Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games

Review van Dobbel Vouwen

"Dobbel Vouwen kan op vier verschillende niveaus worden gespeeld. "

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

— Sam

Dobbel Vouwen is een nieuw dobbelspel van 999 Games

Dobbel Vouwen 999 Games
Inhoud Dobbel Vouwen

Hoe speel je Dobbel Vouwen?

Als je aan de beurt bent, gooi je de dobbelstenen. Hierna kies je de witte of de zwarte dobbelsteen uit om te gebruiken, de andere dobbelsteen mag gebruikt worden door de andere spelers. Met het gegooide aantal ogen mag je kruisjes zetten op jouw vel. Je mag hierbij alleen beginnen bij een start-einde-punt, je laatste aangekruiste vakje wordt automatisch ook een start-einde-punt. Tijdens het kruisen kom je verschillende ‘extra’s’ tegen. Bijvoorbeeld de doelsymbolen (deze moet je allemaal afkruisen om te kunnen winnen), smileys (deze moet je afkruisen om de vel om te mogen vouwen) en de eenmalige bonussen (nu mag je bijvoorbeeld 2 extra kruisjes plaatsen). Het spel bevat vier verschillende de levels, bij elk level horen andere extra’s.

Dobbel Vouwen
Level 1

Dobbel Vouwen

Zoals gezegd mag je je vel dobbelvouwen als je alle smileys hebt afgekruist. Je mag alleen de smileys in het kleine vierkantje afkruisen, of je zorgt ervoor dat je ook de smiley in het grotere vierkant hebt afgekruist, dan ontvang je namelijk een voordeel. Bijvoorbeeld een dobbelsteen +1 oog.

Alleen als je alle vier de hoekjes hebt gedraaid, kan je de doelsymbolen (bij level 1 zijn dit de sterren) afkruisen. De speler die als eerst alle 5 de sterren heeft afgekruist en deze ook met elkaar verbonden heeft, wint het spel!

Dobbel Vouwen
Levels 1 t/m 4

Conclusie

Dobbel Vouwen is een eenvoudig dobbelspel. Wat mij betreft speel je level 1 om bekend te raken met het spel of met kinderen, de andere levels maken het dobbelspel net wat interessanter. In level 2 kan je bijvoorbeeld glijden over het ijs en in level 3 kan je jezelf naar een andere vakje teleporteren.

Dobbel Vouwen is snel uitgelegd en speel je even tussendoor. De soloversie is ook leuk om te spelen, je kan verschillende versies spelen.

Het spel kan met 1-4 spelers gespeeld worden en is bedacht door Klaus-Jürgen Wrede en Ralph Querfurth.

 

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van Dobbel Vouwen is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Ook leuk om solo te spelen"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

— Sam

Koop Dobbel Vouwen bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Omschrijving van Dobbel Vouwen


Dobbel Vouwen is een Familiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Dobbel Vouwen duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Dobbel Vouwen is ontworpen door Ralph Querfurth & Klaus-Jürgen Wrede en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. .

Koop Dobbel Vouwen bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1667901602386", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000066850415","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Dobbel%20Vouwen%20Dobbelspel","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.