Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 7 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games
Ontwerper(s)

Kalicki, Klemens

Review van Droomhuis

Wie wil het nou niet? Zijn eigen huis bouwen! Dit is je kans, want in Droomhuis is alles mogelijk! Hoe ziet jouw droomhuis er dan uit? Een huis vol leven met vrolijke kinderkamers, een paar katten en een boomhut in de tuin? Of ben je een echte keukenprins(es) en zou je graag een restaurantwaardige keuken willen hebben compleet met voorraadkast en ijsmachine? Of kom je liever tot rust in een wellness-huis met jacuzzi en sauna? Ook de praktische types onder ons worden niet vergeten. Want ook een dubbele garage (om je spellenverzameling in op te slaan?) en een washok behoren tot de mogelijkheden. Alles kan en de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar net als in het echte leven, je kan niet alles tegelijk hebben. Er moeten keuzes worden gemaakt. Dus wees creatief, pak de juiste kaarten en bouw je eigen droomhuis!

Droomhuis Bordspel White Goblin Games

Doel van het spel

In Droomhuis bouw je allemaal, zoals de naam al doet vermoeden, aan je eigen huis. Je begint het spel met een casco huis met 12 lege kamers. In de loop van het spel ga je deze kamers vullen met kamerkaarten, zoals een keuken, badkamer, garage, woonkamer enz. Daarbij verzamel je dakkaarten. Aan het eind van het spel leveren ingerichte kamers en een compleet dak een aantal punten op. Je kunt extra punten verdienen door extraatjes aan je huis toe te voegen, zoals een vogelhuisje, boomhut of piano. Wie na 12 rondes het meeste aantal punten heeft, wint Droomhuis.

Droomhuis Bordspel White Goblin Games

Verloop van het spel

Elke speler krijgt een leeg huis (het huisbord) om mee te beginnen. Ook leg je het speelbord klaar. Hierop is ruimte voor 4 dakkaarten met daaronder ruimte voor 5 inrichtingskaarten. Onder elke dakkaart ligt één inrichtingskaart, behalve op de eerste positie. Daar ligt alleen een inrichtingskaart zonder dakkaart. De startspeler mag kiezen welke dak- en inrichtingskaart hij of zij pakt. De inrichtingskaart mag hij of zij gelijk in zijn huis neerleggen mits er een fundament of andere kamer onder deze kamer ligt. De dakkaart leg je ondersteboven op de daarvoor bedoelde plek op je huisbord neer. Vervolgens zijn de andere spelers met de klok mee aan de beurt. Ook zij kiezen een dak- en inrichtingskaart en bouwen op deze manier hun huis vol. Het huis heeft 12 kamers en het spel duurt dan ook 12 rondes. Aan het einde van het spel heeft iedereen elke kamer in zijn huis ingericht. Wie na 12 rondes de meeste punten heeft, wint Droomhuis

Droomhuis Bordspel White Goblin Games

Punten

Op elke inrichtingskaart staat aangegeven hoeveel punten de kamer waard is. Zo is een badkamer 1 punt waard. Sommige kamers worden echter meer punten waard wanneer ze naast dezelfde soort worden gelegd. Een huiskamer is 1 punt waard. Maar wanneer je 3 huiskamers naast elkaar hebt liggen, levert het je ineens 9 punten op. Zo ook voor het dak. Lukt het je aan het eind van het spel om een compleet dak te hebben verzameld (4 dakkaarten), dan krijg je daar 3 punten voor. Maar hebben deze 4 kaarten ook nog eens allemaal dezelfde kleur dan krijg je daar maar liefst 5 extra punten voor.

Tussen de dakkaarten liggen verschillende kaarten met bijzondere opties. Zo zorgen sommige voor extra punten omdat je extraatjes in je huis mag neerleggen, zoals een hemelbed in de slaapkamer of een piano in de huiskamer. Andere kaarten geven aan dat je inrichtingskaarten mag ruilen of terug uit de aflegstapel mag pakken. Houd deze goed in de gaten, ze kunnen erg handig zijn!.

Droomhuis Bordspel White Goblin Games

Conclusie

Droomhuis is een spel van Klemens Kalicki, uitgegeven door White Goblin Games. Het spel is voor spelers vanaf 7 jaar, duurt maximaal 30 minuten en is geschikt voor 2-4 spelers. Het spel is eenvoudig te leren, makkelijk aan anderen uit te leggen en is daardoor erg toegankelijk.

Het design vinden we ontzettend leuk en de speelborden en extra inrichtingstegels zijn van goede kwaliteit. Je wordt meteen vrolijk wanneer je dit spel op tafel legt! Droomhuis is kleurrijk en mooi getekend. En de kinderen die verstopt zijn in de verschillende kamers vormen een leuk detail.

Onze conclusie is dan ook dat Droomhuis een heerlijk toegankelijk spel is om te spelen, ook voor kinderen. Wij waren in ieder geval meteen fan! Sinds we dit spel hebben, hebben we elke dag één of meerdere spelletjes gespeeld. Wij zijn super blij dat we dit spel aan onze collectie toe hebben kunnen voegen. Echt een blijvertje! En we kijken al uit naar de tuineditie! Mocht die er komen 🙂
Het zal ook jou niet teleurstellen!

Tip van ons:

In de tweepersoonsversie van het spel heeft de startspeler een groot voordeel. Behalve dat hij of zij uiteraard de eerste keus heeft, mag hij één dakkaart en inrichtingskaart weghalen (een kolom). De tegenspeler heeft dus aanzienlijk minder keus, wat echt zijn of haar spel beïnvloedt. Onze tip is dus daarom om (steeds weer) te proberen startspeler te worden. Dit kan alleen door de inrichtingskaart te pakken waar geen dakkaart bij ligt. Hier zul je zeker geen spijt van krijgen!

Garcia & Menno Reviewers van Bordspellen

Deze review van Droomhuis is geschreven door Garcia & Menno.
Lees alle reviews van Garcia & Menno

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Droomhuis bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Droomhuis

Omschrijving van Droomhuis


Droomhuis is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 7 jaar. Een spelletje Droomhuis duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Droomhuis staat in het Engels bekend onder de naam Dream Home. Droomhuis is ontworpen door Klemens Kalicki en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. Je koopt Droomhuis bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. Droomhuis is winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2017 – Familieprijs Winnaar.

Koop Droomhuis bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1594376452983", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000071896986","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Droomhuis%20-%20Gezelschapsspel","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

Uitbreidingen op Droomhuis

Deze spellen kun je samen met Droomhuis spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.