Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

40 minuten

Moeilijkheid

Ontwerper(s)

Pinchback, Ben

Review van Fleet – The Dice Game

Fleet – The Dice Game is een verrassend leuke ‘roll-and-write’.

Met je vloot van vissersschepen trotseer je moedig alle weersomstandigheden rondom Ridback Bay om een goede vangst binnen te halen

Spelverloop

Iedere speler ontvangt beide score- pagina’s en een startbonus.

Het spel wordt in 10 rondes gespeeld. Elke ronde bestaat 4 fases: de Bootfase, de Inkomstenfase, de Visfase en de Stadfase.

In de Boot- en Stadfase gooi je dobbelstenen. De startspeler kiest als eerste een dobbelsteen en kruist een open bijpassend vakje aan (je werkt altijd van boven naar beneden). Daarna kiest de volgende speler een dobbelsteen en zo verder tot iedereen er 1 heeft gekozen. Er blijft er altijd 1 over, die door iedereen wordt gebruikt.

In de Inkomstenfase, je raadt het al, krijg je inkomsten . Je ontvangt altijd minimaal 1 munt. Naarmate het spel vordert, kun je meer ontvangen, afhankelijk van de keuzes die je hebt gemaakt.

In de Visfase (alleen in de even rondes) gaan alle uitgevaren boten vis vangen. Je kleurt dan een visje op de boot in.

Het klinkt heel simpel, maar er zijn heel veel keuzes die je kunt maken. Voor welke vissen probeer je te gaan? Kies je voor een Licentie, of laat je een extra boot uitvaren? Wat levert je de beste extra’s op? Hoe bouw je jouw bedrijf zo op dat je de meeste inkomsten ontvangt en dat het bijna als vanzelf allerlei bonussen voor je oplevert?

Boten heb je nodig om uiteindelijk voldoende vis binnen te halen. Licenties leveren je allerlei leuke extra’s op. Via de garnalen, mag je bijvoorbeeld een dobbelsteen als joker gebruiken. Maar bij de kreeft ontvang je extra inkomsten.

De gebouwen leveren je vooral aan het einde punten op en een aantal geven tijdens het spel al wat voordelen. Op de markt kun je geld verdienen, maar als je voor de Captians Club kiest, kun je weer een extra visronde spelen. Keuze genoeg!

Wie na de 10e ronde de meeste punten heeft verzameld, is de winnaar.

Conclusie

Deze ‘roll-and-write’ doet me in de basis heel erg aan Clever denken, maar dan aangekleed met een leuk thema en met veel meer mogelijkheden.

Er zijn oneindig veel mogelijkheden en als je goed speelt kun je een kettingreactie aan bonussen uitvoeren. Het is de uitdaging om een goede tactiek te bedenken en uit te werken. Natuurlijk komt er ook een klein beetje geluk bij kijken omdat je dobbelt, maar doordat je zo veel verschillende dingen kunt doen, valt de geluksfactor wel mee.

In het begin was ik overweldigd door alle info op de sheets, maar al heel snel is alles duidelijk en logisch.

Je speelt dit spel met 1-4 spelers vanaf 8 jaar en een potje duurt ongeveer 30 minuten.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Fleet – The Dice Game is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Fleet – The Dice Game bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Fleet – The Dice Game

Omschrijving van Fleet – The Dice Game


Fleet – The Dice Game komt uit de Fleet Spelfamilie. Fleet – The Dice Game is een Strategiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Fleet – The Dice Game duurt gemiddeld 40 minuten en scoort qua moeilijkheid 2.5 ster(ren) . Fleet – The Dice Game is ontworpen door Ben Pinchback en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Eagle-Gryphon Games. .

Koop Fleet – The Dice Game bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

De Fleet Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Fleet Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.