Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 7 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Shafir, Haim

Review van Halli Galli Twist

"Heeft iedereen zijn nagels geknipt en zijn ringen afgedaan? Want het is tijd voor Halli Galli Twist!"

Mervin en Ginger Bitmoji

— Mervin & Ginger

Heeft iedereen zijn nagels geknipt en zijn ringen afgedaan? Want het is tijd voor Halli Galli Twist!

999 games komt met een nieuwe versie van het bekende spel Halli Galli. Het wordt ook wel het ‘spel met de bel’ genoemd. Deze spelfamilie bevat al meerdere varianten en Haim Shafir en Uri Shafir hebben nu Halli Galli Twist ontworpen. Je speelt dit spel met 2-4 spelers, vanaf 7 jaar. Het duurt ongeveer 15 minuten.

Halli Galli Twist is een snel reactiespel. Dit kaartspel bevat 56 kaarten met niet de standaard fruit iconen, zoals we van Halli Galli gewend zijn, maar met kaarsen, drankjes, hoge hoeden en kameleons in verschillende kleuren. Om de beurt draait ieder een kaart om. Wanneer er op alle open kaarten 5 gelijke symbolen in willekeurige kleuren te zien zijn of 5 willekeurige symbolen in dezelfde kleur, mag er op de bel geslagen worden. Wie dit als eerst doet wint alle open kaarten. Heb je aan het einde van het spel de meeste kaarten, dan win je!

Halli Galli Twist review door Mervin en Ginger. Kaartspel. 999 games

Halli Galli Twist review door Mervin en Ginger. Kaartspel. 999 games

Heb je op een verkeerd moment op de bel geslagen, dan moet je als straf iedere speler een kaart van jouw stapel geven.

Ging het niet zo lekker en heb je je laatste kaart omgedraaid? Dan mag je nog steeds op de bel drukken om kaarten te kunnen winnen. Is dat je niet gelukt en gaat je aflegstapel naar iemand anders die sneller was dan jij? Dan lig je uit het spel.

Zijn er nog 2 spelers over? Dan wordt er nog 1 ronde gespeeld. Heb je daarna de meeste kaarten, dan win je het spel. Heb je in deze laatste ronde verkeerd gebeld? Dan krijgt de andere speler alle openliggende kaarten. Als je het spel maar met zijn tweeën speelt, dan ga je door totdat 1 speler alle kaarten heeft gewonnen.

Conclusie

Deze variant van Halli Galli kan je met maximaal 4 spelers spelen, in plaats van 6 zoals bij het origineel. Daarnaast is hij net een tikkeltje moeilijker. Bij het origineel hoef je er alleen op te letten of er 5 dezelfde vruchten/symbolen te zien zijn. Een banaan is daar altijd geel en een aardbei altijd rood. Bij Halli Galli twist hebben de symbolen allerlei verschillende kleuren en moet je dus niet alleen letten op welke symbolen er te zien zijn maar ook op welke kleuren je ziet. Het brengt dus iets meer variatie in het spel. Het is een familiespel en zeker geschikt voor kinderen. Doordat er nu meerdere mogelijkheden zijn denken we dat dit spel voor iets oudere kinderen is dan het origineel. Maar ook met een groep volwassenen kan je met elkaar racen wie er als snelst op de bel drukt op het goede moment. Waar bij ons de bel van het originele Halli Galli spel door alle enthousiasme snel kapot ging, vinden we dat deze bel een beter ontwerp heeft. Geen los uitstekende delen meer maar een compact ontwerp, veilig voor kinderen.

Mervin en Ginger Bitmoji

Deze review van Halli Galli Twist is geschreven door Mervin & Ginger.
Lees alle reviews van Mervin & Ginger

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Halli Galli Twist is een tikkeltje moeilijker dan de originele Halli Galli."

Mervin en Ginger Bitmoji

— Mervin & Ginger

Koop Halli Galli Twist bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Omschrijving van Halli Galli Twist


Halli Galli Twist komt uit de Halli Galli Spelfamilie. Halli Galli Twist is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 7 jaar. Een spelletje Halli Galli Twist duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Halli Galli Twist is ontworpen door Haim Shafir en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. .

Koop Halli Galli Twist bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.