Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

25 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

HABA

HABA
Ontwerper(s)

Nilsson, Nils

Review van Dobbelkoning

Dobbelen! Wie houdt er niet van?! Dobbel je koninkrijk tot leven en verzamel de beste burgers voor in je stad. Probeer de meest waardevolle burgers bij elkaar te sparen, want deze leveren je punten op. Je ontvangt ook nog eens bonuspunten wanneer je ze in hun eigen stad werft! Maar pas op voor draken en dorpsgekken; deze zorgen juist voor puntenaftrek. En dat wil je natuurlijk niet. Dit dobbelspel staat garant voor een leuke, gezellige opvulling van je spelletjesavond!

Dobbelkoning HABA SpelDoel van het spel

Verzamel zo veel mogelijk waardevolle burgers voor je koninkrijk. Maar vermijd de draken en waardeloze dorpsgekken. Deze kosten je namelijk punten. Degene die aan het eind van het spel de meeste punten bij elkaar heeft gedobbeld, wint Dobbelkoning.

Verloop van het spel

Er worden 5 stapeltjes van stadskaarten, gesorteerd op kleur, open op tafel neergelegd. Onder elke stad komt 1 burger te liggen. Links in de hoek van de kaart staat het aantal (min)punten dat deze kaart oplevert. Ook de burgerkaarten hebben een bepaalde kleur, welke overeenkomt met de verschillende stadskaarten. Lukt het je om een burgerkaart te winnen en ligt hij onder de stadkaart met dezelfde kleur, dan krijg je de stadkaart er gratis bij.

Dobbelkoning HABA Spel

Op elke burgerkaart staat in symbolen aangegeven wat je moet dobbelen om hem te winnen. Dit kan te maken hebben met de kleur die je moet gooien of met de symbolen die erop moeten staan. Bv. Alle dobbelstenen moeten blauw zijn, je moet 4 keer een 5 gooien of alle dobbelstenen moeten een (on)even getal hebben. Je krijgt hiervoor 6 dobbelstenen, waarvan de verschillende getallen blauw, rood of groen zijn gekleurd. Elke worp mag je kiezen welke dobbelstenen je eruit haalt en met welke je verder dobbelt. Je hebt 3 worpen de tijd om het doel te behalen.

Op het moment dat je een burgerkaart wint, schuiven de andere kaarten een positie door en wordt de lege plek aangevuld met een nieuwe kaart. Lukt het je niet om één van de 5 openliggende burgerkaarten te winnen, dan krijg je een burger van de stapel met minpunten. Als de aanvulstapel op is dan eindigt het spel. Wie de meeste punten heeft, wint het spel.

Conclusie

Dobbelkoning is een spel van Nils Nilsson, uitgegeven door HABA. Het is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en binnen 30 minuten ben je klaar, ongeacht met hoeveel spelers je het speelt. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat het spel leuk is voor zowel twee als vier spelers.

Dobbelkoning heb je in een mum van tijd onder de knie en het spel is zeer geschikt om een gezellige spellenavond mee te beginnen of juist te eindigen. Dobbelkoning is een heerlijk ongecompliceerd spel dat ons deed denken aan het oeroude Yahtzee en het vermakelijke Regenwormen. Ook Dobbelkoning draait namelijk om het dobbelen van de juiste combinaties. Het spel heeft een hoge geluksfactor en vereist lekker weinig denkwerk. Zeer geschikt om de wat zwaardere spellen mee af te wisselen!

Dobbelkoning HABA Spel

Het artwork van Dobbelkoning vinden we super cool! Gus Batts is een Braziliaanse kunstenaar en heeft super goed werk geleverd en dit spel met zijn mooie tekeningen heel aantrekkelijk gemaakt. De tekeningen op de kaartjes zijn mooi, vrolijk en grappig. Echt een plezier om naar te kijken! Daarbij is Dobbelkoning lekker klein en dus makkelijk mee te nemen. Wij zijn in ieder geval overtuigd en zijn blij dat we dit spel aan onze (uitbreidende) spellencollectie hebben kunnen toevoegen!

Garcia & Menno Reviewers van Bordspellen

Deze review van Dobbelkoning is geschreven door Garcia & Menno.
Lees alle reviews van Garcia & Menno

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Dobbelkoning bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Dobbelkoning

Omschrijving van Dobbelkoning


Dobbelkoning is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Dobbelkoning duurt gemiddeld 25 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Dobbelkoning staat in het Engels bekend onder de naam King of the Dice. Dobbelkoning is ontworpen door Nils Nilsson en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door HABA. Je koopt Dobbelkoning bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Dobbelkoning bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1605616137847", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000084826392","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"HABA%20Spel%20-%20Dobbelkoning","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.