Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-24 spelers

Leeftijd

Vanaf 12 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games

Review van 30 Seconds

Wil je met een (grote) groep een spelletje spelen, maar heb je geen zin in Trivial Pursuit of Pictionary? Misschien is 30 Seconds van 999 Games dan wat voor jou. 30 seconds kan gespeeld worden vanaf 3 personen tot oneindig ;). Speel in 2, 3 of 4 teams. Om de snelheid erin te houden spelen wij eigenlijk altijd in twee teams, bijvoorbeeld mannen tegen de vrouwen.

Spelverloop

Als jouw team aan de beurt is gooi je eerst met de dobbelsteen, je kan 0, 1 of 2 gooien. Dit zijn je minpunten. Je gooit dus het liefst 0. Dan kan je namelijk de maximale score van 5 punten halen. Hierna pak je een kaartje van de stapel. Afhankelijk van het kleurvakje waarop je staat gebruik je de blauwe of de gele kant. Zodra je kijkt gaat de tijd in, je hebt nu 30 seconden de tijd om 5 begrippen te omschrijven, dit kan een land, plaats, persoon, tv-programma, film, gebouw, dier, enzovoort zijn.

30 Seconds Partyspel van 999 Games

Wat mag niet?

Let op het is niet toegestaan om delen van het woord te gebruiken. Bijvoorbeeld als je Duitsland moet omschrijven mag je niet zeggen een land naast Nederland, want ‘land’ is een deel van het woord Duitsland. Ook is het niet toegestaan om te vertalen, klinkt als of rijmt op mag ook niet, je mag ook niet verwijzen naar letters uit het alfabet en wijzen is ook al niet toegestaan.

Wat mag wel?

Zingen, neuriën en gebaren maken mag wel. En woorden als de, het en een mogen gelukkig wel gebruikt worden ook al zijn deze onderdeel van het te raden begrip.

30 Seconds Partyspel van 999 Games

Punten

Als je teamgenoten alle 5 de begrippen hebben geraden en je hebt 0 gegooid, behaal je de maximale score en ga je 5 plaatsen vooruit. Hebben jullie drie begrippen goed geraden en 1 gegooid, dan ga je 2 plekken vooruit. Wie het eerst bij de finish is wint!

3 spelers

Je kunt dit spel ook met drie spelers spelen, maar persoonlijk vind ik dat niet zo leuk. Eén persoon (de spelleider) omschrijft de begrippen en de andere spelers raden om de beurt. Omdat 30 seconds echt een partyspel is, zou ik met drie personen gewoon een ander leuk bordspel gaan spelen, of de buren uitnodigen om een spelletje te komen spelen ;).

30 Seconds Partyspel van 999 Games

Conclusie

We hebben dit spel al oneindig veel gespeeld, steeds in een andere samenstelling. Vanaf een jaar of 12 is het voor kinderen leuk om mee te doen. Dit partyspel zorgt zeker voor gezellige avondjes met veel gelach. Een potje duurt ongeveer een half uur en vaak is het verliezende team uit op revanche en speel je als snel een tweede of derde ronde.
Enige nadeel is dat het wel echt het leukst is met personen die geboren zijn in Nederland. We hebben gemerkt dat het voor bijvoorbeeld kinderen of vrienden uit België of Suriname moeilijk is, omdat zij veel begrippen niet kennen. Bijvoorbeeld Nederlandse televisieprogramma’s, acteurs, plaatsen en dergelijke. Maar gelukkig is er dan 30 Seconds – Everyday Life, een versie van het spel met alledaagse begrippen & 30 Seconds – Junior voor de jongere speler.

30 Seconds van 999 Games is wat mij betreft echt een dikke aanrader!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van 30 Seconds is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

Koop 30 Seconds bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over 30 Seconds

Omschrijving van 30 Seconds


30 Seconds komt uit de 30 Seconds Spelfamilie. 30 Seconds is een Familiespel dat door 3-24 spelers gespeeld kan worden vanaf 12 jaar. Een spelletje 30 Seconds duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . 30 Seconds wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt 30 Seconds bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop 30 Seconds bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1593789130261", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=1004004011473592","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"30%20Seconds%20Herziene%20Editie","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

Uitbreidingen op 30 Seconds

Deze spellen kun je samen met 30 Seconds spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.