Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-10 spelers

Leeftijd

Vanaf 7 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Asmodee

Asmodee

Review van Exploding Kittens – Party Pack

"Als je ontploft, dan verlies je. Als je niet ontploft, dan win je!"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

Poesje mauw, kom eens ga…….KABOEM!!!!  Ben jij een echte kattenliefhebber? Hmmm… dan is dit spel misschien niet zo geschikt voor je. In dit spel exploderen ze namelijk! Hou je erg van droge humor?  En katten? Met die combinatie ga je het wel redden…Gegarandeerd avondje plezier met je vrienden zonder je hersens te kraken. Heerlijk toch?!

Exploding Kittens - Party Pack

Exploding Kittens Party Pack Editie is een hilarisch kaartspel en in vergelijking met de normale editie is deze versie met 10 spelers te spelen vanaf 7 jaar, dit komt omdat er vernieuwde kaarten bij zitten. Het spel is bedacht door Elan Lee, Matthew Inman en Shane Small. In Nederland uitgegeven door Asmodee. Een spelletje Exploding Kittens duurt ongeveer 15 minuten.

Exploding Kittens - Party Pack
Met de muziek en dit plaatje kom je al lekker in de juiste stemming

Wat is het doel van Exploding Kittens Party Pack Editie?

Zorgen dat je niet komt te eindigen met een exploding kitten in je hand! En dat doe je door slim je kaarten weg te spelen of juist goede kaarten te claimen bij je medespelers. Door verschillende exploding kittens in het spel ontploffen er steeds meer medespelers om je heen. De speler die uiteindelijk overblijft aan het eind van het spel wint Exploding Kittens. Oftewel heel kort: Als je ontploft, dan verlies je. Als je niet ontploft, dan win je.

Exploding Kittens - Party Pack

Exploding Kittens – Party Pack Editie in het kort…

Op deze mooie website staat al een uitgebreide review van Exploding Kittens door onze collega reviewer Das, daarom de uitleg in het kort, maar vooral wat het verschil is met deze editie, voor het geval je overweegt de één of de ander te kopen.

Vooraf moet je even kijken welke kaarten je moet gaan gebruiken in het spel i.c.m. het aantal spelers. Dit is om een juiste balans te hebben in het spel qua kaarten. Leg het spel verder klaar volgens de beschrijving.

Exploding Kittens - Party Pack

Een beurt ziet er als volgt uit:

  • Je past of speelt een kaart: Je mag zoveel handkaarten spelen als je wilt. Door deze kaarten te spelen kun je bijvoorbeeld kaarten vooruit zien, een ander 2 kaarten laten trekken, een actie stoppen van een ander, en zo wel meer.
  • Trek een kaart: Hiermee beëindig je je beurt.

Uiteindelijk wordt de kans dat je een exploding kitten trekt natuurlijk steeds groter omdat de stapel steeds kleiner wordt. Bedenk daarom goed wat je kansen zijn en bewaar eventueel sterkere kaarten tot later in het spel.

Iedere kaartsoort heeft weer zijn eigen speciale mogelijkheden. Lees goed de instructies op de kaart en lach natuurlijk ook hard om de plaatjes+tekst!

Exploding Kittens - Party Pack
Ontwijk die explosieve kittens met deze kaarten

Conclusie

De naam zegt het al: Party Pack Editie! Was je nog niet in een feeststemming dan ben je dat wel na het openen van de doos. Een vrolijk melodietje komt je tegemoet! En ja, een feeststemming is wel de beste basis voor het spelen van dit spel, want het is lachen, gieren, brullen geblazen!

Wij vinden de normale editie van Exploding Kittens al leuk, maar in dit geval kun je het dus met 10 spelers spelen, en dat is voor ons wel een pluspunt, want met hoe meer  spelers, hoe leuker het wordt en kun je dus veel meer verschillende spelers pesten.

Persoonlijk vinden wij het met 2 spelers wat minder. Dan kiezen we liever voor andere spellen.

Exploding Kittens - Party Pack
Ooit een takokat gezien?! Deze kaarten moet je sparen

De uitleg is kort en duidelijk en het spel speelt snel weg. Je neemt het spel ook gemakkelijk mee op vakantie bijvoorbeeld, dat kan ook makkelijk zonder doos.

Wat is verder nog anders aan deze editie? De kaarten. Er zit namelijk een selectie in van het basisspel, maar ook enkele van de uitbreiding Imploding Kittens. Dat maakt het een leuke mix en kun je gelijk een beetje proeven van de uitbreiding.

En om nog meer in de stemming te komen zitten er ook badges bij van verschillende katten die je aan je shirt kan hangen. Hoeft natuurlijk niet, maar is wel heel leuk.

Exploding Kittens - Party Pack
Spelersbadge voor op je shirt. Niet over nadenken…gewoon doen!!

Verder is er veel aandacht besteedt aan de doos (zowel de binnenkant als de buitenkant) en de kaarten zelf; Daar zit echt zoveel humor in. De makers zullen vast wel helemaal in een deuk hebben gelegen bij het ontwerpen en het tekenen van die kaarten!

Een klein nadeel is wel de prijs, die vinden wij wel vrij hoog. Hetzelfde leg je neer voor een mooi bordspel. Maar ach, ben je nou eenmaal fan van Exploding Kittens dan kun je deze editie natuurlijk niet laten liggen!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Exploding Kittens – Party Pack is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Exploding Kittens – Party Pack bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Exploding Kittens – Party Pack


Exploding Kittens – Party Pack komt uit de Exploding Kittens Spelfamilie. Exploding Kittens – Party Pack is een Familiespel dat door 2-10 spelers gespeeld kan worden vanaf 7 jaar. Een spelletje Exploding Kittens – Party Pack duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Exploding Kittens – Party Pack staat in het Engels bekend onder de naam Exploding Kittens: Party Pack. Exploding Kittens – Party Pack is ontworpen door Matthew Inman, Elan Lee & Shane Small en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Asmodee Italia, Exploding Kittens, Gém Klub Kft., Rebel Sp. z o.o., Siam Board Games & Asmodee. .

Koop Exploding Kittens – Party Pack bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1670851344804", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000031966648","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Exploding%20Kittens%20Party%20Pack%20-%20Nederlandstalig...","linkSubId":""};
var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1670851365000", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9200000099246484","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Exploding%20Kittens%20Party%20Pack%20-%20Engelstalig%20Kaa...","linkSubId":""};

Uitbreidingen op Exploding Kittens – Party Pack

Deze spellen kun je samen met Exploding Kittens – Party Pack spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.