Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

40 minuten

Moeilijkheid

Ontwerper(s)

Pinchback, Ben

Review van Fleet

Heb je het al gehoord? Ridback Bay is nu bereikbaar via een geheime inham! In deze baai bij de Noordelijke Ijszee heeft de tijd stil gestaan en wemelt het van het zeeleven. Het is tijd om aan een echt avontuur te beginnen. Bouw je vloot en wordt meester van de volle zee!

Fleet - kaartspel -Eagle-Gryphon Games

Spelverloop

Elke vlootronde bestaat uit 5 fasen: (1) Op de veiling koop je de rechten om een specifieke vis te mogen vangen. Dit doe je door tegen elkaar op te bieden. De licenties geven je rechten, zijn punten waard én leveren je bonussen op.

(2) Nu mogen spelers een boot kopen uit hun handkaarten. Let op: Je moet hiervoor wel de juiste licentie hebben! En je kan natuurlijk geen vis vangen zonder kapitein aan boord. Huur daarom een kapitein in door een handkaart ondersteboven op je bootkaart te leggen.

(3) Visfase: Met elke boot met kapitein vang je 1 krat vis tot er maximaal 4 kratten op liggen. Elke krat levert je een punt op.

De fase (4) Verwerken en Verhandelen kan alleen gespeeld worden door spelers met de juiste licentie (Processing Vessel). Zij mogen kratten vis inruilen voor handkaarten of geld.

De laatste fase (5) is het pakken van nieuwe kaarten. En de vlootronde begint weer van vooraf aan.

Het spel eindigt wanneer:
Er minder licenties overgebleven zijn dan er spelers zijn.
De kratten vis opgeraakt zijn.

Tel al je punten bij elkaar op en ontdek wie de meester van de zee is!

Fleet - kaartspel -Eagle-Gryphon Games

Conclusie

Een leuk spelletje dat al vanaf twee personen te spelen is (daar worden wij blij van!). Het spel is niet ingewikkeld, maar er zijn genoeg mogelijkheden om punten te verzamelen. Bijvoorbeeld: Als je veel verschillende licenties koopt, krijg je daarmee ook gevarieerde bonussen. Maar koop je vaker dezelfde licentie, dan wordt die bonus meer waard. Het is maar net waar jij voor kiest. Er zit natuurlijk ook een geluksfactor in het spel, door het pakken van handkaarten, maar dit is niet enorm bepalend. Je kunt met een vliegende start alsnog verliezen of op het eind nog nét even de licentie aanschaffen die jou een dikke bonus oplevert bij de eindtelling. De puntentellingen liggen bij ons steeds dicht bij elkaar, dus het blijft tot het einde spannend.

Bart en Charissa Spellenbunker Reviewers

Deze review van Fleet is geschreven door Bart & Charissa.
Lees alle reviews van Bart & Charissa

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Fleet bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Fleet

Omschrijving van Fleet


Fleet komt uit de Fleet Spelfamilie. Fleet is een Strategiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Fleet duurt gemiddeld 40 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Fleet is ontworpen door Ben Pinchback en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Eagle-Gryphon Games. Je koopt Fleet bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Fleet bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

De Fleet Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Fleet Spelfamilie

Fleet - The Dice Game - Eagle-Gryphon Games

Fleet – The Dice Game

Review door Das

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.