Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

2-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Lanzing, Kevin

Review van Flash Point – Fire Rescue

Het is tijd om de held uit te hangen   Brand!!! ‘Bel 112 en laat de brandweer komen!’ Jullie krijgen de melding door, springen gelijk in jullie speciale brandwerende pakken en scheuren met loeiende sirenes naar het opgegeven adres. De woning staat in brand , het vuur grijpt razendsnel om zich heen en de slachtoffers zitten als ratten in de val! Jij gaat, met je team, proberen het vuur uit te doven en zo veel mogelijk slachtoffers te redden, voordat het gebouw instort. Ja mensen, de tijd dringt; er staan levens op het spel!

Flash Point Fire Rescue, uitgeven door Indie Boards & Cards, is een spannend coöperatief spel voor 2-6 spelers vanaf 10 jaar. Een potje duurt ongeveer 45 minuten.

Flash Point - Fire Rescue Bordspel Indie Boards & Cards

Spelverloop

Om de beurt krijgen de brandweermannen de kans om vuur te blussen en of op zoek te gaan naar slachtoffers. Je mag in je beurt maximaal 4 actiepunten inzetten om te lopen, vuur te doven of te blussen, een deur te openen, of een slachtoffer mee te nemen. En, o ja, je kunt ook nog een muur inslaan met je bijl. Dan ben je sneller waar je nodig bent. Of was dat misschien toch niet zo’n goed idee? Werk goed samen en bespreek je tactiek, want voor je het weet heeft het vuur zich weer verspreid; of erger nog: heb je een explosie!

Aan het eind van iedere beurt, mag je dobbelen. De eerste keer dat je gooit, dobbel je de locatie waar het vuur zich verspreidt. De tweede keer is eventueel voor een nieuwe locatie van een POI (point of interest). Wanneer er een explosie plaats vindt, kunnen er deuren uitvliegen, muren instabiel worden of zelfs helemaal instorten, het vuur verspreidt zich nog sneller en jij of een slachtoffer zouden weleens geraakt kunnen worden! Jullie reddingactie is geslaagd als er 7 slachtoffers zijn gered voordat het gebouw instort. Je verliest het spel als het gebouw instort of als er al 4 dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Geen moment te verliezen dus: ga aan de slag!

Flash Point - Fire Rescue Bordspel Indie Boards & Cards

Expertvariant

Als je goed geoefend heb, kun je de expertvariant gaan proberen. Dan hebben je personages speciale vaardigheden die goed van pas komen tijdens het bestrijden deze ramp. Het zou bijvoorbeeld toch super handig zijn om een arts in te kunnen zetten om slachtoffers te behandelen? Of een specialist op het gebied van brandbare stoffen en explosieven, zodat je die onschadelijk kunt maken?
Als je later in het spel behoefte hebt aan andere specialisten, dan kun je wisselen tegen 2 Actie Punten (met een kaart die nog niet in het spel is) om een andere specialist in te zetten.

Jullie hebben ook de beschikking over een ambulance en een brandweerauto Hoe cool is het om de brandweerspuit te gebruiken! Die is natuurlijk veel krachtiger dan jouw handblussertje en is daarom heel effectief.
Je kunt de brandweer en ambulance ook verplaatsen. Dat is super handig als de ambulance net aan de andere kant van het gebouw nodig hebt.
Deze toevoegingen maken het allemaal nog net even wat realistischer.

Flash Point - Fire Rescue Bordspel Indie Boards & Cards

Conclusie

Flash Point Fire Rescue is een heel toegankelijk en herkenbaar spel. Het is makkelijk te leren en een perfect familiespel. Omdat het coöperatief is, kunnen de kinderen prima meespelen. Je bedenkt namelijk samen een strategie en voert die vervolgens met z’n allen uit.
Dit spel deed ons een beetje denken aan Pandemic, omdat je daar ook als team van verschillende specialisten een ramp probeert te bestrijden en hoe gaaf is het wanneer dat lukt!

Flash Point - Fire Rescue Bordspel Indie Boards & Cards

Er zit wel een gelukselement in het spel, want je dobbelt voor de locatie waar vuur of rook zich verspreiden en waar de slachtoffers zich bevinden. Normaal ben ik niet zo’n grote fan van het dobbelelement, maar in dit hele plaatje mag het de pret niet drukken. Wat mij betreft een aanrader voor zowel de beginnende als de expert speler.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Flash Point – Fire Rescue is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Flash Point – Fire Rescue bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Flash Point – Fire Rescue

Omschrijving van Flash Point – Fire Rescue


Flash Point – Fire Rescue is een Strategiespel dat door 2-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Flash Point – Fire Rescue duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Flash Point – Fire Rescue is ontworpen door Kevin Lanzing en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Indie Boards & Cards & Asmodee. Je koopt Flash Point – Fire Rescue bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Flash Point – Fire Rescue bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.