Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 6 jaar

Speelduur

10 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Formula Games

Formula Games
Ontwerper(s)

Nir, Alon

Review van Formula

Wat zegt de vrouw van een accountant als ze niet kan slapen?…“Schat, vertel nog eens over je werk.”

Het zegt iets over cijfertjes, het is alles behalve sexy. De enige grap van mijn rekenmachine was 707 plus 707 is 1414 (draai je beeldscherm maar om). Ik stond dus ook niet te springen om het kaartspel formula te gaan spelen. “Maakt rekenen leuk” staat er op het doosje, yeah right.

Formula Kaartspel Formula Games

Maar wat is Formula (uitgegeven door Formula Games) een leuk spel. Helemaal niet saai, eenvoudig te leren maar een enorme uitdaging om te winnen. En zelfs al win je nooit (omdat je tegenstander gewoon sneller kan denken) voel je een euforisch gevoel als het je lukt met de kaarten in je hand een som te maken die klopt. Want dat is het spel, je krijgt ieder 7 kaarten en door de plus-, min-, deel- of vermenigvuldigkaarten die al op tafel liggen te gebruiken is het de bedoeling met maximaal 3 kaarten een correcte som te maken. Je mag daarbij ook gebruik maken van de cijferkaarten die al op tafel liggen. Lukt het in je beurt niet om een kloppende som te maken moet je een kaart pakken en krijgen je tegenstanders een kans.

Formula Kaartspel Formula Games

Dit spel kan gespeeld worden met 2-5 spelers vanaf 6 jaar en als je je snel gaat vervelen met de ‘simpele’ sommen is er ook de genius editie, dit is een uitbreiding waarbij er breuken, wortels en kwadraten toegevoegd kunnen worden.

Meer is er niet maar reken maar (!) dat het meer dan genoeg is om je te vermaken. Tel daar bij op (tel daar bij op, hi,hi) dat de kaarten makkelijk mee te nemen zijn vermenigvuldig dat met het feit dat de kinderen hiermee spelenderwijs genie-tjes worden en dan is de uitkomst: Top spel! Voor jong en oud!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Formula is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Formula bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Formula

Omschrijving van Formula


Formula is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 6 jaar. Een spelletje Formula duurt gemiddeld 10 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Formula is ontworpen door Alon Nir en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Formula Games. Je koopt Formula bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Formula bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1599145399828", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000114052968","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Formula%20Basisspel","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.