beoordeling

Disney Villainous: Evil Comes Prepared is met recht een goede en leuke uitbreiding op het basisspel. Als je al een fan bent van de Villainous-collectie dan is deze uitbreiding een ‘no-brainer’. Het blijft trouw aan de basisregels van het spel maar biedt tegelijkertijd toch weer voldoende afwisseling en uitdaging door de nieuwe lading slechteriken. Het enige jammere is wel dat de meest kenmerkende schurk Scar en zijn doel niet helemaal overeenkomt met het plot uit de film.

Het spel kan net als de vorige uitbreiding volledig los van het basisspel gespeeld worden maar hou er dan wel rekening mee dat je maar met maximaal 3 personen tegelijk kan spelen. Wil je toch met meerdere mensen spelen dan kan je het spel ook combineren met de andere Disney Villainous spellen en het aantal spelers uitbreiden tot maximaal 6 personen.

Plus- en minpunten

+ nieuwe slechteriken met ieder hun eigen unieke manieren om het spel te winnen

+ de uitbreiding is volledig op zichzelf te spelen maar ook te combineren met de andere Disney Villainous spellen

het doel van Scar is niet helemaal in lijn met het plot uit de film

ook in deze uitbreiding zit geen Ketel met ‘Kracht-fiches’ en zijn de spelregels in het Engels

Villainous Evil comes Prepared 8

Overzicht van het totale spel met 3 spelers

Deze review van Disney Villainous: Evil Comes Prepared is geschreven door Kimber.
Lees alle reviews van Kimber

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Unleash the evil, corrupted animal inside yourself"

— Kimber

Koop Disney Villainous: Evil Comes Prepared bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Disney Villainous: Evil Comes Prepared

Omschrijving van Disney Villainous: Evil Comes Prepared


Disney Villainous: Evil Comes Prepared komt uit de Villainous Spelfamilie. Disney Villainous: Evil Comes Prepared is een Strategiespel dat door 2-3 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Disney Villainous: Evil Comes Prepared duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Disney Villainous: Evil Comes Prepared staat in het Engels bekend onder de naam Disney Villainous: Evil Comes Prepared. Disney Villainous: Evil Comes Prepared is ontworpen door Prospero Hall en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Ravensburger. .

Koop Disney Villainous: Evil Comes Prepared bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.