Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 7 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Asmodee

Asmodee
Ontwerper(s)

Inman, Matthew

Lee, Elan

Review van Exploding Minions

"Houd je van bananen, explosies en de Minions dan is dit het spel voor jou."

Mervin en Ginger Bitmoji

— Mervin & Ginger

Bananaaa! Voor liefhebbers van de Minions en het spel Exploding Kittens is dit het spel wat je moet hebben. 

Exploding Minions is uitgegeven door Asmodee en vormgegeven door Universal Illumination. Het is een spel voor 2-5 spelers, vanaf 7 jaar en ouder. Het spel kan in ongeveer 15 minuten gespeeld worden. Om het spel even spannend te maken voor 2 als 5 spelers zijn er bepaalde kaarten die je uit het spel moet halen wanneer je met 2 personen speelt.

Exploding Minions, Mervin en Ginger, kaartspel

Spelverloop

Het spel is heel vergelijkbaar met Exploding Kittens. Een spel wat door veel mensen geliefd is. Het is een kaartspel waarbij je je tegenstanders moet elimineren. Spelers trekken kaarten maar je moet voorkomen dat je een exploding minion trekt, want dan ontplof je en lig je uit het spel. Als dit toch gebeurt kan je je kaart proberen te ontmantelen met een ontmantelkaart. Probeer jezelf te redden door actiekaarten in te zetten die de exploding minions kunnen verplaatsen of ontwijken. Het is dus een hand management spel. Don’t push your luck. De laatste speler die nog leeft wint het spel!

Exploding Minions, Mervin en Ginger, kaartspel

Conclusie

Exploding Minions is een geweldig familiespel dat leuk is voor alle leeftijden. Het speelt snel weg en je wilt al snel meerdere potjes achter elkaar spelen. Het is daarom ook een geschikt partyspel. Je hebt een strategie nodig om ervoor te zorgen dat je in leven blijft en je tegenstanders weg kan spelen. De illustraties van de kaarten zijn mooi en hilarisch en vooral als je de films van de Minions kent herken je veel leuke quotes. Er zijn wat nieuwe actiekaarten ten opzichte van het spel Exploding Kittens. Het is een soort Russian roulette wat het spel spannend en vlot maakt.

Mervin en Ginger Bitmoji

Deze review van Exploding Minions is geschreven door Mervin & Ginger.
Lees alle reviews van Mervin & Ginger

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"De Minions betreden het Exploding Kittens universum!"

Mervin en Ginger Bitmoji

— Mervin & Ginger

Koop Exploding Minions bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Exploding Minions

Omschrijving van Exploding Minions


Exploding Minions komt uit de Exploding Kittens Spelfamilie. Exploding Minions is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 7 jaar. Een spelletje Exploding Minions duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Exploding Minions staat in het Engels bekend onder de naam Exploding Minions. Exploding Minions is ontworpen door Matthew Inman & Elan Lee en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Exploding Kittens, ADC Blackfire Entertainment, Gém Klub Kft., Rebel Sp. z o.o., Siam Board Games & Asmodee. .

Koop Exploding Minions bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1667898447673", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000094065312","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Exploding%20Minions%20-%20Nederlandstalig%20Kaartspel","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.